Șeful USR Giroc, Cristian Amza, și-a găsit slujbă bine plătită, fiind votat, marți seara, de Consiliul Local Timișoara, pentru a deveni administratorul special al companiei Colterm. Trimisă în insolvență, aceasta avea nevoie de un nume din partea acționarului unic, în caz contrar acesta ar fi fost numit de societatea care administrează procedura.
Discuțiile purtate în plenul de marți au fost despre un candidat unic, acesta nu are nevoie de concurs și a primit și nominalizarea din partea primarului USR al Timișoarei, Dominic Fritz. Cristian Amza a fost asul scos din mâneca edilului șef, iar cel vizat a atras destule voturi și a fost pus pe postul pe care va primi aproximativ 12.000 de lei salariu. Fost candidat la postul de primar la Giroc, el se prezintă ca și economist și expert judiciar.
”De profesie sunt economist, expert tehnic judiciar și activez în domeniul contabilității și consultanței de afaceri și management, cu peste 12 ani de activare exclusivă în domeniul privat”, este autocaracterizarea pe care a postat-o Amza pe site-ul USR.
Chiar înainte de votul pentru numire, Roxana Iliescu, de la Pro România, a intervenit și a cerut ca indemnizația egală cu salariul unui viceprimar al Timișoarei stabilită pentru Amza să fie redusă la nivelul salariului directorului Colterm, adică aproximativ 9.000 de lei, suma oferită fiind considerată sfidătoare.
„Mi se pare sfidător să fixăm indemnizația la nivelul a 20-21 de mii de lei brut, undeva la 12 mii de lei net. Propunerea mea este să fie 15 mii de lei brut, 9 mii net, adică la nivel salariului pe care îl primește directorul general al Colterm”, a propus Roxana Iliescu.
Se pare că majoritatea consilierilor locali nu au avut aceiași părere, ca indemnizația fiind sfidătoare, așa că amendamentul a picat la vot. Răspunsul a fost oferit de Fritz.
„Aș răspunde și la amendament, și eu dacă aș fi în opoziție, aș propune un salariu mai mic pentru că dă bine. Vă mărturisesc că nici pentru director și nici pentru administrator special la Colterm nu este înghesuială la asemenea salarii. Aș vrea să vă propun un nume, un expert contabil, care are și experiență în piața de energie, absolvent al Facultății de Contabilitate, are experiență cu niște cazuri de insolvență”, a spus primarul, fără a spune că este vorba despre șeful USR Giroc.
Această informație a fost adusă în discuție de liberalul Adrian Lulciuc, care a subiliat că sunt 50.000 de familii care depind de acesta.
„Mai degrabă cred că această propunere este iresponsabilă. Să veniți cu un personaj politic pur, care n-a văzut în viața lui Coltermul… este un sfârșit pe care îl previzionam de mult timp pentru această situație. Ați reușit să puneți prima cărămidă cu cele 21 de milioane de lei amendă”, a spus și liberalul Dan Diaconu.
Opoziția ”pe bune” a fost singura care nu a fost de acord cu numirea lui Amza. Împotrivă s-au exprimat Roxana Iliescu, Radu Țoancă, Ioan Szatmari și Andra Lăpădat. Marius Craina s-a abținut de la vot, dar cum numărul lor de voturi este unul pur decorativ, numirea a devenit realitate cu sprijinul deplin al liberalilor.
În calitate de administrator special, Cristian Amza va avea următoarele atribuții principale: Va propune, potrivit legii, un plan de reorganizare a societății; Va administra activitatea societății, sub supravegherea administratorului judiciar; Informează Primăria Municipiului Timișoara cu privire la toate acțiunile întreprinse de administratorul judiciar; Sesizează Primăria Municipiului Timișoara asupra tuturor deficiențelor de natură a periclita funcționarea societății; Va formula contestații în cadrul procedurii de insolvență.
Comentarii prin facebook