Locuitorii de la case sunt oameni serioși și colectează selectiv deșeurile, cei de la bloc se conformează greu. Este una dintre concluziile trase după ce s-a analizat gunoiul colectat de la populație.
La Palatul Administrativ din Timișoara a avut loc o ședință de lucru cu reprezentanții Primăria Municipiului Timișoara, Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara – FALT., Garda de Mediu TIMIS, RETIM Ecologic Service SA, Direcția Poliția Locală Timișoara și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș. Tema discuției s-a referit la colectarea selectivă a deșeurilor.
Una dintre primele concluzii este că la casă se colectează mult mai bine, selectiv, deșeuri reciclabile, în timp ce la bloc, în pubele, nu se prea vede ce e reciclabil sau nu.
”Când vine vorba despre rata de colectare selectivă a deșeurilor se observă clar o mare diferență între zonele cu blocuri și cele cu case. Dacă în zonele de case, unde deșeul reciclabil se colectează din saci transparenți, media procentului de deșeu recilclabil conform este de aproximativ 88%. În zonele de blocuri, unde deșeurile reciclabile se colectează din recipiente netransparente- pubele galbene, media procentului de deșeu reciclabil conform ajunge cu greu la 42%. Încercăm să găsim soluții pentru a crește gradul de deșeuri reciclabile conforme în Timișoara, dar și în tot județul Timiș. Colectarea selectivă trebuie să înceapă acasă – fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a colecta corect deșeurile. Fără un efort personal, oricât de multe ședințe de lucru facem noi nu avem cum să găsim soluții magice, pentru că la final ține de fiecare dintre voi dacă și cum vrem să facem pași înainte spre un județ tot mai curat și civilizat”, a anunțat Cristian Moș, vicepreședimtele CJT.
Comentarii prin facebook