Cea de a treia organigramă din Primăria Timișoara a trecut ”de îndată”. Primarul Fritz asigură că e beton din punct de vedere legal

primaria timișoara

primaria timisoara

Ce nu s-a putut rezolva în ședința de plen ordinar a Consiliului Local Timișoara de marți s-a rezolvat miercuri, în cadrul altui plen, de îndată, convocat la fel de rapid ca și în vremurile pandemiei. Dar, important, Primăria are acum o a treia organigramă, pe lângă cea ”veșnică„ de pe vremea lui Nicolae Robu şi cea suspendată de instanță. Primarul Fritz spune că noua organigramă e beton din punct de vedere legal și al procedurii.

În doar câteva ore, personalul primăriei și viceprimarul Ruben Lațcău, președinte temporar de plenuri, au reușit să adune 26 de consilieri dornici să voteze pentru binele comunității.

Au fost trei puncte pe ordinea de zi, dar și așa consilierii au reușit să intre în dispute timp de aproape o oră și jumătate, cel mai important punct fiind cel legat de votarea unei noi organigrame. E a treia care există, dar, de această dată, ar putea fi una care chiar să intre în vigoare.

Problema organigramei nu a putut fi rezolvată în plenul ordinar, primarul Fritz a retras proiectul de pe ordinea de zi din cauza unor… amestecări cu posturile de la proaspăt înființata Agenției pentru Sănătate și Educație. Cu mai puțină tensiune acumulată, aleșii locali au votat acum proiectul, au fost 20 de ridicări de mână pro.

Viceprimarul Ruben Lațcău a insistat că fără organigrama nouă nu se mai poate lucra în primărie. El a fost dublat de primarul Dominic Fritz care recunoaște că lista cu posturi va fi dată puțin peste cap. Totuși, nu sunt multe posture care vor dispărea, asigură acesta.

„Este o reformă adevărată, restructurăm primăria astfel încât să funcționeze mai bine și să aducem și câteva funcțiuni care nu au fost acoperite în organigramele anterioare. Au plecat în jur de 50 de persoane din luna iulie a anului trecut și de atunci nu am putut să facem angajări, transferuri și în unele compartimente acest lucru se simte, avem multe proiecte europene pentru care e nevoie să aducem oameni. Sunt opt posturi care se desființează, pentru o parte dintre angajați se știe unde vor merge și restul vor putea alege, avem 150 de posturi vacante”, a anunțat în plen Dominic Fritz.

Problema mare este că tot ceea ce s-a promis angajaților, o modificare care ar fi dus la majorarea salariilor, a dispărut din textul final al HCL.

Consilierul Dan Diaconu de la PNL a remarcat aceasta.

„Mi se pare că ați legat aproape șantajist creșterea salariilor funcționarilor publici, dintre care majoritatea pleacă acasă cu salarii foarte mici, de 2.200-2.500 de lei, de această organigramă. Dacă cu adevărat doreați să aduceți o îmbunătățire în viața lor ați fi separat cele două elemente în două proiecte de hotărâre separate, nu să condiționați de o organigramă care nu acoperă zeci din funcțiunile necesare serviciului public pe care o primărie trebuie să îl presteze”, a spus Diaconu.

De asemenea, Radu Țoancă, de la PSD, a solicitat impunerea unui amendament care aducea textul HCL la forma negociată cu sindicatul și angajații, care le permitea majorarea salariilor. Propunerea sa nu a atras decât două voturi și a căzut.

Aproape sigur, această schimbare legată de lefuri va duce la o nouă contestare în instanță a proiectului, din partea reprezentanților salariaților.

Un alt proiect de hotărâre votat miercuri a fost cel pentru înființarea Administrației pentru Sănătate și Educație a Municipiului Timișoara prin reorganizarea structurală a Serviciilor publice de sănătate și educație oferite de municipalitate, care a căzut la vot în ședința de marți. Dan Diaconu a discutat pe tema acestei noi structuri, considerând-o nerealistă.

„Cum s-ar simți reputatul doctor domnul Craina (n.r. – Marius Craina, consilier local Pro România) dacă ar veni un băiețaș de la Medicină Școlară și să îi facă strategia? Nu cred că e o reformă, cred mai degrabă că e o fugă de răspundere”, a spus Diaconu.

Pentru a motiva înființarea Serviciului, Dominic Fritz a adus în prim plan mobilizarea dificilă pentru amenajarea centrelor de vaccinare. Dacă exista o echipă pe sănătate publică se rezolva rapid problema.

„Vrem să facem un nou spital municipal, păi unde să fie echipa aceasta, care să fie un interlocutor cu Banca Mondială, care ne ajută, unde sunt acești funcționari? Nu există! Educația și sănătatea nu au un cap, sunt dispersate în diverse birouri și compartimente”, a declarat, miercuri, primarul Dominic Fritz.

Pe subiect a comentat și consilierul local Pro România, Marius Craina.

„Din punctul meu de vedere, strategia de dezvoltare trebuie să fie elaborată de specialiștii din sistemul de sănătate. Dacă nu lucrezi în sistem, nu știi minusurile și plusurile sistemului, nimeni nu o să poată facă o strategie care să vă satisfacă, indiferent cât de genial ar fi. Este de apreciat ideea, nu folosiți numai spitalele primăriei, puneți la masă mai mulți specialiști”, a spus fostul director al Spitalului Județean.

Proiectul a trecut de votul consilierilor.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

cetatean a spus: (martie 17th, 2022 at 08:08 )

Reputatul Carina se simte bine dacă un băiețaș îi scrie un articol pe care îl semnează el ca prim autor când îl publică. Așa că domnule. PNL-ist te rog să ne lași cu reputați din ăștia de carton. Singura strategie pe care o put genera e „combinația” … furtul din ban publici

BOCSIG a spus: (martie 17th, 2022 at 09:37 )

Dnu Deaconu, stiu eu, stiu eu, cum s-ar simti Dl Craina, daca niste baietasi de la Medicina Scolara ar veni sa-i conceapa lui strategia! Am ridicat si mana! Dar stiti si Dvs raspunsul, pentru ca Dl Robu, mentorul Dvs, s-a inconjurat si a avut drept consilieri care ii facea strategia acelasi gen de tinerei imberbi si fatuce proaspat absolvente, din categoria „baietasi de la Medicina Scolara”. Cum, ziceti ca nu va mai amintiti? Mai luati o lecitina, luati cu apa… Poate Dvs nu va amintiti, dar noi ne amintim de „baietasii de la Medicina Scolara” ai Dlui Robu: Robert Kristoff, Sanda Grebla, Ciprian Trocan, poate si Dvs, pe la inceputuri, cand erati mai tanar. Dar astazi nu poate decat sa ne bucure ca i-a avut pe ei consilieri, care-i faceau strategia, intrucat daca ar fi avut pe altii mai priceputi, astazi, spre ghinionul si nenorocierea urbei noastre, ar mai fi fost inca primar.

Anubis a spus: (martie 17th, 2022 at 13:05 )

Bocsig nu-mi mai aminti de aceste dezastre liberale: „Robert Kristoff, Sanda Grebla, Ciprian Trocan, poate si Dvs, pe la inceputuri,…”

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alfred Simonis si Nicolae Robu

Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului

Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a efectuat, în urma unei reclamații, un control la Cantina Liceului Tehnologic de Silvicultură și Agricultură “Casa Verde” Timișoara. În urma verificărilor, aici au fost descoperite mai multe probleme. Inspectorii OPC au identificate materii prime cu data limită de consum depășită, produsele fiind expirate, respectiv cu stare termică schimbată. Agregatele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Protecția Consumatorilor a închis temporar cantina Liceului Silvic Timișoara/Foto
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș a organizat a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară – Laboratoare de educație ecologică în aer liber”. Activitatea s-a desfăşurat în Timișoara – Perdeaua Forestieră de Protecție a Timișoarei în zilele de 15-16 martie. În cadrul eforturilor continue de promovare a educației ecologice și a conectării tinerei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 500 de tineri voluntari au plantat peste 2.500 de puieți, la a doua ediţie a campaniei educative “Școala Afară”, organizată de ADID
Medalii culese la prima acţiune importantă din 2024! În perioada 11-15 martie s-a desfășurat în cadrul CSN Bascov/Piteşti, Campionatul Naţional de juniori U20-Cupa României. Prima etapă de campionat naţional a debutat cu o ședință a adunării generale, cu multe promisiuni și un plan îndrăzneț pentru 2024, culminând cu un obiectiv olimpic pentru România. Cum Timișoara...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Semne bune anul are, de la clubul de haltere al oraşului
Căutat de câteva zile, fără succes. Dacă îl recunoaşteţi pe biclist anunţaţi la 112. În data de 14 martie, în jurul orei 16:27, un participant la trafic în calitate de biciclist se deplasa pe Splaiul Tudor Vladimirescu dinspre strada Miron Costin înspre bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, pe pista destinată bicicliștilor, iar la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Poliţiştii caută un biciclist care a accidentat un pieton şi a fugit de la faţa locului
Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto
Senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, s-a arătat foarte îngrijorat față de practicile antidemocratice ale PSD-PNL. El s-a referit la contextul în care coaliția de guvernare a respins reprezentanții Dreptei Unite din birourile electorale și secțiile de votare și, mai nou, a blocat intrarea Alianței în alegerile europarlamentare. „Noul PCR, Partidul Comasat Român, a eliminat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Raoul Trifan: ”Trebuie să ne opunem cu toții. Partidul Comasat Român vrea să blocheze Alianța Dreapta Unită să candideze.”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, duminică, la Digi 24 că, indiferent dacă vor exista candidați comuni sau proprii, cele două partide vor forma majoritățile în administrațiile locale. Asta înseamnă că, şi la Timiş, cu toate că sunt aproape la cuţite, preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, trebuie să colaboreze, post-electoral, cu omologul său de la PNL,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica şi Alfred Simonis, obligaţi să colaboreze după alegeri. Marcel Ciolacu: PSD şi PNL vor forma majorități în administrațiile locale
Top