Furtună în PNL Timiş! Marilen Pirtea, atac devastator la tandemul Nica – Groza: Oamenii „bipezi” sunt înlăturați, rămânând în scenă „Gardă Pretoriană” a slugilor

Marilen Pirtea

Marilen Pirtea

Deputatul Marilen Pirtea, primvicepreşedinte al PNL Timiş, a produs un atac extrem de dur, e adevărat, în interiorul partidului, la adresa tandemului Alin Nica-Dănuţ Groza. Pirtea afirmă, printre altele, că Nica şi Groza au confiscat filiala în interes propriu, iar tinerii “învață modelul obedienței și al slugărniciei” pentru a avea acces la poziţii în partid

Marilen Pirtea a trimis, sâmbătă, un mesaj pe Grupul de WhatsApp al primarilor liberali  în care face o analiză devastatoare la adresa conducerii PNL Timiş. Fără să rostească vreun nume, în colimator sunt luaţi preşedintele Alin Nica şi secretarul general Dănuţ Groza. Atacul lui Pirtea este cu atât mai neobişnuit cu cât acesta nu a fost niciodată conflictual în interiorul partidului. De menţionat că în PNL Timiş există o grupare formată din mai mulţi primari care îi contestă pe Nica şi Groza. Foarte probabil, pornind de la textul lui Pirtea, Alin Nica a convocat intempestiv o şedinţă a conducerii PNL Timiş, în această seară de la ora 17.00.

Prezentăm mai jos, textul integral postat de Pirtea

 Dragi colegi,

Îngăduiți-mi să vă scriu aici ceea ce doream să spun marți la întâlnirea primarilor, la care nu am reușit să particip.

 Constat cu tristețe și dezamăgire că întâlnirile Forumului Primarilor se transformă în adevărate „tribunale obștești” ce par a veni dintr-o perioadă de tristă amintire a unor vremuri de dictatură, fărădelege și presiune! Nu se ratează niciodată ocazia „de a înfiera cu mânie proletara” pe unul sau pe altul… dintre noi, dintre colegi, dintre cei care ar trebui să funcționăm cu o echipă și ca o familie și, în mod particular, cu „tratament privilegiat” pe unii parlamentari neobedienți și neslugarnici „conducerii supreme”! A găsi permanent vinovați pentru lipsa de performanță a cârmuitorilor mesianici, în lipsa capacității și a inteligenței de a găsi soluții, este o strategie păguboasă pentru partid iar rezultatele ei se văd în atâtea și atâtea domenii – în bugetele primăriilor conduse de primari PNL, în reprezentarea PNL Timiș la conducerea instituțiilor și structurilor locale și județene sau în instituțiile și structurile naționale! Oamenii nu sunt orbi și proști așa cum îi vor unii și, sau mai ales, oamenii ce simt și trăiesc doctrina liberală se îndepărtează de o asumare politică atunci când constată astfel de derapaje! 

 Permanent am blamat împreună în PNL Timiș lipsa de colaborare cu conducerea centrală și susținerea acesteia! Am făcut schimbări peste schimbări și care este rezultatul? Suntem mai puternici? Suntem mai uniți? Fiecare poate să-și ofere singur un răspuns, în fața propriei conștiințe și a propriei bune credințe! De obicei, dezbinătorii, combinagii, purtătorii de vorbe, oamenii care nu se țin de cuvânt… ei sunt cei care arată cu degetul! Oare, care este cauza situației actuale din PNL Timiș: o fi reaua voință? O fi neputința? Cert este că cei care au „toate cărțile în mână” nu au dreptul să tot caute țapi ispășitori, ci să livreze rezultatele pe care le-au promis!

 Ani de zile Forumul Primarilor a fost unit împotriva unui anume tip de leadership! A fost depășit acel moment, dar, mă întreb retoric, există vreo schimbare în bine? Poate unii oameni se pricep mai bine să demoleze, să lupte împotriva a ceva ca mod de viață… dar sunt mai puțin capabili, mai puțin pricepuți să coaguleze, să construiască sau să adune energiile pozitive, fără să amăgească, fără să spună neadevăruri, fără să dezinformeze. Rând pe rând oamenii „bipezi” sunt înlăturați, rămânând în scenă așa zisa „Gardă Pretoriană” a slugilor și a celor cărora le este teamă… teamă generată de impostură, teamă generată de lipsa de profesionalism, teamă generată de iminenta pierdere a sinecurilor la care sunt legați.

 Vreau sa precizez în mod foarte clar:

– În calitate de prim-vicepreședinte al PNL Timiș NU am fost inclus în echipa de negociere a partidului atunci când s-au discutat aspectele ce vizau modul de conlucrare a coaliției PNL – PSD în județul Timiș (deși am solicitat asta – pe modelul central unde echipa de negocieri a fost, și este formată din președinte, prim-vicepreședinți, secretar general) atât pentru poziții de responsabilitate și de conducere naționale dar și locale, ca atare rezultatul dezastruos (pentru că acesta este adevărul gol – goluț și realitatea necoafată) prezentat ca pe un succes, să fie asumat de cine l-a negociat. Permanent se dă vina pe conducerea centrală pentru eșecurile din filială în condițiile în care firesc ar fi să ne facem propria analiză în mod onest și transparent.

– Mi-a fost golită de conținut „fișa postului” de prim-vicepreședinte, printre altele atribuțiile de comunicare ale partidului fiind „externalizate” către o doamnă de la CJT (care nu este membră PNL), cu bugetul lunar primit de la București, cu tot.

– Convocarea și coordonarea comisiilor de specialitate (foarte active, până la inexistente) se face de către secretarul general în condițiile în care face parte din atribuțiile prim-vicepreședintelui.

– Conform Regulamentului PNL ședințele de BPJ (chiar așa rare și regizate cum sunt ele la noi, lipsite de convocarea regulamentară, de ordinea de zi și de materialele aferente) ar trebui să fie conduse în lipsa președintelui de către prim-vicepreședinte, nu de către secretarul general, care a făcut din monologurile lungi un „brand personal”! Știu: cineva va spune că secretarul general a fost ales prim-vicepreședinte, da, așa este, dar acum este secretar general… nu ambele, nu avem cumul de funcții! Exact cum se întâmplă la nivel național (A se vedea exemplul lui Lucian Bode).

– Nu ni s-a prezentat nicio strategie, nicio viziune a filialei și niciun plan de acțiune. Din ce se vede, poate greșesc, se lucrează mai mult la binele personal și consolidarea propriilor poziții, nu a colectivității și a PNL Timiș în ansamblul său!

– Nu ni s-a prezentat niciun raport financiar (așa cum e normal) până acum, să vedem cum sunt cheltuiți în analitic banii partidului.

– Lipsa de transparență este o constantă care guvernează managementul filialei, coroborată cu presiunea exercitată om cu om, primar cu primar, pe aceia care îndrăznesc să aibă altă părere.

– Amenințarea cu… „pixul meu” a tot puternic, e un apanaj al dictaturii.

 Dragi colegi,

Prea mulți ani am jucat „la mic” în PNL Timiș, că nici nu mai știm cum e sa fii pe „cai mari” și să conteze părerea noastră la centru! Ne-am obișnuit cu asta. Dar, oare chiar asta vrem? Eu zic că putem mai mult… Iar lista de mai sus poate continua… fiecare dintre dumneavoastră are o listă dar vă cunosc pe toți și știu că lista dumneavoastră nu e plină de frustrări, de minciuni sau de veșnice acuze ci lista dumneavoastră are în ea speranțe, bună credință și optimism.

Primarii sunt extrem de importanți pentru partid, cei mai importanți, dar pentru a fi un partid puternic este nevoie de mult mai mult decât atât! Oamenii cu realizări profesionale, cu vizibilitate, cu idei, cu consistență… intră în viața politică și vin în partid doar dacă au încredere în direcția și viziunea partidului, în acțiunile lui de zi cu zi și dacă au încredere în liderul partidului și în echipa sa. Da, această categorie de persoane sunt mai greu de „înregimentat” împotriva convingerilor lor, pentru că au independență socială, autonomie financiară, autoritate profesională și nu se vor lăsa conduși de persoane care sunt sub nivelul lor și care nu-i inspiră, nu-i motivează și nu le transmit încredere! Asta dacă cineva se întreabă unde sunt oamenii de cultură, de educație, de profesii liberale, antreprenorii, mediul de afaceri… și alții!

Dacă sutele de tineri înscriși în partid (mulți există doar în hârtii) învață modelul obedienței și al slugărniciei care le oferă accesul la poziții și joburi… atunci PNL Timiș este pe un drum greșit! M-am oferit, și mă ofer în continuare, să organizez școli de primăvară, vară, toamnă, iarnă pentru tinerii noștri liberali, acolo unde să le aduc în față, așa cum am mai făcut (a se vedea acțiunile Fundației Konrad Adenauer), personalități puternice, oameni care să-i inspire și să-i motiveze pentru o construcție sănătoasă a PNL și, implicit, a României.

 Da, știu că acest mesaj este lung! Da, știu că acest mesaj va genera sarcasm pe fețele unora dintre cititorii săi, grimase pe fețele altora dar eu văd dincolo de el fețele luminoase și pline de speranță ale acelora care se regăsesc în modul meu de gândire.

Acest mesaj este un mesaj spre responsabilitate, spre trezirea la realitate și pentru a strânge rândurile în jurul valorilor liberale și ale comportamentului transparent, onest și constructiv! Cu siguranță marea provocare pentru mulți dintre noi este de a ne depăși condiția… dacă putem!

 Acest mesaj este unul intern, pentru partid. Am credința că el așa va rămâne și că nu va părăsi acest cadru! Daca însă el se va transforma într-unul public (spun asta gândindu-mă la exemplele din trecut) voi considera acest lucru o lipsă de colegialitate și responsabilitate și care, în mod evident, nu ajută pe nimeni, ca individ și cu atât mai mult pe noi, ca partid.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

1/NL = 0 a spus: (septembrie 11th, 2022 at 17:57 )

Ultimul paragraf este o perlă de fariseism / ipocrizie!!!! Contrazice restul postării. Cum s-ar zice: Hai să fim bărbați și să scoatem cuțitele, dar loviturile din față nu-s permise!

observ a spus: (septembrie 11th, 2022 at 18:09 )

Cam tarziu , domnule Pirtea, Se apropie alegerile…ati avut atatea sanse de a va dezice de Nica si Alinutza…pacat ca ati pus umarul la prabusirea unui partid in care ne mai puneam putina speranta, Nu cred ca va ajung 50 de ani sa reparati ceea ce ati distrus de pe la Tariceanu incoace.

pdl-blaga=pirtilika a spus: (septembrie 11th, 2022 at 19:01 )

pirtilika, vărul blagga NU te mai ajută? Nu te mai asculta nimeni? Nu te mai propune/promovează nimeni?
Vin viitoarele alegeri! Pariu că NU mai prinzi niciun loc pe liste!
Nici la UVT nu te mai vrea nimeni!!
Ghinion te însoțește pretutindeni!

Thazan a spus: (septembrie 11th, 2022 at 19:01 )

Hahaha, ce tare. A aparut cu 5 minute inaintea sedintei, deci e clar ca el l-a „scapat”…

Santu a spus: (septembrie 11th, 2022 at 22:12 )

Comportament tipic de PD-list.
Ăsta în permanență a făcut politica coiwlui, adică pe ideea – eu particip, da’ nu mă bag, acum vrea să-l dea jos pe Ni(mi)ca cu ajutorul primarilor, unii dintre ei foști psd-iști, să-l susțină la șefia PNL Timiș pe Sorin Munteanu de la Buziaș( și el fost psd-ist – în tinerețea lui, a fost sluga lu’ Petru Andea, un fost deputat PSD), astfel încât să-l oblige moral după aceea ca să-l pună pe listă, pe un loc eligibil, la parlamentarele urmatoare.
Marlen e un impostor ca parlamentar, pe lângă un alt PD-list care se visa șeful PNL Timiș, Alin Popoviciu.
Ăla când era deputat măcar dădea din coate pe la Guvern pentru comunitățile din Timiș, mai obținea câte o finanțare ceva, ăsta e zero barat, nimicului nimic.
Fuziunea PNL PDL a făcut praf partidul Brătienilor în Timiș. A ajuns la mâna lu’ Freddy.

Hahaha a spus: (septembrie 11th, 2022 at 22:23 )

Veșnicul rector…vrea și președinte pnl:)))
Este adevărat ce scrie în scrisoare acest IPOCRIT care duce nepotismul și interesul personal la rang de artă……se pare că a uitat cum a făcut-o pe sora lui funcționar public pt 3 zile la grupul parlamentar,fără a da examen(altfel nu putea să ajungă funcționar public fiind incapabilă să promoveze un examen) că imediat să o transfere șefă la OPC și acum a adus-o șefă la finanțe….incompetența fiind o calitate necesară pt a fi promovat de PNL,iar nepotismul fiind un plus în ochii deputatului necunoscut,mai nou și autor de scrisori:))))
PNL=incompetență,nepotism

Obiectiva a spus: (septembrie 12th, 2022 at 01:12 )

Parcă citesc discursurile ” politice ” ale altor „liberali” la numeroasele tantative de detronare a dlui.Robu.
Atâta nerusinare, dezbinare și rele intenții in Filisla PNL Timișoara- Timiș nu a fost așa de mari și de grave decât după fuzionarea P..N.L. cu „rezidurile” aruncate de Băsescu…Și iată, când au ajuns să cucerească și „ultima redută”( citat din S.G.al partidului, dl.Groza)- Filiala P.N.L. Timișoara, au început să se mănânce între ei, băsei. Rîsul țari si plansul amar al unei mâini de liberali, care au mai ramas, de pripas, prin partidDoamne, dă-le ” unora” ” mintea de pe irmă a romanului”! Altfel ar fi prea mare blestemul peste Timișoara, timișoreni și timișeni…
.

@Obiectiva a spus: (septembrie 12th, 2022 at 13:20 )

Hă-hă-hă-hă-hă!!!!!!!!!!!!!!!!

jon a spus: (septembrie 12th, 2022 at 17:20 )

vai de capul meu cine vocifereaza, el marele rector, cel care trimite sute de amenintari prin interpusi celor din uvt care nu se conformeaza (alde bunoiu si restul din sleahta lui) , cel care a facut din uvt mosia lui personala, care desfinteaza posturi dupa bunul lui plac si unde angajarile se fac pe pile (vezi osut-isti angajati pe functii in uvt: baciu la matematica, petcu la administrativ….etc).
marele rector care se vrea primarul orasului, cel care isi da cu parerea despre orice si oricine, nu iti este rusine?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Top