După absenţa pricinuită de pandemie, a 12-a ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului de la Buziaş a fost un spectacol total. Muzică aleasă, bucate ca la „master chef” şi vin nobil… au fost gustate din plin de oamenii locului, dar şi de cei veniţi din ţară.
Timișenii iubesc festivalurile, iar dacă acestea au în centru delicatesele, e cu atât mai bine. Buziașul a prins viață la acest sfârșit de săptămână, când a avut loc cea de-a 12-a ediție a Festivalului Papricașului și Vinului. Mii de oameni au venit în parcul din centrul stațiunii, atrași de mirosurile îmbietoare care pluteau din ceaunele puse la foc mocnit. Bucătarii n-au prididit cu munca, iar grătarele cu mititei, fleici și pește au sfârâit întruna, spre bucuria celor care n-au avut răbdare până s-a făcut papricașul și au vrut neapărat să guste ceva. După câteva ore de fiert la foc mic și o mulțime de întrebări din partea pofticioșilor, bucătarii au dat startul la concurs. Nu înainte însă de a primi vizita juriului care a avut sarcina deloc ușoară de a desemna cel mai bun papricaș.
Marele Premiu rămâne de această dată în Banat, fiind adjudecat de Doringo Dream din Timişoara. Locul 1 revine gazdelor, White House Crisama Buziaş, iar locul II merge la Şiria, ARRO Food Expres. Locul III a fost luat de La Verde Bucătarul, iar Premiul Inimii a mers LA Colţ Da-Bi şi la Pa&Ga Popa Food SRL, chef Giorgio Andrei. Premiul Originalităţii a fost adjudecat de C&A Bunătăţi Româneşti Satu Mare, iar Premiul special al juriului la Miremar Company – Restaurant Nora Timişoara. Nu în cele din urmă, Premiul Prieteniei merge în Serbia la Cica Pera.
La Buziaş nu a fost vorba doar de papricaş, dar şi de muzică populară de cea mai bună calitate, cântată de multe anasambluri din zonă şi din ţară, dar şi de toate soiurile de vin posibile, Banatul fiind o patrie excelentă pentru această licoare magică.
Dacă mai aveţi timp, ţinând cont că este duminică, trageţi o fugă până la Buziaş, nu o să regretaţi!
Comentarii prin facebook