PNL Timiş şi-a găsit candidatul la Primăria Timişoara: acelaşi Nicolae Robu. Decizia, argumentată de un sondaj de opinie

Nicolae Robu va fi candidatul PNL pentru Primăria Timişoara. Oficial, la această decizie s-a ajuns în urma unui sondaj comandat de PNL Timiş, ale cărui rezultate îl dau pe Robu pe primul loc în opţiunile de vot ale timişorenilor, în faţa actualului primar Dominic Fritz. Cel mai probabil o să urmeze unele negocieri între conducerea PNL Timiş şi Robu, care are un grup de susţinere în jurul său. De menţionat că la alegerile precedente, ca primar în funcţie şi preşedinte al PNL Timiş, Robu (29%) a pierdut clar alegerile în faţa lui Fritz (53%).  

Una din marile necunoscute ale politicii timişorene şi-a găsit rezolvarea. Un deznodământ total neprevizibil în urmă cu un an sau doi. Probabil, în scurt timp, PNL Timiş îşi va anunţa candidatul pentru scaunul de primar al Timişoarei. Este vorba de nimeni altul decât Nicolae Robu, fost primar al Timişoarei. Şi fiindcă această candidatură nu putea apărea chiar din neant, ea va fi justificată prin rezultatele unui recent sondaj de opinie comandat de PNL, potrivit cărora Robu ar ocupa prima poziţie în opţiunile de vot ale timişorenilor.

Ca atare „competiţia deschisă” pe care preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, o anunţat-o pentru desemnarea candidatului la primărie a fost abandonată. O competiţie în care s-au înscris viceprimarul Cosmin Tabără şi Sorin Supuran, în timp ce Robu a refuzat să participe, considerând-o sub demnitatea lui.

De menţionat că, în ultima perioadă, între Nica şi Robu au fost deschise mai multe canale de comunicare, chiar ei întâlnindu-se de câteva ori. Şi asta după o mai lungă perioadă de timp în care au fost mari adversari, împroşcându-se reciproc cu tot felul de insulte.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

22 comentarii pentru acest articol

Danke, Dr. Klaus! a spus: (iulie 24th, 2023 at 11:16 )

S-antâlnit înnecatul cu paiul! De văzut dacă Robu va cere alegătorilor și consiliu PNL, pentru că dacă nu, este posibil ca numărul consilierilor PNL să fie ridicol de mic. Oricum, chiar dacă Robu ajunge la primărie sau nu, scorul PNL la consilieri va fi mult mai mic decât scorul lui. De văzut și reacția PSD, care în acest caz, cu Fritz și Robu, chiar nu mai are șanse. Vor pune un candidat-cacealma și vor da consemn secret pentru unul dintre cei doi, evident pentru Robu.
Cel mai interesant de văzut va fi reacția dezlănțuiților împotriva lui Fritz după prima iarnă cu Robu primar (în caz că iese). Se va umple orașul de stadioane și săli de sport, de drumuri suspendate și metrouri, de râuri de miere și lapte, de coline de caș și telemea, mai ceva ca-n Țiganiada.
Dacă și dosarul-l lasă…

Costel a spus: (iulie 24th, 2023 at 12:07 )

Se pare că PNL-istii sunt în anul morții, cel puțin cei din Timișoara. Din câteva variante viabile, au pariat pe mâna moartă. Din două nimicuri nu poate ieși ceva bun.

Eu a spus: (iulie 24th, 2023 at 12:38 )

Cea mai buna alegere. Bravo Alin, esti un lider adevarat.

Liviu a spus: (iulie 24th, 2023 at 13:49 )

Parca imi era for de Sanda, Ionut , Carmen…

????? a spus: (iulie 24th, 2023 at 14:06 )

Ce partid e ăla care se conduce după un (1 buc.) sondaj de opinie? Care pune notorietatea cuiva înaintea doctrinei, programelor, strategiei, viziunii etc.. Care pune pe locul 1 pe cineva pe mâna căruia a pierdut deja o dată și care i-a porcăit prin presă și social-media pe unii dintre membrii organizației locale aflați în conducere.
Disperarea e mare, iar frica de ceea ce urmează e uriașă! Pe măsura orbirii care nu vede în viitor decât trecutul. Mai devreme sau mai târziu, realitatea răspunde cu m*ie.

Timisorean obiectiv a spus: (iulie 24th, 2023 at 14:11 )

PNL Timis doreste sa se autodesfiinteze : e dreptul lor. Dar de ce vor sa traga si Timisoara dupa ei ?

Kroko a spus: (iulie 24th, 2023 at 14:12 )

La ce propaganda electorala ii face zilnic, ba chiar zi si noapre(24 din 24,ba chiar 25 din 24)Daca o tin astia tot asa, va castiga Robu si daca nu se prezinta !!! Herr Ftitz si USeReii si inca pe gratis,Robu poate castiga mai clar ca Putin in Rusia !!!

Alrx Alex a spus: (iulie 24th, 2023 at 15:20 )

Vino, vino, Robu înapoi!🙂

eo55 a spus: (iulie 24th, 2023 at 15:25 )

Are aprobare de la doamna?

Costel a spus: (iulie 24th, 2023 at 15:37 )

@Kroko, 😂😂😂😂😂😂🤣

Wanda89 a spus: (iulie 24th, 2023 at 18:42 )

Way to go, dragă PDL, PD, FSN etc, recte emanații Băsescu, cu origini Iliescu+Petre Roman! PNL nu mai există de multă vreme.

Jack a spus: (iulie 24th, 2023 at 19:03 )

Robu e batran, e uzat. Daca era asa capabil era inca primar. Si da, Fritz e un esec pentru Timisoara. Pnl trebuie sa gaseasca alt candidat.

Yabadabaradu a spus: (iulie 24th, 2023 at 20:31 )

I`LL Be BACK ! :))

Ion a spus: (iulie 24th, 2023 at 21:28 )

Si-a rezolvat problemele cu legea? Intreb

Baba a spus: (iulie 24th, 2023 at 23:31 )

Robu tot mai aproape de revenire. Nica si Groza sunt istorie. Greseala fatala cand au acceptat se fie Robu candidat. La fel cum a gresit Robu cand a acceptat sa fie Nica candidat. Daca castiga Robu gasca in vrunte cu Nica si Groza o sa faca puscarie. Nici macar „NASUL – CASA RUSU” nu poate sa il salveze. Un cretin..!

pescarul a spus: (iulie 25th, 2023 at 00:32 )

Timisoara trezeste-te. Nica? Robu? Nu ti-a ajuns?

Alexandru a spus: (iulie 25th, 2023 at 01:15 )

Greu de ucis 6.

Amintirile vă chinuiesc a spus: (iulie 25th, 2023 at 06:39 )

„Distrugerea PNL este o mare reușită a Securității (cea veche și cea ”nouă”). Distrugerea ultimului bastion al partidelor istorice din România a fost o misiune pe care băieții cu ochii albaștri au dus-o, încet, dar sigur, la îndeplinire. Problema liberală NU este doar a membrilor PNL, ea este a celor care au votat PNL, a celor care au admirat sau admiră PNL pentru tradiție, valori liberale și pentru unii oameni, care, prin devotamentul lor au reușit construcția liberală, în anii 90. Desigur, lucrurile nu stau pe loc. În PNL au intrat oameni mai noi, alții au plecat, unii, chiar spre altă lume (dintre membrii fondatori), iar alții au făcut misiunea de distrugere, cu atâta migală, încât orice comentariu este de prisos. Cel mai mare ghinion însă a fost fuziunea cu PDL.”

(Lia-Lucia Epure, like-uitoare la „lepră de puinazist”)

Adrian a spus: (iulie 25th, 2023 at 12:45 )

Dovada clară a impotentei și ticăloșiei unor indivizi agățați de scaune!

Spătaru Cristian a spus: (iulie 25th, 2023 at 15:16 )

Cea mai bună soluție pentru PNL în acest moment este susținerea fostului Primar N. Robu. E un om cu pregătire și cu experiență administrativă și fără îndoială nu are contracandidat în PNL. Eu personal , comparativ cu ceilalți primari, am colaborat cel mai bine cu fostul Primar N. Robu și am realizat investiții importante în cartierul Dambovitei unde locuiesc (este vorba despre realizarea străzilor Laurențiu Nicoară și J. Weissmuller – substructură, asfaltare, trotuare). Dacă cu Primarul Ciuhandu ne-am chinuit vreo 5-6 ani de zile + multiple adrese și audiențe să facem 2 străzi, str. Paul Constantinescu și str. Tălăngii, la dl. Robu a fost nevoie de o singură audiență și în anul următor investițiile pentru străzile L. Nicoară și J. Weissmuller au fost finalizate. N-am înțeles niciodată de ce unii îl înjură câtă vreme cele mai mari investiții în Timișoara s-au realizat în mandatul d-lui Robu (sunt convins că majoritatea contestatarilor nu au stat de vorbă nici măcar o dată cu domnia sa…dar au auzit ei…ei știu…au informații 🙂). Și nu-i fac campanie (e doar o realitate). În contrapondere, din păcate în mandatul actualului Primar Fritz n-am remarcat mare lucru. Poate buruieni în parcuri de peste 1 m (și asta in fiecare an…se mai intervine după ce faci nenumărate sesizări), străzi ne-măturate perioade lungi de timp, lipsă stropiri pt insecte și dăunători (în special pt muște și țânțari), o Direcție Urbanistică execrabilă (nu că ar fi fost grozava vreodată) și lista poate continua. Avem proiecte câștigate pentru cartierul Dâmboviței în sesiunea de bugetare participativă propusă de actuala administrație (BRAVO PENTRU INIȚIATIVĂ!), în 2022 dulapuri pt elevii scolii gimnaziale Nr. 27 – NEREZOLVATE nici în ziua de astăzi , respectiv 2 proiecte pt parcuri, care au întrunit cel mai mare număr de voturi în 2023 și pentru care așteptam execuția urgentă (tocmai am aflat că trebuie efectuată rectificare bugetară pt alocarea sumelor – PARE INCREDIBIL, NU! – știm din timp despre asta dar nu prevedem sumele în bugetul anual). Cred că e încă devreme și de prisos ca actuala administrație „să se umfle în pene”, dacă nu e în stare să implementeze proiectele propuse și câștigate de cetățeni. Dar sperăm totuși că se vor face… și vor primi de la noi un „like”:)…

Robu pe viață a spus: (iulie 25th, 2023 at 16:35 )

Propun să mutăm lupoaica și să-l punem pe Robu pe soclu.
PNL a comandat un sondaj de opinie la Caransebeș și a ieșit Andra Pleșa, că doar e fiica lui Vela.
Succesuri!

Corto Maltese a spus: (iulie 27th, 2023 at 00:53 )

PNL-ul vrea să-și facă neapărat harakiri politic. În acest caz, l-au ales foarte bine pe Lae Robu. O să-i tragă cu el în hazna, de unde n-au să mai iasă niciodată.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top