Preşedinţii PNL-işti ai consiliilor judeţene din vestul ţării au pus ţara la cale, la Timişoara/Foto

La sediul PNL Timiș a avut loc luni o întâlnire a aleșilor locali liberali și membri ai BPJ cu președinții Consiliilor Judeţene din Sălaj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin. Discuţiile au privit atât aspecte administrative, cât şi politice.

Dinu Iancu Sălăjeanu, Ilie Bolojan, Iustin Cionca, Romeo Dunca şi, evident, Alin Nica au vorbit despre experiențele locale atât în domeniul administrației, cât și la nivel politic, pe plan județean.

”Am invitat colegii președinți de Consilii Județene pentru o întâlnire cu aleșii locali liberali din Timiș, pentru a dezbate pe chestiuni administrative și perspectivele pentru anul viitor, an electoral. A fost un schimb de idei, propuneri, dar și nemulțumiri, toate fiind constructive. Am discutat despre reformele ce trebuie propuse pentru a finaliza proiectele de la nivel local, perspectivele ca reformele să fie duse la bun sfârșit într-o eventuală coaliție pentru anul viitor. Trebuie să ne propunem niște obiective pe care dorim să le facem pentru România. Chestiuni concrete, proiecte clare și să coagulăm în jurul nostru forțele politice pentru a ne calibra strategia viitoare”, a spus Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Perspectivele unei reorganizări administrativ-teritoriale au suscitat cel mai mare interes pentru cei prezenți la întâlnire, liderii de CJ invitați la Timişoara fiind de părere că există modalități pentru o transformare radicală a teritoriului României, însă este nevoie de curaj politic. Alte teme abordate s-au referit la PNRR, la finanțarea proiectelor prin Compania Națională de Investiții, dar s-au dat și sfaturi politice.

Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, a vorbit despre perfomanţa PNL-iştilor în administraţia locală.

”Rezultatele unui partid sunt suma rezultatelor locale. Trebuie să ținem frontul și să facem ce ține de noi. Este nevoie de echipe puternice. Este important cum ne prezentăm în guvernările unde avem răspunderi. E important ce face fiecare ales primar. Dacă administrezi bine, le poți da celorlalți cetățeni exemplu și pentru alte localități. E foarte importat să rămânem uniți! Trebuie să ne respectăm între noi și să ținem aproape unii de alții”, a spus Bolojan.

Dinu Iancu Sălăjanu, președintele CJ Sălaj, i-a îndemnat pe colegii liberali să se bazeze pe ei înșiși, să aibă principii și valori.

”Este foarte important ce facem noi. Cu bani puțini putem face lucruri mari. Eu asta am dorit să arăt la CJ Sălaj. Trebuie să ne luptăm cu armele pe care le avem și să câștigăm alegerile de anul viitor. Trebuie să avem strategie și politici de implementare a strategiei”, a spus Sălăjan.

Coaliția cu PSD a fost o altă temă abordată la întâlnire, iar Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, a exemplificat cu cazul din județul său.

”În Caraș-Severin, cetățenii au ales schimbarea. Electoratul trebuie să vadă că avem aceleași intenții liberale, nu trebuie să ne ascundem după PSD, trebuie să arătăm clar că suntem și rămânem liberali. Prin această coaliție, oamenii trebuie să înțeleagă că politica ne-a adus împreună spre binele României. Suntem PNL, nu ne amestecăm cu PSD. Nu trebuie să ne ducem pe direcția valului, ci să rămânem liberali, pentru asta am fost aleși”, a spus Dunca.

Pe această temă s-a exprimat și președintele liberalilor timișeni, Alin Nica:

Pentru a avea în continuare o coaliție cu PSD, după alegerile din 2024, eventuala colaborare trebuie să își propună reforme ample ale statului român, altfel nu avem cum să justificăm în fața cetățenilor o alăturare contradictorie din punct de vedere ideologic. Asemenea dezbateri trebuie să fie organizate în continuare, local, dar și național, fără subiecte tabu și fără rețineri în a ne spune părerea”, a concluzionat Alin Nica.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

George a spus: (iulie 10th, 2023 at 19:31 )

Păi dacă tot ați discutat că „reformele să fie duse la bun sfârșit într-o eventuală coaliție pentru anul viitor”, de ce nu i-ați invitat și pe colegii voștri din USL, nu dintr-o „eventuală coaliție „, ci dintr-o adevărată FAMIGLIE? Nu ghicesc în stele și nici în cafea, dar vă prevăd un viitor sumbru, ca partid. Cel mai sigur, vă veți dizolva în PSD.

liberal a spus: (iulie 10th, 2023 at 21:53 )

George, reuniunea a fost una internă, la sediul PNL. Cei de la USR nu aveau ce să caute, la fel și cei de la PSD. Când va veni momentul vom discuta cu cine considerăm că putem face alianțe locale. Și, âncă ceva, nu mai face pe Mafalda atunci când te referi la soarta PNL.

Mișto parastas, nasol moment! a spus: (iulie 10th, 2023 at 22:58 )

Să iei lecții de dezvoltare de la un primar din Sălaj! Să fie șeful liberalilor arădeni un trepăduș pedelist de Pecica (în tot Aradul n-au găsit pe unul cu continuitate în PNL!)! Să te uiți ca la Dumnezeu la Bolojan care le-a pus biruri orădenilor și care a scos statuile românești (Mihai Viteazu, Mihai Eminescu) din rațiuni „urbanistice”! De restul, nu mai zic.
Dumnezeule mare! Uitându-mă la una dintre fotografii, făcută din spatele sălii, mi-a venit în minte o bucată de vers din Eminescu: ‘… cu ceafa groasă, …”.
Pentru liberalul gata să se alieze și cu USR și cu PSD: numește în ordine descrescătoare primele cinci valori ale PNL care m-ar putea face pe mine să cred că PNL chiar ar fi un partid LIBERAL! Mulțumesc.

George a spus: (iulie 10th, 2023 at 23:30 )

@liberalule, nu sunt Mafalda, dar reușiți, voi, prin voi înșivă, să vă îngropați. Mă mir că mai existați cu acest nume. Și eu am fost liberal, în ’90. Din februarie până la sfârșitul lui aprilie. În timpul campaniei electorale (nu cred că ai trăit acea campanie electorală) am lipit afișe, am discutat cu oamenii, am făcut campanie pentru partid. Ca, la sfârșitul lunii aprilie, să vină Patriciu, de la București, să adune organizația și să ne spună că propunerea NOASTRĂ pentru Parlament este Cataramă. Atunci m-am lămurit cam cum se face politica în România și cu ce seamănă PNL-ul: cu un PSD mai mic. Să nu mă mai refer la calitățile morale ale conducerii partidului. Sunt convins că există și oameni care vor să facă ceva pentru partid, dar îți ajung degetele de la mâini pentru ei.

Dan A. a spus: (iulie 11th, 2023 at 07:49 )

A mai fost si „Alianta Vestului” parca din 2018. Si au avut Z-E-R-O realizari.

Timis a spus: (iulie 11th, 2023 at 08:16 )

Liberali ,USL -ISTI , SPER SA VINA RAPID PE TIMIS UN PARTID NATIONALIST ! SARACII LIBERALI NICI UN COMENT NU IL INTELEG !

George a spus: (iulie 11th, 2023 at 11:14 )

@ Mișto, au ajuns un fel de UDMR, cu oricine numa’ să nu rămânem fără de coledz.

De rasu, plansu... a spus: (iulie 12th, 2023 at 16:17 )

Singurul liberal din fotografie ESTE- a fost dl.Coifan. Rog un psiholog sa ,,citeasca pozele, toata lumea se preface ca asculta, dar fiecare este cu gandurile lui. Mda pozele expuse publicului, fac cat o mie de cuvinte.Imi pare rau ptr. dl.Coifan, ca face parte din ….habar nu am ce si cu atat mai putin nu inteleg de ce! Naspa, nasol rau!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani

Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l vota pe Nicolae Robu a fost doar o strategie de campanie electorală a lui Dominic Fritz elaborată de Ocultă împreună cu clanurile ţigăneşti. Acesta a fost „verdictul” dat de cei care se hrănesc cu conspiraţii şi lupte cu statul paralel....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid București. Jocul va avea loc sâmbătă, 18 mai, ora 11.00, la stadionul Gheorghe Rășcanu. Partida contează pentru etapa a V-a, ultima din turul Ligii de Rugby. Antrenorii Mugur Preda și Valentin Popârlan s-au oprit asupra următoarei formule: Ciprian Chiriac, Eugen...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT care a umplut Teatrul Naţional. În urma interesului extraordinar manifestat pentru conferința „Tech Talks by UPT”, Universitatea Politehnica Timișoara a ținut să ofere timișorenilor un eveniment special, dedicat exclusiv dialogului cu Garry Kasparov, sute de admiratori ai legendarului simbol al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de firme, din mai multe țări, se luptă pentru contractul de 1,7 miliarde de lei. Miercuri a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul de realizare al Centurii Vest Timișoara, ultimul segment rămas nerealizat din inelul complet. ”Încă un pas...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete vechi. Municipalitatea a anunțat că a reușit amenajarea a 100 locuri de parcare noi, în zona Lipovei. Acestea au fost amenajate pe locul vechilor garaje. Astfel, pe strada Silistra, la intersecția cu strada Verde, după demolarea a 16 construcții, au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje
Aleșii PSD (și nu numai) nu se lasă și convoacă o nouă ședință de plen a Consiliului Județean Timiș pentru împărțirea banilor alocați pentru reparațiile de drumuri județene. La precedenta ședință, luni, proiectul a picat la un singur vot, iar inițiatorii au acuzat conducerea instituției că ar fi manipulat ”tehnic” votul, nu toate opțiunile fiind,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai încearcă o dată. Consilierii județeni, plus PNL, au convocat un nou vot pe modul de alocare a banilor pentru drumurile județene
Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid București. Jocul va avea loc sâmbătă, 18 mai, ora 11.00, la stadionul Gheorghe Rășcanu. Partida contează pentru etapa a V-a, ultima din turul Ligii de Rugby. Antrenorii Mugur Preda și Valentin Popârlan s-au oprit asupra următoarei formule: Ciprian Chiriac, Eugen...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby
Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT care a umplut Teatrul Naţional. În urma interesului extraordinar manifestat pentru conferința „Tech Talks by UPT”, Universitatea Politehnica Timișoara a ținut să ofere timișorenilor un eveniment special, dedicat exclusiv dialogului cu Garry Kasparov, sute de admiratori ai legendarului simbol al...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO
Eliberarea străzii Cezar, dar mai ales îndemnul lui Cristopher Cîrpaci adresat coetnicilor săi pentru a-l vota pe Nicolae Robu a fost doar o strategie de campanie electorală a lui Dominic Fritz elaborată de Ocultă împreună cu clanurile ţigăneşti. Acesta a fost „verdictul” dat de cei care se hrănesc cu conspiraţii şi lupte cu statul paralel....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (13). S-a mai spart o conspiraţie. Cristopher Cîrpaci chema clanurile alături de Nicolae Robu încă din urmă cu doi ani
Pentru cei care se bucură de zilele de primăvară și vor să întâmpine vara cu entuziasm, brandurile din Iulius Town au pregătit sugestii interesante pentru completarea garderobei de sezon! Sezonul acesta se poartă relaxarea și stilul quiet luxury, iar catalogul fashion de la Iulius Town îți oferă inspirația de care ai nevoie pentru vacanțe reușite....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noul catalog Enjoy Life a ajuns la Iulius Town Timișoara!/Foto
Așa cum ”partenerul” său de alianță, Nicolae Robu, a avut parte de o lansare grandioasă în cursa pentru primăria Timișoara, la fel și Alfred Simonis, candidatul alianței PSD – PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș. Locul ales pentru eveniment a fost sala Constantin Jude, cea în care a avut loc și lansarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis și-a lansat candidatura la șefia consiliului județean în cadrul unui show electoral la sala Constantin Jude
Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru un nou spital municipal la Timișoara, specialiștii de la Banca Mondială, divizia IFC, au venit din nou în vizită în orașul de pe Bega pentru a vedea terenul unde ar putea fi ridicată, odată, unitatea medicală de câteva sute de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO
În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie experimentală ce va avea loc la Punctul Muzeal Parța, din comuna timișeană, în zilele de 25 și 26 mai. Evenimentul, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Comunei Parța, aduce în prim-plan o (pre)istorie vie, oferind publicului o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”
Top