“Spiritul Timişoarei”, coagulat în jurul fundaţiei lui Petru Ilieşu. Televiziunile infractorilor şi susţinătorii lui Nicolae Robu înfierează „căminul terorii”

Timişorenii adevăraţi, fie că e vorba de scriitori, intelectuali, medici, studenţi sau muncitori, s-au solidarizat cu Fundaţia Timişoara “89, condusă de inimosul Petru Ilieşu. Sunt timişorenii care au participat la revoluţie, apoi la Proclamaţia de la Timişoara, mai recent la mitingurile de protest împotriva Regimului Dragnea. De cealaltă parte, televiziunile infractorilor din Bucureşti (Antena 3, RTV, Realitatea) continuă să vorbească de “căminul groazei” din Timişoara, ridicând perdele de fum şi protecţie în jurul Gabrielei Firea. Aceste televiziuni securiste au şi o Coloană a V-a în Timişoara, susţinătorii lui Nicolae Robu, constituiţi într-un  grup, ironic denumit, Like Timişoara.

În Timişoara continuă dezbaterile pe marginea închiderii, la comanda prefectului Mihai Ritivoiu, a centrului pentru persoane fără adăpost, administrat de Fundaţia Timişoara “89, condusă de scriitorul Petru Ilieşu, figură emblematic a societăţii civile timişorene postrevoluţionare. Trebuie menţionat că nu este vorba de un cămin pentru bătrâni, precum la Voluntari, ci de un centru unde temporar oamenii străzii îşi găsesc un acoperiş deasupra capului. Unii dintre ei, cu afecţiuni psihice, ar trebui instituţionalizaţi în instituţii ale statului. Mai mult, fundaţia, cea mai veche din Timişoara, nu a primit niciun ban de la bugetul de stat, fiind susţinută doar din contribuţii private şi de Primăria Timişoara cu 1.400 de lei pe lună pentru fiecare persoană.

Imediat după închiderea centrului, primarul Dominic Fritz, iar ulterior viceprimarul Cosmin Tabără au fost la centru şi, cu toate că nu sunt tot timpul de aceeaşi parte a baricadei, de această dată au fost la unison, afirmând că s-a făcut mult exces de zel. De fapt, s-a descoperit o drojdie expirată şi un perete scorojit. Ulterior, tot mai mulţi timişoreni s-au solidarizat cu fundaţia lui Petru Ilieşu. Iniţiativa Timişoara, asociaţia care s-a aflat în fruntea protestelor împotriva Regimului Dragnea, a anunţat chiar organizarea unui miting de susţinere.

“Asta nu e în Firea timișorenilor! Vă invit, alături de acea parte a societăţii civice timişorene, să susţinem demersurile oneste de manifestare a activismului şi voluntariatului social versus activităţile ilicite de creare a schemelor de scurtcircuitare a banilor publici. Joi 13 iulie, de la ora 19.00, pe o vreme torida, sunteti asteptati la sediul Fundatiei Timisoara 89, strada Martir Gogu Opre 24”, a transmis liderul asociaţiei, Laurenţiu Ştefănescu.

“”Organele” au tinut foarte tare să-l umfle pe Petru Ilieşu, unul dintre simbolurile activismului si voluntariatului social din Timişoara, pe motiv că centrul său social nu ar fi corespunzător. Oamenii care sunt la putere acum sunt capabili sa maculeze totul din dorinţa de-a acoperi ticăloşiile fraţilor lor politici. Centrul social al lui Petru Iliesu nu a folosit niciodată bani de la statul roman, deoarece omul e unul dintre cei mai oneşti cetăţeni ai acestei urbe, nefiind interesat niciodată decăt să amelioreze suferinţele semenilor sai”, a transmis acelaşi Ştefănescu

“Solidar cu scriitorul și omul dedicat cauzei sociale Petru Iliesu, a cărui onestitate este mai presus de orice îndoială”, a transmis şi scriitorul şi universitarul Vasile Popovici.

“Nici sănătatea si nici serviciile sociale nu sunt perfecte. Gunoaie subumane nu am privit în ochi demult, prin zona noastră. Sigur spun clar acest lucru. Azi a fost o comandă de sus pentru a se face fum, de tip heirupism utecist, la care ca răspuns, prin judeţe se fac controale. Fundaţia lui Puiu nu e perfectă, dar e locul unde am văzut oamenii cetății chiar Fericiți. E locul unde politicul nu are cum să decidă”. – Mihai Gafencu, director medical Spitalul de Copii.

Fanii lui Robu, cu mânie proletară despre “căminul terorii”

De cealaltă parte, televiziunile infractorilor şi securiştilor din Bucureşti (Antena 3, RTV, Realitatea) au continuat campania mizerabilă împotriva centrului din Timişoara, comparându-l cu lagărele morţii din Voluntari Şi asta doar pentru a ridica perdele de fum în jurul Gabrielei Firea. Tot de această parte a baricadei s-au adunat şi (ne)timişorenii din Timişoara, constituiţi într-un grup de susţinere a fostului primar Nicolae Robu. Culmea ironiei sau a tupeului, grupul se numeşte “Like Timişoara”. Pentru aceşti (ne)timişoreni centrul sufletistului Ilieşu a devenit “căminul terorii”.

“Primarul Fritz, răspunzător si el pentru căminul terorii descoperit la Timisoara! Oricât si oricum ar încerca acesta să nu fie asociat cu acest scandal, faptul că a finanțat de la bugetul local acest cămin făra a se interesa prin aparatul avut in subordine asupra conditiilor inumane de acolo, fără a verifica in ce pompează banii, il obligă să (ne) dea explicatii!”, a fost un prim mesaj al Grupului, în urmă cu două zile.

Şi, în timp ce şi organele statului dau jenate înapoi în faţa acestei mizerii, pe acest grup apare un nou mesaj: Incredibil! Primarul Fritz, cel care acum mimează grija față de bătrani, a finantat de la bugetul local acest cămin al terorii, fără a se interesa de conditiile existente și de cum sunt administrati banii dați!”

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

Costel a spus: (iulie 12th, 2023 at 16:00 )

Lingaii nu stiu sa citeasca de la inceput sau nu stiu sa citeasca, au punctaj, ca la partide. Asociatia „fiind susţinută doar din contribuţii private şi de Primăria Timişoara cu 1.400 de lei pe lună pentru fiecare persoană”. Le-as dori postacilor de pe Like Robu sa traiasca o luna cu suma asta de 1.400 lei pe luna.

Reos a spus: (iulie 12th, 2023 at 16:21 )

Mă bucură că majoritatea au înțeles despre ce este vorba ,manevre ieftine pe spatele nenorociților, Timișoara și timișorenii au memorie bună cu răspunsul potrivit la timpul potrivit.

Nicu a spus: (iulie 12th, 2023 at 16:26 )

Robu de mult nu mai stie ce e spiritul Timisoarei. In lumea lui Robu exista doar Robu, nu e loc de altcineva. De aceea a pierdut alegerile. De aceea va pierde din nou. Chiar sper sa candideze. Poate va intelege dupa a doua infrangere…

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 16:27 )

Băi păi voi sunteți sănătoși la cap….
Adică nimeni nu mai vorbește că inclusiv cei care conduc asociația au recunoscut că DA sunt încălcări de norme/ lege….dar ce mai contează că doar dl.Ilieșu e om bun și atunci legea nu trebuie aplicată….de noaptea mințiii!!!!!!
Corect așa este dl.Ilieșu este un om bun,sufletist și merită tot respectul…..dar aici vorbim de încălcare a legislației!!!! Dacă acest centru era închis fără a avea bază legală atunci DA trebuia să ne revoltăm și DA cei care au făcut abuz să plătească!!!!! Dar includiv dl.Ilieșu a recunoscut că nu respectă legislația,că atat se poate…..
De noaptea minții ce manipulare încearcă fritz….adică îndemnăm la încălcarea legii dacă facem fapte bune,este acceptabil să încălcăm legea dacă avem o imagine bună sau dacă suntem ong sau dacă suntem usr-iști…..
Nu i-am văzut revoltatați pe fritz sau pe tabără acum 3 ani cand bubuiau spitalele în guvernarea usr-pnl…..în schimb acum sunt revoltați cand mai multe instituții ale statului au aplicat sabcțiuni pe lege!
Politruci….

Ion Creanga a spus: (iulie 12th, 2023 at 16:39 )

@USR asa e ca esti mitic de prin Voluntari ? :)))))))))))

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 16:55 )

Singurul argument al usr este defăimarea….bravooo
Nu,nu sunt „mitic” din voluntari sunt din Tm,sunt născut și crescut în Banat,jumătate sarb jumătate roman(bănătean)… nu că ar conta.
Ps cu toții trebuie să respectăm legea,indiferent cine suntem sau ce naționalitate avem….

Dan A. a spus: (iulie 12th, 2023 at 17:00 )

1. N-am retinut cand a inceput PMT sa sponsorizeze Fundaţia Timişoara ’89, de la Fritz incoace sau si pe vremea lui Robu.
2. Cum de Robu nu are nici o parere despre incompatibilitatea ANI a lui Nica? Pro, contra, treaba lui, dar macar ceva acolo, macar un sondaj pe Facebook, am auzit ca e pasionat de asa ceva.

tm a spus: (iulie 12th, 2023 at 17:32 )

Ha , ha , ha !!!!!!!
Pai atunci cand aceleasi televiziuni de kkt , sareau ( timp de luni de zile) la gatul militarilor , a politistilor si a magistratilor pt pensiile de serviciu , nu erau conduse de infractori ?
Nu erau televiziuni securiste ?
Parca atunci erati de partea lor (ziaristi gen Ino sau Sasu ) , si scriati editoriale in aceeasi nota agresiva citand subspecii invitate in emisiunile grotesti ale A3, RTV, Realitatea tv , digi24 , etc …

Ciudata schimbarea de atitudine a editorialistilor DeBanat …

PS
Presa din Romania este exact ca si clasa politica romaneasca .
Parsiva si alunecoasa , cu articole scrise la comanda , articole platite .

Arcasu a spus: (iulie 12th, 2023 at 18:50 )

#USR, așa-i că tu ești Alex, ăla cu „Vino Robu înapoi”?

George a spus: (iulie 12th, 2023 at 19:35 )

@idiotul neamului, USL (nu USR), domnul Iliescu a admis că nu e totul roz și că sunt lucruri de îmbunătățit. Dar când te ocupi de niște oameni care mănâncă când reușesc, care dorm pe unde apucă (dacă apucă), nu e totul să aplici LITERA legii, ci și SPIRITUL legii. Poți să constați neconformitatile, dai termen de rezolvare și controlezi. Ai lua un om din centrul ăsta acasă, pe câteva zile, dacă tot a suspendat Reteveiul activitatea centrului? Că nu te costă nimic, doar puțină empatie pentru cei mai puțin norocoși și fără punctaj de la partid. Dar nu cred că ești în stare, nesimțirea e in natura USL-istilor.

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 19:54 )

@george eu nu aplic nimic….
Dar din cate cunosc resoectarea legislației NU este facultativă…..la fel din ce am văzut opc-ul a închis și pe 6 luni,drept urmare cred că ce au aplicat aici este mult mai jos(adică pană la remediere din ce am citit)….și din ce am mai văzut/citit atunci cand au fost autorizați trebuiau să prezinte și soluții de relocare/mutare….
La limbaj aceasta este educația pe care o aveți….cei 7 ani de acasă chiar sunt facultativi,din păcate….
Și da usr doar acuză fără soluții…..și se agață disperat de orice….iar troli usr sun FORȚĂ!
P.S . Ei sunt justițiarii din pandemie în frunte cu Dana Munteanu…..iar restul cu 5 cv-uri cu studii sau nu după nevou….

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 20:24 )

@arcașu doamne ferește să vină robu înapoi.
Pe mine mă șochează că dl.Primar și alți membrii de frunte ai usr timiș se agață cu disperare într-un joc de imagine…..infect.
P.S. am votat cu ambele maini fritz

Joni a spus: (iulie 12th, 2023 at 22:26 )

@USR presupun ca nu lucrezi in domeniul social.

Intrebarea nu este daca la Fundatia TM89 a fost sau nu a fost totul perfect, daca a fost sau nu a fost respectata legea (da, trebuia sa aiba buton de panica… uneori si legea e ridicola!). Intrebarea este daca trebuia sau nu sa inchida acest centru.

Din 9 agentii, singura care si-a asumat inchiderea a fost protectia consumatorilor, “au dispus inchiderea ca la un restaurant” a spus insusi prefectul. Doar ca un camin pentru persoane vulnerabile nu este un restaurant. Sa muti 45 oameni cu boli psihice, cu traume, cu nevoi speciale etc din mediul lor obisnuit nu poti sa faci fara sa consulti totusi niste specialisti in asistenta sociala, psihatrie etc. De aia primarul a spus, pe buna dreptate, ca a fost o decizie birocratica de o cruzime rara. Inspectorul ala de protectia consumatorilor pe cine a protejat? ca habar n-are de persoane vulnerabile si nevoile lor.

Deci da, trebuie respectat legea, dar atunci cand mergi cu masina 55kmh in loc de 50 kmh, nu ti se ia permisul, nu ti se ia masina, ci primesti o amenda. Nerespectarea legii este sanctionata proportional, si in cazurile de fata cu respectul pentru demnitatea oamenilor. Ca cei care au fost dati afara din acest camin nu au fost cei care nu au respectat legea.

Sunt mandru ca Fritz, pe care si eu l-am votat cu ambele maini, a avut claritate morala in acest caz.

George a spus: (iulie 12th, 2023 at 22:35 )

@ USL, nimeni nu spune că respectarea legislației este facultativă. Treci strada pe roșu, te oprește poliția. Poate să îți dea avertisment sau amendă între 300 și 3,000 de lei. Îți dă 3.000. Ce faci, îl feliciti pentru respectarea legii?

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 23:06 )

@george
M-am convins…un trol care habar nu are ce vorbește,cu cei 7 ani de acasă m-am convins…..drept urmare ignor toate inepțiile tale….să fii sănătis în usl usr sa haur….

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 23:20 )

@ joni….așa este nu lucrez în domeniul social….
Te rog documentează-te sau citește articole să vezi ce sancțiuni și ce măsuri pot dispune cei de la opc….sincer eu cred că au fost ff reținuți….avand în vedere acest tăvălug care a venit în mod incorect peste ei….nu cred că aveau curajul să meargă la maxim….
Adică din ce am văzut ei pot închide complet o firmă….ca și amenzi merg chiar la milioane….
Iar paralela cu poliția sincer mi-a plăcut….cand poliția îți ia permisul nu îți plătește taxi-ul sau te duce acasă…ori acum tu îmi spui că ar trebui să te ducă și acasă… la fel dacă omul are o imagine impecabilă și nah a condus și el băut să-l amendeze nu sa-i facă dosar penal pt că este la prima abatere și nu a făcut accident,chiar dacă a avut o alcolemie de 1 la mie în aerul expirat,putea să o aibă și de 1,5 la mie….acum nah
Și totuși sunt acuzate instituțiile statului că au aplicat legea unui om bun….
Din păcate dubla măsură este un standard la noi….
Din pct meu de vedere nici un politician nu trebuia să se implice și să facă un joc de imagine….din acest motiv zic că gestul lu’ fritz este la fel de jisnic ca și cel al lu’robu cand îl făcea „secretara unui pensionar”….
Iar ce a făcut dana munteanu în pandemie cu girul unoara din usr….frizează penalul(altă discuție)

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 23:28 )

@joni….fritz a spus că au închis ca la un restaurant…nu altcineva.

gheorghe a spus: (iulie 13th, 2023 at 03:16 )

degeaba vă scremeți, activiști de carton, jurnaliști vânduți, oameni simpli spălați pe creier etc. infecția useristă nu va rezista la Timișoara și nici în restul țării. anul viitor veți ajunge la coșul de gunoi al istoriei. amuzant e că v-o faceți cu mâna voastră. amintiți-vă ce s-a întâmplat după tristul caz colectiv când v-ați scremut la fel. psd – 45%. de data asta s-ar putea sa fie aur. dar până la urmă oricine e mai bun decat usr, tumoarea societății

ion a spus: (iulie 13th, 2023 at 07:03 )

Utilizatorul usr a scris aici ma multe posturi decat toti ceilalti la un loc. Asta da incrancenare! Sau misiune?

Usr a spus: (iulie 13th, 2023 at 18:13 )

@Alex….uau ce ai descoperit. Da am același comentariu pe același subiect….
P.S.încă aștept argumente pertinente pro și contra încălcării legislației…..conform solicitării lu’fritz

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top