Parcul Regina Maria a fost, zilele trecute, locul de desfășurare al proiectului Oglinda de Lemn. Ateliere pentru copii și adulți, expoziții fotografice, demonstrații și prelegeri pe tema patrimoniului cultural din lemn, toate acestea au avut loc în parc, în apropierea structurii șarpantei bisericii de lemn aduse și remontate de la Povergina.
Micuții participanți au avut ocazia să exploreze lumea arhitecturii și au învățat să construiască propria căsuță de lemn, din bețișoare și lut. Le-au servit ca inspirație fotografiile prezentate în cadrul expoziției arhitectului Ovidiu Micșa – Biserici Înlemnite, o cartare fotografică. Și adulții au avut parte de prelegeri pe tema patrimoniului cultural din lemn și de ateliere de dulgherie realizate de specialiști.
„Este o șarpantă și un turn al unei biserici de lemn arse, pe care noi am reconstituit-o în vara aceasta, cu meșterii care o să țină atelierul de meșteșuguri, a fost reconstituită după vechea șarpantă care s-a distrus în timpul incendiului. Au rămas pereții bisericii peste care o să se amplaseze ceea ce vedeți în spatele meu. Vom desface totul și ne vom muta la Povergina, de unde a venit structura”, a explicat Vladimir Obradovici, unul dintre organizatorii evenimentului.
Proiectul „Oglinda de lemn II” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și a fost realizat de către Asociația Biserici Înlemnite.
Comentarii prin facebook