Primăria Timișoara va încerca să includă în viitorul regulament de salubrizare al orașului o prevedere care să ajute la colectarea deșeurilor nemenajere, a celor care se depun la centrele de colectare cu aport voluntar. Conform acesteia se va solicita asigurarea, contra cost, a transportului acestor deșeuri, pentru că mulți nu au această posibilitate.
Una dintre discuțiile purtate la dezbaterea publică organizată de municipalitate pe tema viitorului regulament de salubrizare al Timișoarei s-a referit la apariția rampelor clandestine de gunoi. De ce apar acestea? Un răspuns a fost încercat de unul dintre cetățenii prezenți în sală și, se pare că există și un adevăr în aceasta. Există centrele unde oamenii pot arunca o anumită cantitate din deșeuri de construcții, ambalaje sau deșeuri vegetale, de exemplu, dar cantitatea permisă pentru a fi predată gratuit este considerată prea mică. Iar restul deșeurilor sunt aruncate în stradă. În consecință, s-a cerut mărirea cantității maxime care poate fi predată la aceste centre.
Legat de subiect, Camelia Bobei, reprezentanta primăriei, a anunțat o noutate, se va încerca introducerea în regulament a unei prevederi care să permită asigurarea transportului acestor deșeuri ”speciale”, contra cost, la centrele de colectare, pentru că cetățenii nu pot să o facă.
”În viitor, la centrele de aport voluntar vor fi colectări pe 13 fracții. Centrele există și acum, problema este cum ajung aceste deșeuri la punctele de colectare. Cetățeanul poate duce gratuit deșeurile, problema cu care se confruntă este transportul acestor deșeuri la aceste puncte de colectare. Aceasta este o altă problemă pe care vom încerca să o rezolvăm. Să asigurăm transportul celor care nu au posibilitatea, desigur, contra cost. Dar, deocamdată facem apel la cetățeni să ducă aceste deșeuri la centrele de colectare nu să le abandoneze”, a spus Bobei.
Comentarii prin facebook