Un perete din Timișoara a prins viață și culoare printr-o pictură murală realizată de artistul Flaviu Rouă. Este al doilea an consecutiv în care CODRU Festival oferă comunității un dar care duce fiecare trecător cu gândul la natură și dezvăluie o parte din povestea conturată în jurul festivalului.
Pictura murală este realizată în zona centrală (strada Gheorghe Lazăr, nr. 24) pe o suprafață de 45 de metri pătrați și a fost realizată în 10 zile.
“Lucrarea stă la baza unei metafore, contopirea a două corpuri celeste Soarele și Luna. Soarele este reprezentat de figura masculină și, în antiteză, Luna este reprezentată de personajul feminin. Lumina cedată de Soare Lunii reprezintă dragostea acestuia față de ea, totul având loc pe un tărâm feeric numit Pământ“, a spus artistul Flaviu Rouă.
“Pictura murala Geneza Codrului ilustreaza intalnirea celor doua lumi antagonice ale povestii CODRU, Taramul de la Miazazi si Taramul de la Miazanoapte, echivalentul zonelor tematice deja cunoscute ale festivalului Sub Soare si Sub Codru. Simbolic, aceasta intalnire dintre lumina si umbra reprezinta momentul apusului si al rasaritului, cand cele doua lumi se ating pentru o fractiune de secunda, din care atingere mitica ia nastere natura. Se naste astfel CODRU, dintr-o iubire imposibilă între Luna și Răsărit, care la fiecare apus si zori de zi, isi consuma cate putin iubirea, perpetuand natura“, a adăugat Elena Adorian, Creative Director & Marketing CODRU Festival.
Porțile CODRU Festival se deschid vineri, 25 august, de la ora 16:00. În jurul celor cinci scene amenajate la Pădurea Bistra, între comunele Ghiroda și Moșnița festivalierii vor cânta și dansa pe muzica artiștilor preferați din toate genurile muzicale, de la heavy metal, reggae, hip hop, folk până la trap. Programul întreg al celor trei zile CODRU Festival îl găsiți aici: https://www.codrufestival.ro/en/.
Bilete puteți achiziționa pe platforma Entertix sau pe codrufestival.ro. CODRU Festival face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii” în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.
Comentarii prin facebook