Tensiuni în conducerea liberalilor locali. Alin Nica nu știe dacă Marilen Pirtea îl sapă la conducerea PNL Timiș

Alin Nica

Alin Nica

Pus deja, printr-un text apărut în presa de București, pe făraș de pe funcția de președinte al PNL Timiș, Alin Nica spune că nu se pune problema și că este vorba doar despre un articol plătit. Conducerea centrală nu i-a cerut demisia, spune Nica, iar despre Marilen Pirtea, prim-vicepreședinte al filialei locale, despre care se spune că ar urma să preia funcția și că nu ar fi străin de manevră, spune că are o relație foarte bună cu acesta.

Președintele Alin Nica spune că a avut nu mai puțin de trei dialoguri cu Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, și că nu se pune problema plecării sale. Filiala Timiș ar fi nemulțumită, iar primarii amenință că pleacă, ar fi acuzațiile pe baza cărora se cere plecarea. Nica spune că nici vorbă de așa ceva. Cataloghează informația apărută ca fiind nimic altceva decât fake news.

„Nici eu nu am înțeles mare lucru. Poate cei care au scris pot să dea lămuriri suplimentare. Eu am fost obișnuit cu fake news-uri de când am preluat această poziție și știu că e în job description, în fișa postului să reziști la atacuri venite din partea adversarilor. Mă vedeți aici, voi fi aici și mâine. Sunt alături de colegii mei. Legat de București, am fost la ședințele Biroului Politic Național, chiar acum de dimineață am avut încă o ședință a BPN, să discutăm chestiuni importante pentru țară. La Sinaia am discutat să mergem pe forțe proprii și evident că, făcând această opțiune, PNL, suntem conștienți că va atrage atacuri din partea competitorilor politici. Articolul respectiv servește intereselor competitorilor.”, a spus Alin Nica, la lansarea oficială a candidatului pentru primărie, Nicolae Robu.

Șeful PNL Timiș spune că a discutat cu Nicolae Ciucă și că ar fi lămurit lucrurile.

„M-am întâlnit cu președintele Ciucă și am discutat chestiuni ce țin de… Evident că toate informațiile acestea, că nu a fost singurul articol, au ajuns la urechile conducerii centrale a partidului și m-au întrebat care e chestiunea cu tot ce se zvonește: că pleacă primari, că sunt disensiuni în filială. Și i-am explicat frumos președintelui Ciucă cum stau lucrurile, am avut o discuție foarte deschisă și cred că am lămurit toate aspectele. Ne-am întâlnit pe parcursul zilei de trei ori.”,  conform lu Nica.

Marilen Pirtea

Marilen Pirtea

La baza discuțiilor legate de debarcarea sa se tot zvonește că ar fi deputatul Marilen Pirtea. Cât e de adevărat? Nica spune că are relații cordiale cu rectorul Universității de Vest.

”Cu domnul Pirtea sunt într-o relație foarte bună, e rector al unei universități respectabile din Timișoara, o universitate care a făcut și va face multe pentru orașul nostru. Este prim-vicepreședinte al filialei, e colegul meu, suntem colegi în filială. Nu ne-am certat, nu este nicio, să zicem, ură reciprocă sau ceva de genul acesta”, asigură Nica.

Totuși, acceptă că nu știe dacă Pirtea uneltește sau nu pentru a deveni șef liberal în Timiș. Discuțiile purtate între cei doi sunt private, spune actualul șef al PNL Timiș.

”Nu știu dacă mă sapă sau nu. Am văzut și eu acele zvonuri, dar permiteți-mi să tratez acele zvonuri cu rezerva pe care trebuie să o am întotdeauna atunci când văd fumigene sau informații ce nu pot fi verificate în spațiul public. Eu am purtat o discuție cu domnul Pirtea, dar, mă rog, ca orice discuție privată rămâne în spațiul privat și permiteți-mi să nu devoalez cele discutate cu domnia sa. Sunt chestiuni interne și le rezolvăm în interiorul partidului.”, a încheiat Nica.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Reos a spus: (noiembrie 9th, 2023 at 17:09 )

Nica are numai relații bune și totuși toți vor să scape de el , desigur se întreabă toată lumea oare de ce,el nu sapă pe nimeni,nu lucră pe la spate cu tot felul de reproșuri este un om deschis și de încredere.

Pentru tine trag clopotele, Mitică! a spus: (noiembrie 9th, 2023 at 19:07 )

Ca din întâmplare, exact acolo unde Nica e dat plecat, Robu e lăudat (stiripesurse.ro)! Și tot din întâmplare, azi Robu a declarat că nu vrea funcția de președinte PNL Timiș sau Timișoara. Hazardul face ca nici Vasile Blaga să nu mai vrea să fie europarlamentar (un om de anvergura lui, fost șef de vamă, se dă jos din pat pentru 10.000-12.000 Euro pe zi, ceea ce-i jignitor totuși!) și vrea să-și pună talentele în slujba partidului aici, în țară. Orice partid are nevoie de un bulldog
Nica ar trebui să înțeleagă că dacă te trezești dimineața, dai să te scarpini la anexele bărbătești și găsești dintr-odată 4, înseamnă că dușmanul e prea aproape și e grav!

Gâga a spus: (noiembrie 9th, 2023 at 19:13 )

Acum aproximativ patru ani, dacă nu vreo cinci, Alin Ni(mi)ca se înhăita cu primarul PDL Dănuț Groza, cu un alt PDL ist Roman de la Deta și cu alți foști pdl-isti adoptați de PNL , cu scopul declarat de a-l îndepărta de la conducerea PNL Timiș pe Lae Robu, prin organizarea de boicoturi ale ședințelor filialei, conclavuri separate alaturi de fosta haită pdl-istă a, linșaje în presa locală, totul culminând cu cireașa de pe coliva PNL, bannere cu fotografiile lui Ni(muri)că alături de Dominic Samuiel.
Încă de atunci, cei inițiați au intuit „pohta” pdl-istilor de a pune mâna pe conducerea PNL Timiș.
Astăzi sunt la un pas distanță să-și împlinească visul pdl-istii.
Cum? Foarte simplu, Marlen Pirtea șef PNL Timiș. In concluzie, Dănuț Groza a reușit să-l impună pe Pirtea, conțăranul și sluga umilă a lui Vasile Blaga în funcția de șef de filială. Mai trebuie ca Dănuț Groza să-l aducă în filială „pă președintili
Bășăscu”.
E cântecul de lebădă al PNL.
Și apoi decât cu PDL, partid de interlopi, mai bine cu Donimiq.

Wanda89 a spus: (noiembrie 9th, 2023 at 20:35 )

Nici azi n-au dat căldură pe țeavă la caloriferele din UVT. Colterm e de vină, facturează sec și nu dă parandarat pentru produsul livrat… Căldură pentru studenți și angajați. Investiția în uși de sticlă. Transparență zero.

bocsig a spus: (noiembrie 10th, 2023 at 08:54 )

Capul plecat, sabia nu-l taie. De asta liberalii timisoreni stau cuminti si asculta de ordinele de la centru: pune pe Gorghiu la senat – da sefu’; pune pe Benoni la deputati – da sefu’, pune pe Robu la primarie, nu pe Tabara – da sefu’. Si asa mai departe. Cum sa ai singurul senator o doamna din Tecuci ?

TIRELOS NICOLAE a spus: (noiembrie 10th, 2023 at 09:26 )

CE, aveți cu groza ? Mai are ceva de furat cu acte de la băieți sinmiclauseni, că de fapt asta a facut ,de cînd este nr 1 la SANICOLAU, personal cunosc ,dacă nu face cum îi spun mîine, NU mai este la primărie, este vulnerabil că oricare om ,DOAR cu papagalul stă foarte bine, DOAR ca i să cam terminat Bateria, ia mințit pe bieți oameni ANI de zile ,acum 3 ani să asfaltate așa cum să asfaltate de fapt tot SANICOLAU cu mirsaviile,cartierul ,Chindaresti iar la întîlnirile de la colturi pe care le organizează în preajma alegerilor, o locacalnica îi multumeste ptr ca a asfaltate străzilor așa cum ,sînt replica de primar Îmi mulțumiți la alegeri ,PRIN vot ,ce Penibil a ajuns ,astea sînt mizilicuri pe lîngă celelalte ,,,,,,

Anubis a spus: (noiembrie 10th, 2023 at 14:39 )

Nica e cel mai mare esec liberal postdecembrist. Mai mare ca Lae… sper sa ne scapam rapid de taranul asta de Dudesti.

Robu a spus: (noiembrie 10th, 2023 at 16:50 )

Tot asa „discret” l-a papat si Nica pe Robu. Dupa ce i-a dat robului la gioale, acum cica il propune primar… Jocuri de rahat semnate PNL. Eu de-as fi Robu as pisulica pe toti si mi-as vedea de batranetile mele. Oricat ar plati pnl presa ca sa scrie mizerii, nu cred ca au vreo sansa in fata lui Dominic. Pregatiti-va cafelutele, vom asista la un teatru câinesc in urmatoarele luni in pnl pentru eternul ciolanel…

Nicolae a spus: (noiembrie 10th, 2023 at 20:38 )

Ăștia nu sunt liberali…!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
Top