Universitatea de Vest Timișoara continuă și în acest an colaborarea cu mediul preuniversitar. A fost lansat proiectul “UVT pentru elevi”

Universitatea de Vest vine în sprijinul elevilor aflați înaintea bacalaureatului, care vor fi viitorii studenți ai instituției, dar și la alte universități din oraș. Principalele activități care vizează această categorie au fost reunite în cadrul proiectului ”UVT pentru elevi”, care a fost lansat oficial luni.

Prin intermediul acestuia, UVT îi ajută pe tineri să treacă peste acest examen oferindu-le acces la pregătire suplimentară realizată de profesorii facultăților, acces la diferite webinarii, chiar și consiliere specializată în domeniul vocațional sau posibilitatea de a petrece, în vară, câteva zile în postura de studenți, cu tot ce presupune această porțiune din viață.

Nu este o noutate, fiecare dintre componentele proiectului au avut deja câteva ediții, sunt mii de elevi care au participat deja la acțiuni, la concursurile organizate de facultăți, la orele de pregătire suplimentară sau la testările vocaționale, am aflat de la Mădălin Bunoiu, prorector al UVT.

”Nouă ne pasă cum evoluează în timp tinerii care devin studenții noștri și, în final cetățenii țării. Suntem singura universitate care are un departament de relaționare cu mediul preuniversitar. Avem numeroase evenimente organizate împreună cu școlile și liceele. Avem un departament de consiliere în carieră și în domeniul didactic performant, acesta poate ajuta elevii să găsească acea orientarea în carieră care le va aduce satisfacția profesională. Avem acea platformă, ytm.ro, care poate genera un profil vocațional”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Toate acțiunile sunt susținute de Inspectoratul Școlar Județean. Aura Danielescu, inspector general, spune că acțiunile universității sunt binevenite și că instituția pe care o reprezintă promovează și prezintă elevilor și școlilor toate aceste acțiuni.

”Mă bucur că există o colaborare foarte benefică pentru elevi între Universitatea de Vest și mediul preuniversitar din Timiș. Sunt multe activități frumoase, noi promovăm spre elevi tot ce e frumos aici. De ce este important ceea ce se organizează la Universitatea de Vest? Fiindcă aici elevii au parte de consiliere care în general lipsește din mediul preuniversitar, fiindcă nu există o infrastructura atât de extinsă să le oferim tuturor elevilor pregătirea necesară accesării mediului prea universitar. Noi ne bucurăm pentru orice propunere care vine din partea UVT pentru activitatea densă pe care o desfășurați cu elevii”, a spus Aura Danielescu.

În noua ediție a programului „UVT pentru elevi” elevi beneficiază de mai multe pachete educaționale, fiecare dintre acestea urmând să completeze dimensiunile intereselor viitorilor candidați la studenție. Este vorba despre: programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat; concursurile pentru elevi organizate de facultățile UVT; programul de webinare de dezvoltare personală pentru elevi susținut de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC); serviciile de consiliere individual pentru elevi, oferite de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC); platforma de testare psiho-vocațională YTM.ro; școala de vară pentru elevi West Summer University.

Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat va debuta în data de 9 martie 2024, urmând să fie organizate sesiuni de pregătire săptămânal, sâmbăta, până la finalul lunii iunie, pentru toate disciplinele pentru care elevii urmează să susțină probe scrise. Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea  ACESTUI FORMULAR.

Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) din UVT va începe cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, în data de 13 martie 2024, urmând ca timp de 8 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15:00, să fie abordată o nouă tematică.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea  ACESTUI FORMULAR, iar detaliile complete sunt disponibile aici.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 28 de concursuri pentru elevi, din 17 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile aici.

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și professional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea ACESTUI FORMULAR. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM , un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile aici .

Nu în ultimul rând, UVT propune și o oportunitate care se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a: școala de vară West Summer University (WSU). Ediția WSU din anul 2024 se va desfășura în perioada 18 iulie – 3 august 2024, iar înscrierea se poate realiza prin completarea  ACESTUI FORMULAR până la data de 12 mai 2024. Mai multe detalii despre acest proiect sunt disponibile aici .

Proiectul West Summer University (WSU) este organizat în colaborare cu Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).

Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Rectorul UPT, Florin Drăgan, analiză dură a “ordonanţei trenuleţ”: “Guvernul nu înțelege că bugetul unei companii nu se face de pe o zi pe alta”

Măsurile fiscale adoptate în penultima zi a anului prin „ordonanța trenuleț” afectează majoritatea categoriilor sociale, însă din nou cel mai greu încercat este mediul antreprenorial, afirmă Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timișoara, într-o analiză la sânge privind aşa-zisa “ordonanţă trenuleţ”. Printre efectele negative ale ordonanţei ar putea fi inclusiv emigrarea tinerilor specialişti, spune Drăgan. Florin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rectorul UPT, Florin Drăgan, analiză dură a “ordonanţei trenuleţ”: “Guvernul nu înțelege că bugetul unei companii nu se face de pe o zi pe alta”
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

SCM Timişoara deschide balul sub panou cu un meci dificil pe teren propriu

Baschetbaliștii de la SCM winsed.swiss Timișoara sunt primii sportivi ai clubului bănăţean care joacă un meci oficial în acest nou an. Leii din Banat primesc vizita echipei CSO Voluntari. Partida contează pentru ultima etapă din turul Ligii Naționale și va avea loc sâmbătă, 4 ianuarie, de la ora 18.00, la sala Constantin Jude. Cel mai...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timişoara deschide balul sub panou cu un meci dificil pe teren propriu
isho.ro

Social vezi arhiva Social

Trenul e mai ieftin pentru studenți doar până în localitatea de domiciliu și înapoi la facultate. Biletele, disponibile doar ”offline”

Drumurile pe calea ferată vor fi de acum înainte cu reducere de 90% pentru studenţi doar pe rutele dintre localitatea lor de domiciliu și localitatea unde este facultatea unde studiază. CF Călători, principalul operator feroviar din România, a anunțat cum se va acorda reducerea, care, cel puțin deocamdată, poate fi obținută doar în varianta …...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trenul e mai ieftin pentru studenți doar până în localitatea de domiciliu și înapoi la facultate. Biletele, disponibile doar ”offline”
Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

Șoferii au primit un cadou nedorit la început de an. Benzina și motorina sunt semnificativ mai scumpe

”Cadoul” otrăvit pe care cei care utilizează autovehiculele pentru deplasare îl primesc în fiecare primă zi a noului an nu a lipsit nici în acest an. Așadar, prețurile la benzină și la motorină au fost majorate semnificativ, cu câteva zeci de bani, nu pentru că e război prin vreo țară din deșert, ci pentru că...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Șoferii au primit un cadou nedorit la început de an. Benzina și motorina sunt semnificativ mai scumpe

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

De pe străzile Timișoarei au fost adunate anul trecut, în perioada ianuarie – noiembrie, aproximativ 7.000 de tone de deșeuri abandonate pe strada, de asemenea, alte 14.000 de tone au fost aduse, din propria inițiativă, de cetățeni la centrele de colectare voluntară. Primăria Timișoara a plătit, în perioada amintită, peste 14 milioane de lei pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea de salubritate a ridicat 7000  de tone de deșeuri abandonate pe străzile Timișoarei
Seria evenimentelor muzicale susținute pe scena amenajată la Târgul de Crăciun, în Piața Operei din Timișoara se încheie duminică, cu concertul sârbilor de la YU Grupa, după ce sâmbătă vor urca pe scenă Bilja Krstić, împreună cu Bistrik Orchestra. Sâmbătă, 4 ianuarie, la ora 18:00, vor urca pe scena din Piața Victoriei Bilja Krstić și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bilja Krstić & Bistrik Orchestra și Yu Grupa încheie seria concertelor din Piața Operei, susținute cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Societatea Aquatim a reușit anul trecut, cu fonduri europene, să reabiliteze 40 de kilometri de rețea de apă, respectiv 20 de kilometri de canalizare. În anul 2024 s-a finalizat cea mai mare parte a lucrărilor din cadrul contractelor de lucrări pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare aferente municipiului Timișoara.  Astfel, s-au semnat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Aqutim a reabilitat la Timișoara în 2024 40 de kilometri de rețea de apă și 20 de kilometri de rețea de canalizare
2024 a fost anul în care Art Encounters a redefinit granițele dialogului cultural, arată reprezentanţii fundaţiei. Evenimentele Art Encounters au atras peste 10.000 de vizitatori, oferind o experiență artistică completă și diversă. Anul 2024 a însemnat la Art Encounters:  5 expoziții 8 evenimente dedicate expozițiilor Peste 000 de vizitatori Peste 30 de tururi ghidate susținute...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Art Encounters a redefinit granițele dialogului cultural în 2024
Drumurile pe calea ferată vor fi de acum înainte cu reducere de 90% pentru studenţi doar pe rutele dintre localitatea lor de domiciliu și localitatea unde este facultatea unde studiază. CF Călători, principalul operator feroviar din România, a anunțat cum se va acorda reducerea, care, cel puțin deocamdată, poate fi obținută doar în varianta …...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trenul e mai ieftin pentru studenți doar până în localitatea de domiciliu și înapoi la facultate. Biletele, disponibile doar ”offline”
22 februarie este ziua în care se va relua activitatea fotbalistică judeţeană. Atunci este programat primul tur al Cupei României. S-au înscris pentru această fază echipe din Municipiu (Liga 6), Promoţie (Liga 6) şi Campionatul Judeţean (Liga 5). Iată şi programul turului 1, aşa cum a fost întocmit de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Timiş: AS...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sezonul de primăvară în fotbalul judeţean va începe cu turul întâi al Cupei României
Top