Alin Nica, demis de la şefia PNL Timiş. Vasile Blaga, preşedinte interimar. Cristian Buşoi preia conducerea PNL Timişoara

Nicio surpriză! În şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului din această după-amiază a fost luată decizia schimbării lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. În locul lui a fost votat ca preşedinte interimar Vasile Blaga. De asemenea BPN a validat decizia luată de coaliţie, respectiv candidaţi comuni PSD-PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Marea surpriză este, însă, numirea lui Cristian Buşoi preşedinte interimar al PNL Timişoara.

Ultima speranţă a lui Alin Nica s-a năruit precum un castel de nisip. Conducerea PNL întrunită într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional a decis să valideze ceea ce se stabilise în comisia de nergociere a coaliţiei, respectiv  candidaţi comuni PSD-PNL la alegerile locale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Mai exact, Alfred Simonis va candida pentru şefia CJ Timiş, iar Nicolae Robu pentru funcţia de primar al Timişoarei.

Cristian Busoi Nicolae Robu

Cristian Busoi Nicolae Robu

De asemenea, BPN a decis schimbarea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş. De menţionat că Nica este şi vicepreşedinte la nivel naţional. A fost votat ca şef interimar europarlamentarul Vasile Blaga, care a primit 60 de voturi pentru, 4 contra, 3 voturi fiind anulate.

Dar marea surpriză a fost alta. Făcându-i-se pe plac lui Nicolae Robu, a fost schimbat şi Cosmin Tabără din funcţia de preşedinte al PNL Timişoara. El a fost înlocuit, tot ca interimar, cu europarlamentarul Cristian Buşoi. Firmele protejate de Buşoi au avut în trecut contracte cu Primăria Timişoara condusă de Robu.

Atât Blaga, cât şi Buşoi nu mai sunt pe lista de europarlamentare, astfel încât aproape sigur vor dori să fie pe lista de Timiş la parlamentare.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

RASPUTIN a spus: (martie 26th, 2024 at 18:29 )

== EXCELENT == PRAFUL SA SE ALEAGA DE MIZERIA PNL TIMIS — ACEIASI MIZERIE CA PSD == SCARBA MI E == DACA A VENIT BULDOGUL BIHOREAN CLAR SE VA ALEGE PRAFUL == HABAR N ARE DE SPIRITUL BANATZAN . == DACA L AI INSELAT PE BANATZAN NU MAI PUPI INCREDERE . == BANAT — UN FENOMEN PE CARE FANARIHOTZII NU L INTZELEG == .

d a spus: (martie 26th, 2024 at 18:33 )

clasic bucurestiul face ceva pe timis…. hahah pnl timis iar trimite in parlament oameni impusi din alte filiale

Daniel a spus: (martie 26th, 2024 at 18:52 )

Are loc o restaurație iar personaje compromise sunt reșapate și aruncate pe piață, evident pe criterii de gașcă și servilism față de primul turist al țării. Se pare că cei din PNL vor să se asigure că nu vor strânge voturi în județ nici la alegerile parlamentare pentru că trebuie să fii bătut în cap să votezi cu o fosilă va Blaga și un profitor ca Bușoi. Aceștia au fost mai degrabă impuși de la centru iar Lae a fost pus la înaintare că doar el este om de bază când joacă în echipa câștigătoare. Să sperăm că aceste colaborări vor fi deosebit de fructuoase și vor duce la mulți ani cu executare.
Acum cel puțin USR-iștii locali vor fi mulțumiți că au scăpat de Nica și vor conlucra mult mai bine cu noua conducere a PNL care îi va susține cu siguranță în demersurile lor.

Robu a spus: (martie 26th, 2024 at 19:09 )

Robu parca este inculpat in 2 dosare in instanta si in altele inca la DNA. Oare este ok? PNL parca are un decalog de integritate. Daca va primii in instanta cu executare? Va fi atacat la greu. Niste infractori…nu va voteaza nimeni

Emanuela a spus: (martie 26th, 2024 at 19:10 )

Bravo, halal PNL Timis. Cea mai dezbinata si slaba filiala „liberala” din Romania. Sa le crape obrazul de rusine. Sa va uitati cum arata Bihor, Alba sau Cluj. Nu perfecte dar cu mult mai ingrijite.

In ritmul asta castiga AUR tot judetul si vor face mult la Timisoara.

dan a spus: (martie 26th, 2024 at 19:13 )

plecarea lui nica e un lucru extrem de bun. Omul era depasit dpdv administrativ si insemna deconectaraea timisului d ela bugetul local. ADr acum cu busoi si blaga…. hmmm…. not so good. Aperanta ne e in OSD si usr dragii mei. simonis e bine conectat la centru, lar usr e ce trebuie la timisoara.

om a spus: (martie 26th, 2024 at 19:27 )

Ce miyerii de oameni au fost , sunt si vor fi in PNL!!!

Reos a spus: (martie 26th, 2024 at 19:41 )

Bănățenii și Timișorenii sunt convins că s-au lămurit,factura vine la urmă.🤣

Kuku a spus: (martie 26th, 2024 at 19:56 )

Mare jeg de om este acest individ numit Blaga. De fapt și celalalt, Bușoi, medicul Bușoi nu- i mai breaz. Securistul Blaga și șeful lui Asztalos alias Magureanu au distrus – prin afaceri necurate la privatizare, dar si la vânzarea către OMV a petrolului romanesc- singura rafinărie care avea ca produs principal bitumul, numita Rafinaria Crișana din Suplacu de Barcau. Ganditi- va ca acolo se rafinau 1,5 milioane de tone țiței anual din care se producea un bitum de calitate, iar după privatizarea OMV, titeiul a luat- o spre rafinaria de la întrarea, pe stânga, in Viena. Din acest moment s- a terminat și viata rafinăriei din Suplac. Acum când ne trebuie asfalt/ bitum pentru autostrăzile din Romania trebuie cumpărat din Austria pe bani grei. Se zice ca Ungaria, care si- a cam terminat autostrăzile, si le- a facut cu bitumul din yiteiul de la Suplac. Nu va e rușine sa aduceți acest jeg de om la Timisoara? Se zvarcolesc Bratienii in mormant. Buldogul asta s- a îmbogățit din Vama Bors, din prefect Bihor, si din politica Basista( ca doar a fost PDlist). Prostovanii de liberali nu vad ca au fost înghițiți de PD. Adica psd+pdl = fsn. Sper ca la vot adevărații liberali sa-i penalizeze pe acesti impostori.

Baluba a spus: (martie 26th, 2024 at 20:50 )

Ce e și cu ,,DEMOCRAȚIA” Bucureștiului.Se pișă pe adevărata democrație.A început ,,SIMONIADA”

Vasile a spus: (martie 26th, 2024 at 22:35 )

Mari mizerii in PNL…….

ADR a spus: (martie 27th, 2024 at 03:02 )

Cum am spus inca din 2020:
Cu PDL la interior, un pnl slabit de papagalul galben si cazutul in cap dispare precum PNTCD

Ioanioan a spus: (martie 27th, 2024 at 03:51 )

Trăiască Republica Banat!!!!!

un cetatean a spus: (martie 27th, 2024 at 07:42 )

Ce cauta ăștia toți în Timișoara,Timiș. Nu au nici o legătură cu zona, vin aici doar sa ia frișcă de pe tort… ca e rentabil. CUM sa alegi pe cineva care nu simte nimic pentru acest pământ?! Ca Fritz la primărie!!! Simt nevoia sa fie funcționari înalți! Ce ar fi dacă ar face-o acolo unde au și legătură cu pământul?! UMILITOR! Timișoara nu mai are oameni de bastina, care sa acceadă în funcții importante! ACESTIA trebui aduși din import! Rușine!

Drumea a spus: (martie 27th, 2024 at 09:07 )

Borfașilor !

Nemo a spus: (martie 27th, 2024 at 13:59 )

Blaga sau sluga care stătea sub masa Băsescului a ajuns președinte PNL Timiș.
Băi Lae unde ești? Ce faci?
Tu acuma stai și tu sub masă și fwutzi ca un câine bătrân ce ești!
Dacă până acum mă mai amăgeam că doar doar își revine PNL Timiș, din momentul asta s-a terminat.
De patru ani toată lumea spune că „Mari-Elen” Pirtea și cu Groza trag sforile pentru fostul PDL și pentru consăteanul lui Pirtea, Vasile Blaga, iar boul asta de Alin Nica era orb și surd.
Pe Vasile Blaga nu-l mai vrea nicio filială din țară, trecutul lui de slugoi basist îngroapă orice intenție de vot, probabil acesta fiind și scopul celor care stau in spatele lui Ciucă și Rareș Bogdan.
Ciucă și Iohannis sunt groparii PNL. Pentru ei e valabilă zicala din popor care sună cam așa : bou la bou rage și prost la prost trage
Mai trebuie să-i aducă în PNL Timiș pe Videanu și pe Berceanu, eventual pe Ioan Oltean „Mexicanu” și pe Stefan Pinalti.

Iuliu a spus: (martie 27th, 2024 at 16:11 )

Motto:

„Cine nu e cu noi, e împotriva noastră”

(Iosif Vissarionovici Stalin)

Sloganul „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră” aduce aminte de campania epurărilor și deportărilor de după revolutia sovietuică din octombrie, 2017 , campanie începută de Lenin în rândul intelectualilor care erau considerați ca făcând parte din mica burghezie si continuată la scară mare de Stalin.

Procesul epurărilor politice în România comunistă s-a desfăşurat între 1945 şi 1947, cuprinzând majoritatea domeniilor de activitate, de la administraţia publică centrală şi locală, aparatul justiţiei unităţile economice, armata, în special corpul ofiţeresc susţinător al monarhiei constituţionale şi al regimului democratic, structurile ministerului de interne, învăţărnântul, mediul scriitoriilor, artiştilor şi oamenilor de cultură, presa scrisă şi radiofonică, mediul confesional. Ceea ce a urmat din după 1947 a fost doar un proces de amploare redusă care nu putea consolida puterea comuniştilor mai mult decât exista în acel moment, prin acţiunile de înlăturare a persoanelor incomode din punct de vedere politic, existente în cadrul administraţiei publice centrale si locale. Așadar, prin teroare, încurajarea oportunismului, s-a ajuns în timpul dictaturii comuniste, la partidul unic- PCR numit de altminteri, partid de masă.

Ceea ce se petrece acum în județul Timiș prin demiterea de la conducerea filialei judetene a PNL de către Biroul Politic Național al partidului, aminteste de vremuri pe care le credeam apuse definitiv.

Președinte filialei PNL , Alin Nica, a fost demis pentru că s-a opus alianței cu PSD, în urma căreia ar fi trebuit să sprijine un PSD-ist la funcția de președinte al consiliului județean pe care el o ocupă din 2020, ceea ce demonstrează că ne îndreptăm din nou către „partidul unic” PSDNL.

De altfel, PNL nu mai există. Groparul PNL este Klaus Iohannis, cel care la sfârsitul anului 2021, pentru linistea lui la Cotroceni, a făcut monstruoasa coalitie ,aducând PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „FortaDreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta.

Ceea ce a mai rămas din PNL este de fapt fostul PDL , despre care Traian Băsescu spunea că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brăteanu. Nu întâmplător, după demiterea lui Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș a fost numit fostul PDL-ist Vasile Blaga.

2 Trackbacks pentru acest articol

Urmașul Brătienilor, Vasile Blaga…, preşedinte interimar PNL Timiș. Va candida pentru Parlament? - Bihor News Says:

[…] sursa – debanat.ro […]

Vasile Blaga, preia conducerea PNL Timiș după ce Alin Nica a spus că mai bine își „taie o mână” decât să gireze candidatura pesedistului Simonis la conducerea județului Says:

[…] Vasile Blaga şi Cristian Buşoi sunt noii şefi ai PNL Timiş şi, respectiv PNL Timişoara, potrivit unei decizii a Biroului Permanent Naţional al PNL. Ce legături au cei doi cu Timişoara? Ambii sunt absolvenţi ai unor facultăţii din Timişoara, având în spate şi mandate de parlamentari de Timiş. Amândoi sunt acum europarlamentari, dar niciunul nu mai este pe lista PSD – PNL pentru alegerile din iunie. Ca atare, ambii vor încerca să fie pe listele de Timiş la alegerile parlamentare, scrie debanat.ro […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top