Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, susţinere pentru Dominic Fritz:”Este un primar foarte bun, alături de care este o plăcere să reprezinți Timișoara”

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a transmis un mesaj de susţinere pentu primarul Dominic Fritz, afirmând că în primul mandat, edilul i-a confirmat aşteptările.

În urmă cu trei zile a fost anunţată constituirea Alianţei pentru Timişoara, din care fac parte, pe lângă USR şi alte partide politice, şi formaţiuni ale minorităţilor:  UDMR, FDGR şi Uniune Bulgarilor din Banat. Reprezentantul minorităţii germane în parlament, timişoreanul Ovidiu Ganţ, şi-a anunţat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, susţinerea pentru primarul Dominic Fritz.

“Am exprimat, în mod public, în numele Forumului German din Banat susținerea pentru candidatura lui Dominic Fritz la un nou mandat de primar la Timișoarei. În 2020 i-am acordat un cec în alb, astăzi îi acordăm încrederea pentru ca ne-a confirmat așteptările.  Dominic Fritz este unul de-ai noștri, care trăiește și acționează în spiritul Timișoarei multietnice, multiculturale și multiconfesionale. El este un primar foarte bun, alături de care este o plăcere să reprezinți Timișoara”, a transmis Ganţ.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 24th, 2024 at 11:34 )

Un articol foarte interesant unde fostul subsecretar de stat in guvernul Nastase ne arata cum sa nu ne alegem candidatii pe care ii vom sustine prin vot si ce criterii sa nu folosim pentru a determina acest lucru. In primul rand nu se acorda nimanui un cec in alb mai ales unui politician fara un parcurs si o educatie corespunzatoare postului. Evident ca acesta sustinere nu a venit pe criterii de merit ci pe criterii etnice, de gasca, lucru care prevaleaza in politica de la noi. Elocvent aici fiind exemplu dat de Adi Nastase insusi care s-a prezentat in 1997 la Parchetul General impreuna cu Dan Ioan Popescu si Miron Mitrea pentru a-l sustine pe infractorul Gabriel Bivolaru. Cei 3 infractori, momentan cu sentinte executorii la activ cum ii sta bine oricarui PSD-ist, intentionau sa puna presiune pe magistrati pentru a obtine o decizie favorabila. Acum lucrurile nu s-au schimbat in principiu ci doar sunt facute mai finut, cu perdea.
Urmeaza afirmatia ridicola ca Fritz a devenit unul de-al lor desi acesta tocmai prin faptul ca nu apartine de clasa politica endemica si-a castigat simpatii si cele mai multe voturi. Apoi ne baga pe gat galusca cu multiculturalismul si multietnicitatea, lucruri care pe langa ca nu pun mancare pe masa mai sunt si niste vestigii ale trecutului intr-un oras cu peste 91% dintre cetateni declarati de etnie romana iar minoritatea reprezentata de domnia sa este pe la 1%. Este evident ca pentru domnia sa aceste aspecte primeaza si de aceea Fritz este un primar bun, starea infrastructurii, a economiei locale sufocate de cele mai mari taxe din tara fiind la coada prioritatilor, astfel ca nici nu trebuie mentionate pentru ca ne hranim si ne platim facturile cu multiculturalism.
In concluzie am fi de blamat daca am lua in seama afirmatiile unuia care a petrecut 20 de ani in parlament cu locul asigurat, fara sa castige vreo batalie electorala, lucrurile fiind transate la partid in acelasi mod cum tranzactioneaza covrigarii de la Bucuresti locurile eligibile pe functii politice si liste electorale.

Daniel nu votează dreapta, el votează strâmbe a spus: (martie 24th, 2024 at 16:43 )

Ganț a fost subsecretar de stat la departamentul pentru relații interetnice, nu a mers la vânătoare cu Năstase!
Nu câștigă bătălii electorale pentru că așa fac toți reprezentanții minoritățillor etnice. Dacă nu-ți place, inițiază o petiție prin care să ceri prag electoral pentru partidele minorităților.
Ciotul de demonstrație anti-multiculturalism e o mizerie: avem români aleși prin UE, iar ție ți s-a sculat puritatea etnică! Și-ncă unde? La Timișoara! Cât despre taxe, raportate la servicii, mai întreabă prin țară. Sau, vezi ritmul cu care au crescut taxele locale prin alte orașe, nu neapărat din Ardeal. Și-ncă ceva: economia locală nu este sufocată de taxe locale, ci de taxe naționale!!! Întreabă pe orice întreprinzător și-ți va spune. Dac-ar fi așa, s-ar fi mutat toți în Arad sau Botoșani!

George a spus: (martie 24th, 2024 at 17:18 )

@Strambe, 👏👏👏👏👏👏

Daniel a spus: (martie 24th, 2024 at 19:28 )

Asa cum nu se acorda scuze celor numiti politic in guverne corupte si criminale cum este de exemplu cel al lui Putin, acelasi principiu se aplica si in cadrul membrilor guvernului Nastase asa ca nu mai cauta circumstante atenuante pentru ca nu l-a fortat nimeni si nu tin decat la cei naivi.
Nimeni nu impiedica ca la minoritati sa candideze mai multe persoane in circumscriptii diferite, adica pot candida 2-3 pe tara iar cel care are cele mai multe voturi castiga locul in parlament.
De multiculturalism a fost vorba in Republica Banat unde romanii erau cea mai mare minoritate si unde nu exista o majoritate etnica dar cand ai o majoritate de peste 91% ce cai pe pereti visezi? Ca sunt romani votati oe dincolo e treaba celor care i-au votat. Poate or fi competenti dar asta de la noi nu e asa ca n-are ce cauta acolo.
Anul viitor intra o noua lege in vigoare care reglementeaza impozitele locale iar suma impozabila va fi calculata la nivelul pietei, limita fiind 10% din acea valoare. Vei vedea cum vor pleca atunci firmele cand Fritz va duce taxele la plafon, dupa cum ii este obiceiul. In momentul de fata firmele platesc chiar si de 3 ori mai mult impozit local in Timisoara decat in alte localitati, taxele nationale fiind aceleasi peste tot. Omul fiind rupt de realitate si neavand nicio tangenta cu mediul privat va face praf si pulbere economia locala pentru a-si duce la indeplinire obiectivele utopice.

Profesor a spus: (martie 24th, 2024 at 22:57 )

In Banat nemtii au fost oameni apreciati pentru pricepere, harnicie si corectitudine. Acum se fofileaza in politica o gasca de oameni fara nivel de educatie, impertinenti ca Fritz sustinuti de parveniti ca Gantz pentru care nu exista alte criterii de apreciere de cat cele etnice. Pentru el rusine nu exista si se mentine ca sef de gasca. Fritz este o mediocritate intelectuala si politica.

Adi a spus: (martie 25th, 2024 at 07:16 )

Ce tot îl lingeți pe fritz? De ce nu postați și articole despre cât e de penal?
https://jurnalul.ro/special-jurnalul/cnsc-fritz-afaceri-iluminat-public-artere-960077.html

Titi a spus: (martie 25th, 2024 at 14:04 )

Daniel panica mare,,, cred ca arta foate urat sondajele pe care le-ati platit.
Poate vorbesti cu ai vostri PSD-PNL(ce ami ramas din ei) sa nu ne jupoaie in halul in care o fac si probabil cu banii ramasi pana si lui Robu iar ajunge banii sa isi plateasca gazul si datoriile la STPT.
Iar cu spiritul si cu nemti din Banat las-o jos ca tu nu intelegi nimic din ce incerci sa spui. Logica ta seamana mai de graba cu aur.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top