Lucrurile s-au așezat „mănușă” lui Dominic Fritz

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Ce se întâmplă PNL-ului in Timiş convine de minune lui Dominic Fritz și lui Alfred Simonis. Spuneau unii că este incredibil câte s-au dat peste cap ca să-i iasă calculele lui Simonis. Ai zice că e om puternic si cu puterea asta a lui te poți aștepta să ajute și Timișul. Dar să-l lăsăm pe Simonis și să vedem că lui Fritz i-a năvălit bucuria asta peste el fără să facă ceva. Candidează cu un Nicolae Robu susținut de PSD, căci PNL e praf și pulbere. Iar susținerea PSD de ce ar veni, atâta vreme cât competiția PSD nu e cu USR, ci cu PNL? De ce ar vrea PSD să aibă PNL primar în Timișoara, cu atât mai mult cu cât a apucat să zică, prin mai multe voci din filială, că Fritz e de preferat lui Robu ca primar?

Să nu uităm că PSD și USR au, totuși, un istoric de colaborare în Timișoara, atunci când primarului Dominic Fritz nu-i ajungeau voturile pentru hotărâri în Consiliul Local. A funcționat, poate funcționa și pe mai departe. Firește, în alți termeni, căci una e să ai nevoie de un vot „ciupit” de la vreun supărat al altor partide și alta e să ai nevoie de un grup de consilieri pentru a administra municipiul. Dar despre asta am vorbit și cu siguranță nu este o treabă care să dea o perspectivă luminoasă USR-ului. Și-așa, câștigarea poziției de primar de către Dominic Fritz cred este mai la îndemână odată cu declanșarea tămbălăului între PNL și PSD în Timiș.

Este performant să câștigi pentru a doua oară Primăria Timișoara, dar este chiar savuros că o faci împotriva unui colos politic cum ar vrea să se prezinte alianța PSD-PNL, generator de stabilitate. Precum la București, ditamai coaliția are șanse mai mici să-l bată pe Dominic Fritz decât în formula susținerii lui Nicolae Robu exclusiv cu support PNL. PSD nu a fost iubit niciodată în Timișoara, iar PNL va fi greu de angajat la efort în folosul lui Nicolae Robu. Pacea Nica-Robu s-a instalat totuși și mecanismul electoral părea să funcționeze. Nu ușor, cu multe broaște înghițite de ambele părți, după conflictele de anii trecuți între ultimii doi președinți ai filialei, dar finalmente lucrurile păreau așezate.

Paradoxurile nu se opresc aici. Dacă Alin Nica își dorea cu ardoare încă un mandat, dar nu-l poate primi pe listele PNL-PSD (eventual cu alianța de Dreapta), dincolo, la PSD, Alfred Simonis nu prea ar vrea președinte de consiliu județean, că-i este bine mai sus, la București.

Da, de parcă ar mai conta când, într-o zi de toamnă, iarnă, primăvară sau vară, la sediul central al PSD se vor duce aprige negocieri succesorale cu nu mai știu care filială în care baronii amenință că rup ei cumva partidul dacă nu pleacă Simonis din capul mesei. Că e obraznic, nu suficient de meritoriu în partid, iar pentru continuatorii lui Ciolacu, plecat la Cotroceni, Simonis devine brusc o monedă bună de schimb. Noi ne vom întreba atunci ce sens a avut pentru Timiș tot balamucul, pe unde o fi și ce-o mai face săracu’ Alin Nica? Dar pentru asta nu trebuie musai să mergem cu scenariu până în organizațiile din Oltenia sau Moldova, ci ne putem așeza chiar mai aproape.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

emanuela a spus: (martie 22nd, 2024 at 11:27 )

si s-au prabusit pentru Alina Nica, Robu si PNL care e ciuruit din toate directiile.

Daniel a spus: (martie 22nd, 2024 at 12:59 )

Afinitatea lui Fritz pentru PSD a fost evidenta si dupa alegerile trecute cand nu s-a grabit sa faca alianta cu Nica ci a mai asteptat o anumita perioada. El provenind din partidul verzilor este normal sa se ia dupa modelul din Germania unde acestia guverneaza doar cu socialistii, adica cu ramura germana a PSD. Varianta Simonis Fritz este convenabila PSD pentru ca vor concentra resursele in judet iar pentru oras nu vor aloca mai nimic si in consecinta va creste numarul de nemultumiti intr-un oras unde ei nu au nicio implicare. Fritz va fi multumit ca a detronat cel mai puternic partid din regiune si se va concentra pe mutilarea orasului cu tot felul de proiecte fanteziste pe fonduri europene care nu se vor mai acorda pentru infrastructura, nu ca l-ar deranja pe el care isi doreste sa impuna o utopie ecologista in oras, desigur dupa studii scumpe, platite gras firmelor prietenoase. Oricum Fritz a demonstrat ca poate creste taxele locale fara prea multe scrupule si regrete, astfel ca pe baza noilor legi in domeniu isi va putea face de cap pentru a alimenta clientela de partid. PSD-ul va avea scuza ca nu controleaza orasul iar Fritz ca PSD-ul nu ii da fonduri in timp ce Simonis isi va face de cap la judet. Evident ca nu vom avea declaratii ale lui Fritz cu privire la mafia PSD-ista cum nu avem nici acum. Pentru cetateni insa se va realiza un scenariu de cosmar care va frana si mai mult dezvoltarea economica a orasului care si asa a ajuns sub Cluj sau Oradea iar acum urmeaza Iasi, Sibiu si poate chiar si Craiova. Pe viitor va fi tot mai greu de recuperat decalajele si mai ales de remediat stricaciunile administratiei actuale.

Costel a spus: (martie 22nd, 2024 at 13:59 )

@ Daniele, ai o imaginație bogată. Ce-ar fi dacă ți-ai folosi-o în încercarea de a-l întrece pe Victor Hugo? Barem scăpăm noi de inepțiile tale.

Alexandru a spus: (martie 22nd, 2024 at 14:06 )

Nu cred că Fritz are mai multe șanse împotriva alianței PSD-PNL decât împotriva PNL. Aș spune că are șanse puțini mai mici. Acum cu această alianță Robu va primi voturile simpatizanților PSD, care votează așa cum hotărăște partidul. Dacă scădem votanții PNL nemulțumiți de această alianță rezultă o creștere a lui Robu cu câteva procente. Simonis nu e dorit de baronii locali într-o funcție la București. E băiat bun dar nu e de-al nostru. Nu pot să-l arunce în stradă, nu a greșit cu ceva anume, are și protecția lui Grindeanu. Singura variantă este mazilirea într-o funcție inferioară.

@Daniel a spus: (martie 22nd, 2024 at 14:18 )

Ești un potlogar!

Ioana a spus: (martie 22nd, 2024 at 15:15 )

@Daniel

Ai fost acum cu Nica in centru? Ti-a dat „linie de partid” sa postezi aici? Ti-a zis tot pe linie de partid ca Simonis l-a terfelit total….

Daniel a spus: (martie 22nd, 2024 at 15:24 )

@ Costel
Mai vedem dar daca ne luam dupa parcursul de pana acum e un previziune foarte probabila. Normal ca adevarul nu convine membrilor cultului Dominicului dar asta e, face it.

@@Daniel
Excelent argument intr-o discutie matura. Simpatizant AUR sau Dominic? Dupa nivelul argumentelor va asemanatii atat de mult ca e greu sa va deosebesc.

Daniel a spus: (martie 22nd, 2024 at 18:06 )

@Ioana
Nu il cunosc pe Nica personal si astfel nu girez pentru el. Este insa de admirat punctual faptul ca nu s-a lasat mituit si lupta pentru organizatia sa mai indarjit decat si-ar fi imaginat cineva pentru a nu lasa judetul prada partidului unic a lui Iliescu.
Se pare ca e mare bucurie la USR pentru ca au crescut sansele de a avea un cuplu de stanga Simonis Dominic la conducerea judetului si orasului, ambii cu modalitati diferite de spoliere a bugetului dar cu asemanari in ceea ce priveste un aparat bugetar supradimenionat.

Costel a spus: (martie 22nd, 2024 at 18:49 )

@ Daniele, prostul satului, de ce crezi că eu nu am dreptul la opinie? Oricum, sunt absolut sigur că nu ești deținătorul adevărului. Mai mult ca sigur, alții sunt deținătorii tăi.

ion a spus: (martie 23rd, 2024 at 01:42 )

A fost exact invers. Nica dorea alianta cu USR de genul: PNL ia toate functiile la CJT, iar USR toti viceprimarii la CLT. Nica nu si-a dorit niciun moment o alianta functionala. Nu vroia sa aiba PNL viceprimar, ca sa poata ataca primaria mai in voie.

Daniel a spus: (martie 23rd, 2024 at 09:57 )

@Costele, de unde ai inteles tu ca nu ai dreptul la opinie? Acum daca esti analfabet functional ai o scuza plauzibila. Ideea e cum este folosit acest drept si anume fie in mod matur si onest sau in mod suburban cu atacuri la persoana. Daca esti un acolit al cultului Sfantului Dominic explica multe, inclusiv lipsa de inteligent si fanatismul.

1 Trackbacks pentru acest articol

Lucrurile s-au așezat „mănușă” lui Dominic Fritz - 📰 newsflash Says:

[…] Citeste continuarea pe debanat.ro […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top