Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu noul stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”

Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar, pentru a fi lansate în campania electorală pentru Locale. CJT e pregătit să lanseze demolarea, documentația e deja făcută, doar că nu se poate porni din cauza sabotajului guvernului, mai subliniază Nica.

El îl acuză pe Alfred Simonis, reprezentantul social-democraților pentru lupta la șefia CJT, că dezinformează opinia publică și că transformă stadionul în mită electorală. Aceasta, după ce joi, Simonis anunța printr-o conferință de presă că HG necesară va fi aprobată în proxima ședință de guvern, care ar urma să aibă loc la Timișoara.

În primul rând, aș dori să dezmint anumite informații, anumite afirmații ale celor de la PSD, în speță deputatului Simonis, care continuă să continuă să dezinformeze opinia publică și să transforme stadionul într-o mită electorală”, a declarat, vineri, Nica.
El spune că programul a fost întârziat, deși CJ Timiș era de mult pregătit să înceapă demolarea arenei, are chiar și bani prevăzuți în buget pentru aceasta. Dar, operațiunile nu pot fi lansate fără HG respectivă.

Practic, să vă spun câteva cuvinte despre parcursul acestei investiții. Studiul de prefezabilitate a început în 2021, a fost finalizat în același an, apoi, împreună cu Compania Națională de Investiții, Consiliul Județean Timiș a realizat studiul de fezabilitate. Am aprobat toți indicatorii prin mai multe hotărâri de Consiliul Județean. În anul 2022 am strâns toate avizele necesare construirea acestui nou stadion. Încă de la începutul anului trecut avem practic în bugetul local al județului Timiș de 3 ani de zile prevăzute sumele pentru demolarea acestei arene și am tot așteptat după hotărârea de guvern care să aprobe indicatorii tehnico-economici, respectiv hotărârea de guvern care să aprobe demolare a stadionului. Avem toată documentația pentru autorizația de demolare, așteptăm această hotărâre fiindcă fără ea, conform legii, nu putem să depunem la primărie pentru a obține autorizația de demolare. Așadar, nu au existat și nu există blocaje la nivelul Consiliului Județean Timiș pe această investiție, așa cum au afirmat cei de la PSD de-a lungul timpului”, a mai menționat Alin Nica.

Documentația stadionului de la Timișoara a fost aprobată deodată cu cea pentru stadionul Dinamo din București. Dacă cel din urmă proiect a mers bine mersi înainte, cel pentru Timișoara a fost pus la sertar, acuză reprezentantu Forța Dreptei.
Singurul adevărat blocaj pe care îl avem a fost reprezentat chiar de cei de la PSD, chiar de domnul deputat, care a blocat acest această investiție în mai multe rânduri și vreau să vă dau un exemplu foarte simplu. Iată Stadionul Dinamo, care a început mai târziu decât stadionul nostru. Au început procedurile mai târziu. Studiul de fezabilitate a fost aprobat abia anul trecut, iar în decembrie, odată cu avizarea stadionului nostru a fost avizat și Stadionul Dinamo. Dar iată că, fără influențele domnului deputat, acest stadion a fost aprobat prin hotărâre de guvern luna trecută. Ori pentru noi este foarte clar că cei de la PSD au amânat intenționat aprobarea acestor indicatori tehnico-economici prin hotărâre de Guvern, tocmai pentru ai aproba în timpul campaniei electorale și pentru a face din această investiție un subiect de șantaj politic la adresa timișorenilor și să ofere într-un fel un fel de mită electorală timișorenilor, doar pentru a câștiga câteva procente în plus la alegerile care urmează 9 iunie”, continuă Nica.

Ceea ce face acum PSD e trafic de influență, acuză Nica.

Suntem practic martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion. Am văzut că un deputat se transformă în purtătorul de cuvânt al Guvernului, anunță hotărâri de guvern, anunță diferiți pași, deși nu are nicio treabă în această chestiune. Stadionul aparține județului Timiș. Consiliul Județean Timiș este co-finanțator al acestui proiect de investiții, iar provocarea pe care i-o lansez domnului deputat este să arate un singur document în care, pe parcursul acestei investiții, se regăsește semnătura domniei sale sau atribuțiile care pe care le are, astfel încât acest proiect să fie realizat”, a mai spus șeful CJT.
Conform lui Nica, stadionul se face pe banii timișorenilor, așa cum și stadionul Dinamo se face pe banii timișorenilor, pentru că aceștia se duc la București și nu se întorc înapoi în aceiași măsură.

Noi așteptăm aici, după mila domnului Ciolacu, să se îndure să ne aprobe niște hotărâri de guvern ca noi să începem procedurile de demolare și de construire a noului stadion. În concluzie, vă spun că Simonis și PSD-ul încearcă să șantajeze timișorenii cu banii timișorenilor”, este opina lui Nica.

El mai acuză și faptul că PSD dă dovadă de și mai multă ipocrizie, pentru că, de fapt, sunt două hotărâri de guvern, nu cea care se va vota acum, dar și de cea de aprobare a demolării. Iar aceasta va fi ținută în continuare la sertar, pentru a se putea obține maximul în campanie, e de părere Nica.

PSD ține blocate hotărârile de guvern, pentru că e vorba de două hotărâri, Simonis a vorbit doar de o singură hotărâre, Cei de la PSD vorbesc doar de o singură hotărâre. Așadar, cu atât mai mare ipocrizia cu cât ne așteptăm ca după aprobarea, dacă se va aproba, o să fiu și eu foarte atent să văd dacă chiar se va întâmpla acest lucru săptămâna viitoare, așa cum se s-a anunțat. Mai e nevoie de o a doua hotărâre privind demolarea stadionului. Ori sunt convins că cei de la PSD vor folosi aceste prilejuri tocmai pentru a șantaja timișorenii în preajma votului din 9 iunie”, conform lui Alin Nica.

El îi face o urare contracandidatului său, Alfred Simonis, să se întoarcă ”acasă”, adică la București, la cei de acolo care nu doresc ca Timișoara să se dezvolte.

Este clar că cei de la București nu ne doresc să ne să ne dezvoltăm, nu doresc să ne dezvoltăm. E clar că Timișoara le stă în gât celor de la București, iar domnul Simonis ar face bine să se ducă la el, a casă acolo, la Capitală și să lase Timișoara să se dezvolte în continuare, așa cum a făcut-o și până acum, bazându-ne pe mediul privat competitiv și pe forțele noastre noastre proprii”, zice Nica.

Opinia sa este că finalizarea demolării vechiului stadion ”Dan Păltinișanu”, ar putea avea loc anul viitor. Aceasta pentru că e necesară obținerea, de la primărie, a autorizației de demolare, de lansarea licitației pentru stabilirea firmei care se va ocupa de operație, aceste etape birocratice vor lua câteva luni, iar pentru demolarea efectivă se estimează o durată de cel puțin șase luni.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (aprilie 19th, 2024 at 13:04 )

Nu e neapărată nevoie de acest stadion pentru ca să se justifice preluarea județului pe persoană fizică de sforarul Simonis. Oricum se va construi mai repede stadionul municipalității din Calea Buziașului ceea ce va face redundantă această construcție care oricum nu se prea știe încă ce utilitate va avea deși sunt alte investiții care ar trebui să aibă prioritate.

Markus a spus: (aprilie 19th, 2024 at 20:21 )

Întrebarea este….de ce până acum nu am auzit de aceste probleme…..Nu au știut de ele….sau nu au vrut să știe?

Costel a spus: (aprilie 20th, 2024 at 11:54 )

Haideți să spunem că se aprobă ambele HG-uri. Ambele trebuie să intre în circuitul legislativ, adică în parlament. Dacă parlamentul respinge cele două HG-uri? Dacă guvernul aprobă cele două HG-uri și apoi le prorogă? N-ar fi primul din lungul șir al prorogarilor legislative.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Voleiul bănăţean la nivel de junioare, în plin avânt

CSS Bega Timişoara şi-a calificat toate echipele de fete la turneele finale naţionale, iar la ultima competiţie de gen, Lugojul a luat medalie. Voleiul este un sport de mare succes în această parte de ţară şi la junioare, şi la senioare. Zilele trecute, Craiova a fost gazda turneului final al Campionatului Național U13 la volei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Voleiul bănăţean la nivel de junioare, în plin avânt
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă, la Timișoara: ”Decizia este luată pentru mărirea salariului minim”

Salariul minim va crește din această vară cu 400 de lei, la pachet cu menținerea unei sume neimpozabile de 300 de lei, ca sprijin pentru mediul de afaceri, a declarat, marți, la Timișoara, Nicolae Ciucă. El a spus că a discutat cu liderul partenerului de coaliție, Marcel Ciolacu, de abia luni, după ce mărirea fusese...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Ciucă, la Timișoara: ”Decizia este luată pentru mărirea salariului minim”

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La Dumbrăviţa consilierii locali din opoziţie nu votează pentru interesele comunităţii, ci pentru a-l bloca pe primarul Horia Bugarin. A recunoscut-o chiar un consilier, oficial încă PSD, dar plecat din partid. El a admis că s-a votat împotriva alocării unor bani în bugetul comunei pentru reciclarea unor străzi, doar pentru ca primarul Horia Bugarin să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (19). Un consilier PSD din Dumbrăviţa s-a autodetonat: Nu s-a votat bugetul pentru a nu câştiga Horia Bugarin un nou mandat de primar
Senatul Universității Politehnica Timişoara s-a reunit marți, 28 mai 2024, în ședință festivă în vederea decernării celei mai înalte distincții pe care o poate acorda o instituție de învățământ superior, titlul academic de Doctor Honoris Causa, profesorului dr.ing. Dan M. Frangopol, unul dintre inginerii români cu cea mai largă recunoaștere internațională. Profesorul Dan M. Frangopol,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recunoaştere! Profesorul Dan M. Frangopol, unul dintre inginerii români cu cea mai largă recunoaștere internațională, Doctor Honoris Causa al UPT
Localitatea campioană! Ghiroda a cucerit trofeul Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” cu o prezență cu sute de artiști, recitatori în grai bănățean, expoziții, colecții etnografice și gastronomie tradițională, acumulând în total 187 de puncte. Județul Timiș și-a deschis ”lada cu zestre” într-un festival-concurs cu peste 3500 de artiști, 7 spectacole folclorice, cu un total...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, marea câştigătoare a unui trofeu important şi preţios: Lada cu Zestre
Performanţă, este termenul cu care se „hrăneşte” fără încetare institutul timişorean de învăţământ cu peste o sută de ani de istorie. Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a găzduit luni, 27 mai 2024, conferința de închidere a proiectului Perform-CDI, în valoare de 5.800.000 de lei, ce a vizat creșterea performanței Universității Politehnica Timișoara prin consolidarea capacității de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nou proiect pe filiera cercetare-dezvoltare din care UPT are doar de câştigat
Universitatea de Vest Timișoara oferă copiilor, cu ocazia zilei de 1 Iunie, un program special de acțiuni. Instituția lansează către comunitate „Bulevardul copiilor la UVT”. Acest eveniment este conceput pentru a încuraja adoptarea unor obiceiuri sănătoase și pentru a stimula participarea activă a copiilor în activități sportive, de învățare și experimentare. Ateliere interactive și activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vest sărbătorește 1 Iunie, printr-un proiect lansat comunității
Totul pentru spectacol, totul pentru spectatori. În premieră națională, principala instituție muzeală din vestul României își deschide larg porțile și așteaptă publicul oferind acces fără costuri grație unui parteneriat strategic cu compania timişoreană CONSTRUCTIM SA. Prima lună de vară este una specială la Muzeu. Iunie este Luna CONSTRUCTIM SA la Muzeul Național al Banatului (MNaB),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timp de 30 de zile, accesul la toate expozițiile și evenimentele Muzeului Național al Banatului din Timișoara va fi gratuit, pentru toate categoriile de public datorită CONSTRUCTIM
Devenită noul subiect al zilei (zilelor) disputa ”imobiliară” dintre două familii, una de tip ”clan” și vecinii lor români, din cartierul Fabric, care s-a lăsat cu o prezență a primarului Dominic Fritz la adresa disputei, a adus o luare de poziție și din partea deputatului de Timiș, Alfred Simonis. Președintele interimar al Camerei Deputaților, candidat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis schimbă legea pentru protecția cetățenilor amenințați de clanuri pentru a-și vinde locuințele către acestea
Top