Nica acuză PSD că vrea să taie 83 la sută din banii alocați pentru drumurile din administrare: ”Noi nu putem să rămânem fără bani alocați pe drumurile județene”

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, acuză PSD că a pus la cale un proiect de hotărâre prin care banii alocați pentru drumurile județene și comunale din județ vor avea tăiate 83 de procente din banii alocați pentru drumurile amintite. Conform oficialului, propunerea pune în pericol circulația cetățenilor din numeroase localități.

El spune că o asemenea propunere reprezintă doar o modalitate prin care PSD ia bani pentru ca apoi să îi distribuie din nou, dar să apară acest partid ca fiind cel care ”dă” banii.

Am primit un proiect de hotărâre inițiat de un număr de 19 consilieri județeni prin care se propune tăierea a peste 83% din banii alocați pentru drumurile județene, ceea ce mi se pare o iresponsabilitate maximă din partea consilierilor care au propus acest lucru, pentru că se pun în pericol vieți, se pun în pericol bunuri ale locuitorii lor care trăiesc de-a-a lungul acelor drumuri județene și care folosesc aceste drumuri județene. Localități ca Periam, Pesac, Variaș și Ohaba Lungă, Boldur, Buziaș, chiar și Deta, Ghilad, Beba Veche nu vor mai avea șansa să aibă un drum reabilitat sau reparat sau să circule în condiții de siguranță.  Din cauza acestei iresponsabilități a consilierilor PSD și PNL care au propus această hotărâre, evident că din punctul meu de vedere e clar o continuare a unui mod de lucru cu care am fost obișnuit din partea PSD, acela de a lua, ca apoi să vină ei să dea în mărinimia lor o condiționare, practic o condiționare față de locuitori, față de cetățeni, mai ales în aceste momente preelectorale, ceea ce este foarte periculos și foarte grav, pentru că poate PSD, obișnuit cu astfel de condiționări în alte părți din țară. Însă aici, în Banat, în Timiș, oamenii nu acceptă astfel de metode golănești, practici golănești cu care PSD i-a obișnuit pe cetățenii în alte părți din țară și vreau să spun foarte clar, așa cum s-a întâmplat și cu stadionul, a fost amânat 2 ani de zile tocmai pentru a fi, să zicem, oferit ca mită electorală acum, în campanie”, a declarat, joi, Nica.

Proiectul referitori la banii de drumuri vine alături de o nouă variantă a celui prin care se realocă banii pentru echilibrarea bugetelor locale, dar cu sume distribuite diferit față de varianta aprobată inițial și, ulterior, contestată în instanță de Prefectura Timiș. Nica acuză că noile propuneri sunt un fel de șantaj la adresa primarilor din Timiș, prin care aceștia sunt constrânși să susțină contracandidatul său de la PSD pentru șefia CJT, Alfred Simonis.

Așa vor să facă cei de la PSD și cu aceste două hotărâri de alocare a unor sume de bani din le-au blocat și au vrut să le țină blocate tocmai ca să constrângă primarii să tragă pentru candidatul PSD la Consiliul Județean. Tot ei vin acum, spun că repară, dar de fapt strică și mai mult, pentru că a tăia, a lăsa drumurile județene cu doar 15% – 17% din din bani pentru întregul an mi se pare o crimă împotriva, efectiv, o crimă împotriva timișenilor și o bătaie de joc la adresa tuturor locuitorilor din județul nostru. În altă ordine de idei, am văzut că în în cel de-al 2-lea proiect de hotărâre propus se vine cu ideea de a tăia din nou, în medie două peste 25% din fondurile alocate mai multor primării conduse de primar PNL.”, mai transmite Nica.

El dă ca și exemplu comunele Ghiroda și Dudeștii Noi.

De exemplu, 98% din sumele alocate de echilibrare pentru comuna Ghiroda sau 89% din cele pentru comuna Dudeștii Noi au fost tăiate și realocate, bănuiesc, printr-o înțelegere între conducerea interimară bucureșteană a PNL Timiș și PSD Timiș, condus de candidatul PSD la Consiliul Județean. O înțelegere similară celei prin care s-a cedat din partea PNL candidatura la Consiliul Județean Timiș în favoarea PSD. Deci, practic, conducerea interimară bucureșteană a PNL predă interesele locuitorilor localităților unde sunt primari PNL total către PSD. Sunt curios cum vor reacționa acești locuitori când vor afla că partidul din care fac face parte primarul sau fac parte primarii acelor locu-localități a cedat fără niciun fel de jenă sume importante pentru dezvoltarea localităților lor către PSD localități PSD care au mai primit aceste sume consistente și tot diferențiate în plus față de cei de la PNL în toamna anului trecut”, a mai declarat Nica.

Acum, șeful CJT spune că așteaptă, în ședința de plen unde se va discuta pe tema banilor, ce justificare aduc inițiatorii pentru un astfel de proiect.

Eu îi aștept să justifice în plen cele două proiecte de hotărâre și să vedem cum justifică tăierea a 83% din banii pentru drumurile județene. Aștept și eu să văd justificarea din rândurile scrise în referatul de aprobare. Nu m-am putut edifica. O să le pun întrebările în în plen și în comisii. Nu blochez o inițiativă legitimă a consilierilor județeni. Ei au dreptul legal să inițieze aceste două proiecte de hotărâri și de hotărâre și luni vom avea o ședință de consiliu pentru a dezbate aceste proiecte și altele cu care oricum trebuia să venim în fața consiliului județean”, conform lui Nica.

El mai susține că procesul lansat de Prefectură pentru blocarea alocării inițiale a banilor va fi pierdut de inițiatori.

Prefectul știa că pierde la următorul termen, în iunie, după alegeri, când s-a dat noul termen și de aceea cum au venit cu această soluție, să zicem, spun ei, reparatorie, dar de fapt e un dezastru pentru drumurile județene și pentru cetățenii care locuiesc în acele localități. Blocajul ar fi fost până la primul termen, când s-ar fi s-ar fi s-ar fi pronunțat instanța în favoarea noastră, nu i. N-aveam niciun dubiu în acest sens și s-ar fi deblocat toate sumele de care aveam nevoie ca să continuăm planul de reparații și de investiții în în drumurile județene. Ori prin acest proiect de hotărâre se taie definitiv 83% din banii alocați pentru drumuri județene”; spune șeful CJ Timiș.

Situația e foarte gravă, spune oficialul.

Noi nu putem să rămânem fără bani alocați pe drumurile județene. Eu e o o situație foarte, foarte gravă”, conform lui Nica.

Decizia luată de actuala conducere a consiliului județean a fost să mențină finanțarea pentru câteva proiecte importante, dar aceasta înseamnă și punerea în pericol a celor care circulă pe restul drumurilor județene.

Etichete
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

1 comentariu pentru acest articol

Daniel a spus: (mai 9th, 2024 at 20:28 )

Acum se poate vedea o primă mostră despre cum se va pune problema cu Simonis la conducerea județului. Aceasta este metoda patentată prin care baronii PSD gestionează fiefurile lor pe criterii medievale după ce fac promisiuni fantasmagorice în campania electorală. Devine din ce în ce mai clar că avem de votat împotriva instaurării unui regim feudal PSD-ist în județ și să nu ne lăsăm păcăliți de promisiuni deșarte.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic

Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Paula Romocean

Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea

Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că le-a oferit familiei Cârpaci RMN-uri gratis și peste rând ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor.  După...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”

Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, în faţa unui stadion, Electrica, arhiplin. Şi asta pentru că indiferent de vreme şi vremuri la Timişoara se iubeşte… Pe teren, prima repriză a fost pe muzica galeriei… dar a venit şi cu echilibru,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă ediție a Turului ciclist Timișoara – Szeged. a treia, așteaptă pasionații plimbărilor cu bicicleta să pedaleze de la Timișoara la Szeged și retur în acest weekend. Asociaţia Bastion-Varbastya şi Clubul Velocitas organizează între 25 și 26 mai 2024 a treia ediție a turului ciclist „Bartok”, pe ruta Timişoara (România) – Szeged (Ungaria),...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Turul ciclist Timișoara-Szeged se mută sâmbătă și duminică, odată cu Zilele Triplex Confinium
Atmosferă de mare derby, miercuri în Fabric. Politehnica Timişoara a întâlnit CSC Ghiroda în semifinalele barajului de promovare în Liga 2, în faţa unui stadion, Electrica, arhiplin. Şi asta pentru că indiferent de vreme şi vremuri la Timişoara se iubeşte… Pe teren, prima repriză a fost pe muzica galeriei… dar a venit şi cu echilibru,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda, pas imens spre finala barajului, după ce a învins Politehnica Timişoara pe „Electrica”
Bucurie mare în sânul prim-divizionarei de handbal SCM Poli. Dacă în ultimele două sezoane echipa a trecut prin emoţii mari, reuşind să se menţină în elită după turneele de baraj, acum alb-violeţii au reuşit să evite partidele suplimentare. Pentru acest lucru era nevoie de o mică minune. Care însă de această dată s-a produs. Bănăţeanii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli învinge clar Minaur, iar Turda încurcă Steaua. Timişoara scapă de baraj
Cei de la UMB au oferit Ministerului Transporturilor asigurări că vor finaliza la timp lucrările la tronsonul de A1 cu tuneluri pentru urși și că nu se va pierde niciun leu din banii europeni alocați. Dorinel Umbrărescu, deținătorul UMB, a fost prezent la Timișoara, marți, unde a participat la ședința Comitetului de Monitorizare Programul Transport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proprietarul UMB spune că firma sa va termina proiectul tronsonului cu tuneluri pentru urși, Margina – Holdea, până în 2026
Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” primește, prin PNRR, 47 de milioane de lei, dintr-un proiect în valoare de 74,5 milioane de lei, prin care va fi ridicat un nou corp de clădire, cu un grad maxim de eficiență energetică, primind clasificarea nZEB+. Finanțarea a fost obținută de Consiliul Județean Timiș, de la Ministerul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Centrul Dumitru Ciumăgeanu primește 47 de milioane de lei din PNRR, pentru ridicarea unui nou corp de clădire supereficient energetic
Și în acest an, la Triplex Confinium, la punctul de întâlnire al granițelor României, Serbiei și Ungariei, autoritățile din cele trei țări se vor reuni la punctul de trecere al frontierei situat între Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) și Rabe (Serbia), pentru a sărbători cooperarea transfrontalieră în cadrul Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa, o frumoasă tradiție anuală...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se deschid din nou granițele între România, Serbia și Ungaria, la Triplex Confinium
Într-o exacerbare la maxim a unor declarații făcute, marți, de fosta directoare a Spitalului Municipal Timișoara de pe vremea primarului Nicolae Robu, Olimpia Oprea, referitoare la mai multe RMN-uri realizate pentru un membru al familiei Cârpaci, primarul Dominic Fritz folosește la maxim mingea ridicată la fileu și anunță că a decis azi să trimită Corpul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primarul Dominic Fritz a decis că va trimite corpul de control să verifice RMN-urile de care ar fi beneficiat familia Cârpaci
În urma celor 24 de percheziții domiciliare, efectuate de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au fost reținute 11 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mai puţine droguri pe stradă. Lovituri date traficanţilor din Timiş/FOTO
Într-o conferință de presă, susținută alături de Nicolae Robu la sediul PNL Timișoara, fosta directoare a Spitalului Municipal din administrația PNL, Olimpia Oprea, a dezvăluit, râzând, că le-a oferit familiei Cârpaci RMN-uri gratis și peste rând ca să fie de acord cu dezmembrarea unui teren din centrul orașului, pentru care era necesar acordul vecinilor.  După...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Paula Romocean: Timișorenii erau trimiși la privat pentru RMN-uri, Cârpacii le obțineau gratis și peste rând de la Olimpia Oprea
Top