Polițiștii locali au continuat în ultima perioadă acțiunile pentru combaterea fenomenului cerșetoriei, prin verificări zilnice, răspunzând astfel sesizărilor de la cetățeni. Doar în ziua de marţi, 30 iulie, au fost depistaţi 13 cerşetori, care au fost duşi la centrul social, unde au fost spălați, tunși, au primit haine curate și mâncare.
Prezența în stradă a acestor persoane provoacă disconfort atât prin faptul că uneori sunt agasante, ajungând chiar până la violență, dar sunt și cazuri în care persoanele fără adăpost sunt deranjante deoarece reprezintă adevărate focare de infecție. Nu de puţine ori aceste persoane circulă cu mijloacele de transport, fiind foarte murdari și chiar infestați cu diverși paraziți.
Cum legislația este ambiguă, singurele pârghii fiind aplicarea de amenzi pe care nu le plătesc, polițiștii locali îi strâng de pe străzi și îi predau serviciilor sociale. Această activitate realizată în mod repetat îi poate determina să nu mai stea pe străzi și să accepte ajutorul oferit de la Centru Social ”Sfântul Francisc” de pe Str. Telegrafului, unde sunt predați în marea lor majoritate, cu atât mai mult cu cât aici li se oferă cazare, igienizare, masa și haine de schimb.
În cursul zilei de ieri alți 13 cerșetori și oameni ai străzii au fost preluați din stradă și duși la centru, unde au fost spălați, tunși, au primit haine curate și mâncare. Scopul acestor acțiuni repetate este acela de a le arăta alternativa la a face bani prea ușor, la a se complace în mizerie.
Cei care observă astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Poliției Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca polițiștii locali să se deplaseze și să îi preia pentru a-i duce la centru. Doar cu sprijinul cetățenilor, atât în ceea ce privește semnalarea unor astfel de cazuri, cât și încetând să le mai dăm bani pot fi reintegrați în societate.
Comentarii prin facebook