Timișoara nu va mai avea o nouă renovare de bulevard în următorii patru ani. În curs sunt alte trei proiecte

Piata Traian

Finalizarea a trei mari proiecte de infrastructură din Timișoara nu va fi urmată, cu excepția unor proiecte deja demarate, prea curând de demararea unor noi asemenea lucrări de anvergură, care să includă un nou bulevard de mari dimensiuni, spune primarul Dominic Fritz. Totuși, mai sunt trei asemenea proiecte unul e în lucru, altele vor începe, cel puțin teoretic, în curând.

Calea Bogdăneștilor, bulevardul Cetății și Calea Stan Vidrighin sunt cele trei mari proiecte care au fost capul de afiș al Primăriei Timișoara în ultima perioadă. Primele două sunt finalizate, pe Stan Vidrighin lucrările sunt pe final. Dar, aceste proiecte au necesitat și un efort financiar important, din fericire cea mai mare parte acoperit din fonduri europene. Modul de finanțare și domeniile susținute s-au schimbat pe noul ciclu de finanțare, iar astfel de proiecte nu sunt prioritare acum. Deci, fondurile disponibile sunt mai reduse.

Dominic Fritz avertizează să nu ne așteptăm, cel puțin în curând, la noi astfel de proiecte. Sunt trei în lucru, în diferite faze, există idei pentru altele noi, totul depinde de bani.

Noi avem deja trei proiecte de mari dimensiuni. Piața Traian, care include și liniile de tramvai, proiectul Solventul, care va costa mult, și Calea Șagului , cu zona Mocioni. În următorii patru ani nu prevăd un proiect major. Desigur, bulevardul Rebreanu e în perspectivă în următorii zece ani. Și extinderea liniilor de tramvai spre Moșnița și Torontalului sunt avute în vedere. Uniunea Europeană e importantă, ne dă bani, dar nu cât ar trebui”, a spus Fritz.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Dani a spus: (iulie 12th, 2024 at 12:03 )

Bun, da Str Garii unde s-a pierdut…nu mai facem extinderea liniei de tramvai si modernizarea pana la Gara de Nord? altfel pasajul Solventu e degeaba

Kroko a spus: (iulie 12th, 2024 at 13:33 )

Buey Dani baiatule,tu chiar nu ai aflat ca alegerile „S-AU CONSUMAT „????

Daniel a spus: (iulie 12th, 2024 at 14:05 )

Se intelege ca daca nu am avea bani de la UE orasul nu ar fi in stare sa isi intretina infrastructura. O astfel de situatie nu este acceptabila din moment ce taxele locale sunt deja la cel mai ridicat nivel permis de legislatia nationala. Este neaparat nevoie de o reformarea administratiei locale pentru reducerea costurilor cu personalul pentru a elibera resurse financiare necesare pentru investitii, la pachet cu oprirea risipei prin care se distribuie bani de la buget in buzunare private.

Solo a spus: (iulie 12th, 2024 at 15:27 )

Banii europeni pentru infrastructura se vor cam termina. Nu- i folosești cand sunt, ramai fără strazi, șosele, autostrazi, cai ferate. Intrebati-l pe Robu de ce nu a facut- deși se lauda cu proiectele sale – reabilitarea termica a blocurilor comuniste, atunci când era la moda și când erau bani. Nu a facut nici măcar cele 100 blocuri promise, ca sa nu mai vorbesc de cate asociații au fost pacalite facandu- le sa- si plătească proiectele, dar în practica nu s- au pus. Asociațiile si- au pierdut banii, iar proiectele nu mai sunt valabile.

Dudu a spus: (iulie 12th, 2024 at 17:42 )

Acum că au încheiat proiectele moștenite de la fosta administrație, pot lua o pauza că idei oricum nu au.

De ce să dezvolți in continuare noi artere, să construiești noi poduri, cum bine a zis și @Dani, când poți bate pasul pe loc?! De ce să nu continui cu Podul Solventul si cel de la ISHO, precum si pasaje noi, care să decongestioneze traficul și mai mult.

Sloganul „Înainte, nu înapoi” e defapt „pe loc repaus”.

Mari a spus: (iulie 12th, 2024 at 18:11 )

Dar despre Piața Operei ce se mai aude? Parca trebuia sa între și ea în renovare…

@Dudu a spus: (iulie 12th, 2024 at 19:42 )

Fosta administratie nu a fost instare sa termine nici sa angajeze proiectele care erau în perioada 2012-2020. Macar Fritz si administrația lui au reușit sa atraga- a face un proiect nu înseamnă ca l- ai si facut- fonduri pe care administrația Robu – chiar dacă proiectele erau ale lor- nu ar fi fost în stare. De ce? Pentru ca acolo erau mulț sugarii de bani, începând cu Vasile.

Dima george a spus: (iulie 12th, 2024 at 21:01 )

Dar oare un pod peste Bega, la cap 2 ( Alfa ), nu se poate face ? Ar uni bld. Dâmbovița cu pasajul Solvenți și ar ușura extraordinar de mult circulația dinspre nord și vest spre ieșirea de Sud a orașului. Zic și eu…

Un USR-ist. a spus: (iulie 12th, 2024 at 22:45 )

Mucles tuturor. Ne vedem in 2028.

Jack a spus: (iulie 13th, 2024 at 06:59 )

Dar avem marsuri lgbt!

Dan a spus: (iulie 13th, 2024 at 08:32 )

Na, a ajuns incompetentul sa ne condamne la sragnare. A baut apa dupa alin de la dudesti ?

Xxx a spus: (iulie 13th, 2024 at 09:09 )

Interesant cum văd o grămadă de cetățeni stagnare, dacă termină cele 3 proiecte amintite e mai mult decit s-a făcut în ultimii 15 ani. Numai în Traian sunt, pe lingă piața în sine, 10-15 străzi care intră în renovare .

Viorica a spus: (iulie 13th, 2024 at 14:33 )

Dar linia de tramvai 7 ,nu trebuie modernizat ? Circulam tot cu vechiturile primite gratis de la nemți ,pentru că dezmembrarea lor costa mai mult decât să le dea ca donație…Linia de tramvai între str.Mures- calea Sagului arată ca și calea ferată și plină de buruieni și gunoaie , stațiile amenajate că refugii sunt murdare și dacă plouă nu te protejează pentru că lipsesc geamurile laterale…Fratelia nu este in Timișoara ? dar ne ocupam de Moșnița , Giroc etc.

Leca Marian a spus: (iulie 13th, 2024 at 16:14 )

Bun.fritz o să termine cele 3 proiecte moștenite .Dar el ce proiecte a făcut în primul mandat? Ce proiecte va lăsa moștenire la următoarea administrație? Probabil doar datorii.

Mihai Gruin a spus: (iulie 14th, 2024 at 19:05 )

Dacă proiectele sunt ca cel din piața Badea Cârțan mai bine că se opresc. Era o zonă foarte aglomerată, acum e și mai aglomerat. De ce nu se poate face o parcare decentă, chiar cu plata? Morcovii din mijlocul șoselei mai mult încurcă decât fluidizează. Luați exemplu din Arad.

Alexandru a spus: (iulie 15th, 2024 at 00:34 )

Nu am auzit nimic de licitații la cele 2 mari proiecte amintite de Fritz. Se cunosc ceva termene?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Încep înscrierile și reînscrierile la grădiniță

Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.

Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”

Elena Lasconi vrea să fie un președinte jucător, dar nu pe modelul Traian Băsescu, ci unul care să fie prezent în ședințele de guvern și ale plenului Parlamentului României. Își dorește să facă reforme profunde în toate domeniile, iar politic, pentru aceste alegeri prezidențiale își propune să acceadă în turul doi, ceea ce va da...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național

SCM USV Timișoara se află la București unde se pregătește pentru finala Ligii de Rugby. Meciul cu Știința Baia Mare va avea loc duminică, 8 septembrie, de la ora 19.00, la stadionul Arcul de Triumf. Este a șaptea finală de campionat cu Timișoara implicată. Din cele șase precedente, cinci s-au încheiat cu victorie, în 2012,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cu titlul pe masă. Timișoara și Baia Mare luptă pentru aurul național
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar

Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an școlar a fost stabilită și menționată în Ordinul ministrului educației cu numărul 3 694, din data de 1 februarie 2024. Anul școlar 2024-2025 va avea 36 de săptămâni de cursuri, asemenea anului precedent. Structura anului școlar 2024-2025 arată astfel: cursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Elena Lasconi vrea să fie un președinte jucător, dar nu pe modelul Traian Băsescu, ci unul care să fie prezent în ședințele de guvern și ale plenului Parlamentului României. Își dorește să facă reforme profunde în toate domeniile, iar politic, pentru aceste alegeri prezidențiale își propune să acceadă în turul doi, ceea ce va da...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Elena Lasconi, la Timișoara: ”Nu ai de unde să știi dacă vei fi un politician sau un primar bun, important este ce simți că vrei să faci pentru cei din jurul tău”
Anul școlar 2024-2025 va începe luni, 9 septembrie 2024, conform Ministerului Educației. Structura acestui an școlar a fost stabilită și menționată în Ordinul ministrului educației cu numărul 3 694, din data de 1 februarie 2024. Anul școlar 2024-2025 va avea 36 de săptămâni de cursuri, asemenea anului precedent. Structura anului școlar 2024-2025 arată astfel: cursuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Gata cu vacanța mare, de luni înapoi în bănci. Vezi structura noului an școlar
Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) avertizează din nou călătorii cu privire la informațiile false care circulă online, referitoare la așa-numitele carduri STPT care oferă transport public gratuit timp de șase luni. Postările recente susțin că Primăria Timișoara ar fi lansat o inițiativă verde și că oferta ar fi valabilă până la sfârșitul lunii, invitându-i...
Citeşte tot articolul Citeste articolul STPT atenţionează din nou cu privire la oferte false legate de cardurile de călătorie
Ferma Maxagro din Birda a găzduit, în urmă cu câteva zile, un eveniment special, organizat de firma KWS în colaborare cu reprezentanții companiilor Maxagro și TimacAgro, eveniment dedicat fermierilor din întreaga țară. Activând de mulți ani în domeniul agriculturii, Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusines din zonă și desfășoară activități...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Maxagro a prezentat la Birda, în cadrul unui eveniment deosebit, cele mai noi utilaje agricole KWS/Foto
Timișoara va sărbători peste o săptămână, duminică 15 septembrie, una dintre cele mai importante sărbători a orașului: hramul Catedralei, de ziua Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, Ruga Timișoarei. Nici în acest an nu lipsește un alt eveniment care a fost asociat acestui moment, anume Ziua Minorităților. Aceste acțiuni încheie stagiunea Casei de Cultură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Casa de Cultură pregătește Ruga Timișoarei. Spectacole și concerte, dar și Jocul Rugii
Echipele Primăriei Timișoara au reparat săli de clasă vechi, dar și spații care stăteau închise cu lacătul și erau nefolosite. Astfel, administrația locală a creat 200 de locuri noi la grădinițe cu condiții moderne de joacă și învățat. Muncitorii trimiși de primărie au amenajat săli noi de clasă și au efectuat reparații la grădinițe în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinițele din Timișoara își încep luni activitatea cu un plus de 200 de locuri disponibile.
Toți șoferii care circulă pe principalele autostrăzi din România, dar și pe pe drumuri naţionale, vor fi filmați de un sistem performant de camere, care vor fi instalate de Compania de Drumuri. Viteză excesivă, lipsă rovinietă, toate vor fi văzute de acest sistem, spun cei de la CNAIR. Vestea a fost anunțată, la Timișoara, de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Big Brother se instalează confortabil pe principalele drumuri din România. Se pun camere de 220 de milioane de lei
Unul dintre cele mai importante evenimente de networking dedicat comunității locale de IT, Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition, va avea loc pe data de 10 septembrie, în Iulius Gardens. Momente artistice speciale, activități interactive, competiții tematice, dar și o serie de surprize ce vor fi dezvăluite în timpul evenimentului sunt pregătite pentru aniversarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Hubul de business din Iulius Town Timișoara se pregătește pentru Banat IT Autumn BBQ – RetroTech Edition
Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu 25.000 de lei pentru neîntreținerea curățeniei. Este a patra sancțiune pentru aceeași faptă primită de socetatea în cauză, Columbus Active SRL, cu sediul în București.   Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au luat astăzi măsura sancționării contravenționale a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată cu 25.000 de lei, pentru mizerie
Top