Cârpaciul şi magistratul. Justiţie ca la Timişoara

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Să presupunem că aţi reuşit să fiţi proprietarul unei case. Nu contează cum: aţi cumpărat-o, moştenit-o, obţinută prin instanţe etc. În cele mai multe cazuri asta înseamnă mari eforturi, inclusiv de natură materială şi mult timp pierdut prin instanţe. Dar, în fine, acum sunteţi în culmea fericirii, aveţi actele de proprietate în mâini şi mergeţi să intraţi în casă. Ghinion!, vorba unui clasic în viaţă. Casa este ocupată de o familie, două, un clan, nu mai contează. Le ceri să părăsească imobilul şi ei îţi râd în faţă. Eventual îţi cer o imensă sumă de bani pentru ca tu să poţi intra în propria casă, obţinută cu atâtea eforturi. Ce faci? Te baţi cu ei? Angajezi nişte bătăuşi să-i dea afară? Eşti corect, respecţi legea, aşa că nu faci nimic din toatea acestea, ci te adresezi justiţiei. Fiindcă tu crezi că trăieşti într-o ţară în care justiţia chiar funcţionează.

Astfel că demarezi un proces de evacuare din imobil a celor care stau ilegal acolo. Crezi că este doar o chestiune formală, iar în câteva zile, cei care ţi-au cotropit casa vor fi evacuaţi. Bun, nu zile, câteva săptămâni. Dar săptămânile se transformă în luni, iar lunile în an. Un an cu amânări peste amânări, timp în care observi că „amărâţii” care ţi-au ocupat casa au nişte avocaţi foarte costisitori. Trece astfel un an, te aştepţi în fine la un verdict, dar cei care stau ilegal în casa ta fac o cerere de strămutare a procesului. Ce să vezi, aceasta este acceptată. Ca atare procesul care ţi se părea o banalitate se reia de la început într-un alt loc. Iar casa pe care ai obţinut-o cu atâta trudă îţi rămâne încă interzisă. Sigur, procesul îl vei câştiga în cele din urmă, ar fi absurd să se întâmple altfel. Dar când? Încă un an, încă doi?

Ai timp acum să vezi lucrurile altfel. Pui mâna şi pe o Constituţie unde la articolul 44 aliniatul 2 scrie negru pe alb: Proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege, indiferent de titular”. Dar mai contează Constituţia atâta timp cât cei care trebuie să vegheze la aplicarea ei, CCR, e doar o bandă de borfaşi? Iar cei care împart dreptatea îţi vor spune că eşti un ignorant în treburile juridice, pe care doar ei, iniţiaţii, le cunosc atât de bine. Chiar dacă lucrurile sunt atât de clare.

O să spuneţi poate că un astfel de caz e doar ipotetic, dar nu e aşa. Am mai auzit de astfel de lucruri, iar la Timişoara s-a întâmplat de curând. Este drept, nu e vorba de o persoană fizică, ci de Primăria Timişoara. Care anul trecut a reuşit să câştige, după mulţi ani de procese, imobilul de pe CD Loga nr. 52, ocupat ilegal, prin metode dubioase, de membri ai celebrului clan Cârpaci. Aceştia nu au vrut să iasă din casă, decât dacă municipalitatea le dă 5 milioane de euro. Exact aşa, 5 milioane e de euro! Sigur că banii nu au fost daţi, iar Primăria a demarat un proces de evacuare. După un an de amânări succesive la Judecătoria Timişoara, clanul a solicitat strămutarea litigiului, iar Curtea de Apel Timişora a acceptat doleanţa, procesul urmând să se reia de la capăt la Judecătoria Arad.

Se ştie, una din petele negre ale Timişoarei, de fapt probabil cea mai mare, a fost acapararea de către clanurile ţigăneşti a clădirilor din centrul oraşului. Tot timpul s-a arătat cu degetul spre clanurile Cârpaci, Stancu etc., clanuri considerate marile vinovate pentru acest lucru. Departe de-a încerca să le iau apărarea, dar aceste clanuri fără ajutorul unor „gulere albe”, oameni din administraţie, procurori, judecători, avocaţi, notari, poliţişti, chiar Finanţe (nu trebuie văzut ce impozite au plătit pe sumele puse pe masă de alde Cârpacii?). Clanurile sunt doar vârful unui aisberg extrem de puturos, fiindcă în baza lui ascunsă în „ocean”, sunt mulţi indivizi inclusiv oameni din justiţie. Mă rog, aşa zisa justiţie din Timişoara.

Justiţie care şi-a arătat şi în acest caz măsura. De ce aproape tot timpul doar în favoarea clanurilor? Când judecătorii şi procurorii stau la paranghelii cu interlopii şi politicienii, nu e de mirare. Magistraţi plătiţi cu salarii colosale, provilegii nemaivăzute, pensii imense la vârste nesimţite de mici. Ca să livreze ce? O inepuizabilă justiţie de tarabă.

P.S. Nu pot să nu amintesc faptul că la Curtea de Apel Timişoara este judecătoare o binecunoscută epistolară, pe numele ei Adriana Stoicescu. Care şi-a spus clar părerea de mai multe ori despre „progresişti”, LGBT-işti, USR –işti (care conduc acum Primăria Timişoara), pe toţi catalogându-i ca fiind un fel de suboameni. Probabil, aceştia nici n-ar trebui judecaţi, sunt aprioric vinovaţi. Aceeaşi judecătoare îşi arăta, în urmă cu ceva timp preferinţa în domeniul justiţiei române: “Je suis Savonea”. Aici, chiar nu sunt comentarii!

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

George_1987 a spus: (august 18th, 2024 at 09:05 )

Elle n’est pas Savonea, elle est Staline !

mirc a spus: (august 18th, 2024 at 09:13 )

Prin decizia penală nr. 2.125 din 18 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât următoarele: Condamnarea inculpatului ȘERBAN NICOLAE CĂTĂLIN, judecător, vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara (la data comiterii faptelor), la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Oli a spus: (august 18th, 2024 at 09:46 )

Trist. Groaznic de trist.

Gica a spus: (august 18th, 2024 at 10:02 )

Tanti judecator numai gunoiul in care lucreaza nu il vede.In rest vede si stie tot.
Stam ca prosti sa muncim sa le le platim gunoielor pensii speciale ca parca noi i-am obligat sa se faca magistrati.Nu va convine dati-va demisia si haideti in privat.

Costel a spus: (august 18th, 2024 at 10:05 )

@mirc, în 2013 s-a dat sentința. Cine știe cât o fi durat procesul înainte, Dar pe vremea aia nu aveam un DNA emasculinizat și niste judecători și procurori cărora le-au crescut coarne (nu de bou, ci mult mai grav).

Lucian a spus: (august 18th, 2024 at 10:16 )

Din experienta spun ca la curtea de apel timisoara sunt cei mai jegosi oameni cu putinta

Daniel a spus: (august 18th, 2024 at 12:19 )

Încă o dată se poate constata că banii nu schimbă caracterul omului. Indiferent de salariu persoanele care au principii și un set de valori etice nu se vor deda la fapte imorale iar cele care au venituri substanțiale dar sunt lipsite de caracter nu își vor frâna instinctele și lăcomia. În multe domenii la stat așa se prezintă situația iar angajații pentru salariul plătit de noi toții doar se prezintă la birou iar pentru a presta servicii au nevoie de stimulente pe persoană fizică. Acei funcționari public care fac astfel de învârteli ar trebui și ei incluși în aceste clanuri imobiliare conduse de cetățeni germani, la pachet cu cei care le oferă protecție sau chiar acoperire că altfel nu scăpau basma curată după astfel de fapte.

Schnapps a spus: (august 18th, 2024 at 12:28 )

Adriana fă-te că taci. Clanurile au acaparat 144 de proprietăți prin zeci de sentințe date de către zeci de complete cu aportul a zeci de oameni din justiție.

Tibi a spus: (august 18th, 2024 at 12:52 )

Felicitări pt poziția si atitudinea doamnei judecătoare Adriana Stoicescu Mulți nu mai au nici un Dumnezeu dar ce va urma pt dezertori in viața ce urmează ,,

George a spus: (august 18th, 2024 at 14:02 )

@ Tibi, adică poziția ghiocelului în fața țiganilor e de felicitat? La fel, atitudinea de 💩 față de justițiabili și părerile sale publice (cu încălcarea Statutului judecătorilor și a legislației aferente) sunt de admirat?

Mircea a spus: (august 18th, 2024 at 14:26 )

In momentul când dintr-un motiv sau altul ai ajuns sa ai de-a face cu autoritățile și culmea , mai este și un drept al tău, însoțit de documente, martori și expertize, sa nu cazi in greșeală să crezi că ai câștigat. Sa fim bineintelesi, in România nu există justiție, nu există poliție. In schimb există 1,2 mil de salariați ai statului și o mulțime de infractori in diferite ținute și uniforme . Aceștia sunt adevărată problema. Iar etnia de care tot se pomenește niciodată nu a dus-o mai bine că acum.

Cosmin a spus: (august 18th, 2024 at 18:20 )

Pana nu o sa avem o justitie independenta nu vom avea un popor unit ci o tara a celor care ne exploateaza cu ajutorul justitiei care pentru a colabora a primit privilegii dar si amenintari securiste. A fost suspendat Danilet din magistrarura pentru un videoclip nevinovat iar aceasta judecatoare inunda internetul cu opinii discriminatorii asupra celor ce nu gandesc in mod comunist si cer o justitie echitabila si impartiala. Ceea mai mare teapa data asteptarilor oamenilor a fost acest presedinte pe ale carui mandate au fost sfintite macelarirea legilor justitiei si eliberarea tuturor hotilor care au jefuit tara fie prin achitare fie prin prescrierea faptelor. De aceea alegerile care vin au o importanta cruciala, si alegerea unui presedinte ce nu a facut parte din sistem este o conditie primordiala pentru a putea incepe sa ne eliberam de esalonul doi al securitatii ce a confiscat tara dupa 89.

antiVrajeāla a spus: (august 19th, 2024 at 01:12 )

zic sa scriu intregul mesaj al judecatoarei Stoicescu ca reactie la scurgerea in „presa” a unor interceptari in care Gushet si doi porcurori ong-isti voiau sa o… ceva cuvant cu „f” pe Lia Savonea in presa.

„Mizeria de sub pres nu mai poate fi tinuta ascunsa.

Dupa ce, ani la rand, lupta anticoruptie a fost Biblia unei societati in deriva, iata ca adevarata fata a unei batalii ce merita a fi purtata cu adevarat, dar onest, este devoalata.

Putini au fost judecatorii si procurorii care, cu orice risc, au deschis gura, la vremea aceea, cand anticoruptia devenise obsesia tarii.

Putini au fost cei care, asumati si curajosi, au vorbit deschis despre ce se intampla in culisele unei pseudo-batalii cu flagelul coruptiei.

A fost nevoie de un nou Consiliu Superior al Magistraturii, de o mana de judecatori, care sa vrea sa scoata la iveala dezastrul ascuns de ochii lumii.

Noi, cei putini, care nu doar ca am inteles, dar am si incercat sa atragem atentia, am fost paria unui sistem in care oamenii trebuiau sa se comporte precum aplaudacii din trecut.

Presedintele celei mai inalte instante se declara sustinator al unei unitati de parchet, in timp ce prin agora se striga: ‘Judecatorii la puscarie!’…

Putini sunt cei care au inteles ca lucrurile mergeau in directia gresita. Si mai putini cei care au avut curajul sa spuna: ‘Stop joc!’, pentru ca nu era vorba doar despre noi, ci de intreaga societate.

Lia Savonea a fost unul dintre putinii oameni asumati. A fost terfelita public de niste neica-nimeni, pusa la stalpul infamiei, umilita de indivizi care nici sa scrie corect nu stiu. Acum se afla cine a fost in spatele tuturor porcariilor scrise, a atacurilor suburbane, a acuzelor nefondate.

Ca au fost politicieni sau ziaristi, nu e treaba mea sa ii acuz si, cu atat mai putin, sa ii judec. Dar daca procurori au fost partasi la aceste incredibile actiuni, e momentul sa ne intrebam: ce mai cauta in magistratura?

Ca un om care a indurat mizerii de nedescris, stiu ce inseamna sa iti vezi numele in toata presa, atasat unor calomnii greu de digerat. Stiu ce inseamna sa fii vanat doar pentru ca ai iesit din rand.

De aceea, cred ca e un nou moment sa spunem: ‘Ajunge!’

Nu putem avea o justitie corecta cand un procuror executa ordine ale unui om politic, dand teme de casa unor ziaristi, menite sa distruga imaginea unui judecator. Nu putem accepta ca persoane publice ‘neafiliate’ politic sa dirijeze retele de compromitere a magistratilor independenti si corecti, lipsiti de disponibilitatea de a accepta compromisuri.

Opriti mizeriile la adresa celor care au curajul sa fie cu adevarat judecatori!

Azi, ‘Je suis Savonea’”.

PS: poate lumea nu-si mai aduce aminte de prestatia „doamnei” Gushet la audierea pentru functia de ministru al justitiei, eu insa imi aduc aminte. Si de declaratia „domniei” sale cum ca nu e pregatita dpdv juridic dar ca ea reprezinta justitiabilul. Pai… zic sa renuntam la judecatori, stie gloata mai bine ce si cum, facem frumos, cu lapidari, cu arderi pe rug, cu tribunalele poporului, cu „capul lui Motoc” asa-i, domnu’ Ino? Eu zic ca nu-i asa.

PPS: nici eu nu ma (prea) pricep la justitie, dar cand ongista Gushet si cu cei 2 porcurori ziceau ca vos sa o „f…” cu ajutorul presei pe presedinta CAB, ma gandesc ca nu e in regula🤪 Si cred ca fazele nepublice ale unui proces trebuie sa ramane nepublice, nu? Adica mai avem prezumtie de nevinovatie, sau intaratam gloata pe care ar reprezenta-o ongisti gen Gushet pe baza referatelor procurorilor?(care procurori cumva tot uita ca referatul nu trebuie sa fie o compunere si ca trebuie sa aduca probe si pro si contra….)

PPPS:
protocoalele alea celebre de colaborare erau ilegale, nu? asa ma gandeam si eu. si biletelele de diverse culori, nu? asa ma gandeam si eu.

#🤪

# Azi, „Je suis Stoicescu”

Ciprian Marica a spus: (august 19th, 2024 at 08:35 )

Țara este plină de clanuri țigănești. Un singur lucru ne poate scăpa de ei:glonțul cel Sfânt.

1 Trackbacks pentru acest articol

Revista presei – 19.08.2024 – Info Timișoara Says:

[…] Cârpaciul şi magistratul. Justiţie ca la Timişoara […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

iuliustown-primark

Politica vezi arhiva Politica

PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei

Ziua de miercuri a adus definitivarea listelor de candidați cu care PNL Timiș se va prezenta în toamnă la alegerile pentru Parlamentului României. Nu fără surprize, dar cu candidații așteptați pe primele poziții. Așadar, Vasile Blaga, interimarul pus în fruntea filialei județene PNL Timiș, după demisia lui Alin Nica, care a reprezentat PNL până în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul PNL Timiș și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Pirtea și Blaga deschid listele, Bușoi, trimis pe trei
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Anca Todoni s-a retras de la turneul din Bucureşti, din cauza unei accidentări

Jucătoarea română de tenis Anca Todoni are probleme medicale şi nu a mai putut juca meciul cu olandeza Anouk Koevermans, joi, în optimile de finală ale turneului Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari şi găzduit de Centrul Naţional de Tenis. Timișoreanca Anca Todoni (19 ani, 132 WTA), a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Anca Todoni s-a retras de la turneul din Bucureşti, din cauza unei accidentări
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Noapte memorabilă la UPT: Campusul îşi deschide porţile pe 28 septembrie, pentru un proiect unic. Intrarea este liberă

În 28 septembrie, Universitatea Politehnica Timișoara deschide peste 60 de laboratoare, expoziții, instalații de artă și ateliere, toate în cadrul evenimentului ”Noaptea Campusului Deschis.” Arta, știința & cercetarea, interacțiunea & conectarea își dau întâlnire la Noaptea Campusului Deschis – Universitatea Politehnica Timișoara, începând cu ora 18:00, printr-o serie de laboratoare, expoziții, instalații de artă și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noapte memorabilă la UPT: Campusul îşi deschide porţile pe 28 septembrie, pentru un proiect unic. Intrarea este liberă
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi de 650.000 de lei la mai multe firme din Timiș care dezmembrau vehicule uzate

Firmele care se ocupă cu dezmembrarea vehiculelor, cu sediul în Timiș au avut parte de o surpriză în ultimele două zile: controale desfășurate la sediul acestora de către Garda de Mediu, conduse chiar de comisarul general adjunct Florin Bănică și care a beneficiat şi de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiș. S-a lăsat cu amenzi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi de 650.000 de lei la mai multe firme din Timiș care dezmembrau vehicule uzate

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

A fost făcut un nou pas mare pentru realizarea proiectului noului stadion al Timișoarei, care va fi ridicat cu bani de la bugetul național, în locul actualei arene Dan Păltinișanu. Consiliul Județean Timiș a lansat pe SEAP licitația în vederea desemnării firmei care se va ocupa de demolarea actualului stadion. Demersul este posibil în urma...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Administrația județeană a lansat licitația pentru demolarea actualului stadion Dan Păltinișanu
În 28 septembrie, Universitatea Politehnica Timișoara deschide peste 60 de laboratoare, expoziții, instalații de artă și ateliere, toate în cadrul evenimentului ”Noaptea Campusului Deschis.” Arta, știința & cercetarea, interacțiunea & conectarea își dau întâlnire la Noaptea Campusului Deschis – Universitatea Politehnica Timișoara, începând cu ora 18:00, printr-o serie de laboratoare, expoziții, instalații de artă și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Noapte memorabilă la UPT: Campusul îşi deschide porţile pe 28 septembrie, pentru un proiect unic. Intrarea este liberă
SCM Timişoara a câştigat al 7-lea titlu de campioană în urmă cu câteva zile, iar clubul a prezentat astăzi trofeul. Echipa bănăţeană are acum în palmareas 14 distincții, 13 dintre ele fiind obţinute în ultimii 13 ani. Coroana de campioană vine la 6 ani distanţă de la ultimul. Bucuria a fost mare, atât în sânul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM USV va continua să facă performanţă în noroi. Planurile de reabilitare a bazei mai au de aşteptat
Zilele Culturale Maghiare din Timișoara vor avea loc și în acest an, cu un program plin de evenimente, prezentări și concerte. Între 26 și 29 septembrie va avea loc ediția a noua, prima după Capitala Culturală, oferind și în acest an un program spectaculos în Piața Victoriei și Piața Libertății.  Asociația Bastionul-Varbastya a pregătit un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zilele Culturale Maghiare din Timișoara continuă cu ediția a noua, în perioada 26 – 29 septembrie
Polițiștii Secției 7 Rurale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au reținut doi bărbați (conducător auto și pasager) cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. În fapt, la data de 12 septembrie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe drumul comunal dintre localitățile Coșteiu și Jabar, un autoturism condus de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sute de mii de ţigări scoase de pe piaţa neagră de poliţişti. Doi traficanţi, duşi la audieri
Mâine, 13 sept. 2024, de la ora 16:00, la Galeria Bastion 3, va începe „The Galactic Imaginarium Film Festival” 2024. Festivalul se va desfășura în trei locuri: Galeria Bastion 3, în parteneriat cu Asociația Indecis Timișoara, Str. Hector nr. 1 (13-16 septembrie 2024) Galeria Bastion 1, în parteneriat cu HEI – House of European Institutes,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Începe „The Galactic Imaginarium Film Festival”
Primele tramvaie au circulat, după mult timp, pe Calea Stan Vidrighin. Nu au fost decât teste, cei de la PORR Construct au efectuat, în prezența echipelor Primăriei Municipiului Timișoara și STPT, primele probe de circulație pentru noua infrastructură de tramvai de pe bulevardul Stan Vidrighin, investiție care se află încă în perioada de execuție. Probele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul S-au efectuat primele teste pe liniile de tramvai de pe Calea Stan Vidrighin/FOTO
Primarul Timișoarei spune că doar 0,3% din datele deținute de municipalitate în sistem digital ar fi fost accesate în urma atacului de tip ransomware care a avut loc împotriva instituției. De vină ar fi fost un scaner și un calculator neprotejat, spune acesta. Un scaner și un calculator neprotejat sunt vinovații pentru atacul de tip...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Atacul ransomware asupra infrastructurii IT a Primăriei Timișoara a fost efectuat printr-un scaner și un calculator neprotejate
Top