Actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, va începe noul mandat în administrația județului de pe poziția 1 între aleșii trimiși de coaliția condusă de USR. Funcția de președinte a pierdut-o în urma alegerilor, dar odată cu scrutinul pentru parlament ar putea candida pentru un post la București, în principalul for politic românesc. Care sunt șansele? Vom vedea, spune fostul lider PNL Timiș.
Acum la Forța Dreptei, partidul desprins de Ludovic Orban din PNL, Nica nu știe încă dacă va fi pe liste la alegerile parlamentare.
”Nu știu, nu, nu pot să evaluez (n.r. șanse de a candida). Nici nu m-am gândit la stabilirea unui procentaj”, a declarat Alin Nica.
El spune că s-a întâlnit cu liderul de partid, Ludovic Orban, chiar săptămâna aceasta și a confirmat că nu sunt gata listele pentru parlamentare.
Nimic nu e stabilit, se calculează posibile alianțe, unele variante chiar ciudate, una fiind chiar și cea în care s-a mers și la alegerile locale, cu USR și PMP.
”Încă nu, încă se discută de posibile alianțe, de posibile candidaturi pe liste comune cu diverse forțe politice, PNL, USR. Da, e posibil și varianta asta (n.r. cea cu alianța Dreapta Unită). Sunt astfel de combinații, dar nu doar între partidele care au constituit alianța la alegerile europarlamentare, și alături de REPER și poate și alte formațiuni sau candidați independenți”, a mai spus Nica.
Și la alegerile pentru președinte nu s-a stabilit cine va fi susținut. Este clar că USR va veni cu varianta unică, Elena Lasconi, cea aleasă pentru candidatură după ce Dominic Fritz a refuzat acest lucru. Nica vorbește și de o coagulare a forțelor politice, de o uniune care să îl susțină pe Mircea Geoană. Ceea ce ar putea duce la un anumit conflict ”ideologic” cu USR.
”Da, și la prezidențiale e o discuție la prezidențiale pe doamna Lasconi. Nu pot să spun acum. Deci vă spun din perspectiva Forței Dreptei sunt trei posibile scenarii de alianță. Este vorba de o coagulare a unor forțe politice în jurul candidaturii independente a domnului Mircea Geoarnă și asta este luată în calcul. Este vorba de o coagulare a forțelor de dreapta într-un pol de dreapta în jurul construcției de la europarlamentare și locale, USR-PMP-REPER-Forța Dreptei și este vorba și de o posibilă colaborare cu PNL-ul și asta se discută și ați văzut în spațiul public și această variantă a fost avansată. Deci sunt toate cele trei direcții posibile pentru Forța Dreptei”, a mai adăugat Nica.
Comentarii prin facebook