Inspectorii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au efectuat maimulte controale la unități de alimentație publică din Timișoara. În urma verificărilor au fost aplicate amenzi, avertismente și s-a procedat la închiderea temporară a activității.
Primii verificați au fost cei de la ”La Grozda si Pera Timișoara”, din Calea Dorobantilor – fast food. Abaterile constatate au fost: întreg spațiul blocului alimentar neigienizat corespunzător, utilaje de lucru și tigăi înnegrite cu depuneri masive de ulei ars,faianță cu bucăți lipsă, recipientele în care se păstrează preparatele fiind neprofesionale, mobilierul neprofesional, s-a constatat prezenta insectelor vii (muște) în bucătărie, lipsă dezinfectant veselă, cloramina expirată din 2023.
Preparatele alimentare calde erau păstrate la temperaturi de sub 60 grade. Lista meniu era fără gramaje și alergeni.
Sanctiuni și măsuri dispuse au însmenat o amendă contravențională în cuantum de 5000 lei, un avertisment, dar și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme și retragerea din circuitul consumului uman(peste 12 kg), respectiv oprirea temporară a prestării serviciilor.
Cea de a doua unitate cu probleme a fost SC Vilyo Confort srl Timișoara. Au fost identificate preparate calde care nu respectau condițiile de păstrare de +60 și materii prime(Bacon și ceafă de porc peste 11 kg) cu data durabilității minimale depășite (expirate), tavan cu infiltrații, lipsa dezinfectant pentru ouă vesela și ustensilele neprofesionale, recipiente din plastic nedestinate utilizării în alimentația publică în care erau păstrate materiile prime. Lista meniu era incompletă și nu conținea alergenii și gramajele.
Sancțiunile și măsurile dispuse au fost o amendă contravențională în cuantum de 3000 lei, un avertisment, oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare (circa 52 kg în valoare de 6300 lei). De asemenea, a fost aplicată oprirea temporară a prestării serviciilor.
Comentarii prin facebook