Piaţa românească, în general, respectiv cea timişoreană, din domeniul imobiliar pare să fi ajuns la un nivel de echilibru. Preţurile sunt relativ constante, chiar dacă, în medie, se înregistrează mici creşteri, de doar câţiva euro, pe metrul pătrat.
După un avans de 0,6% în luna septembrie, apartamentele disponibile spre vânzare în România, atât cele noi, cât și cele vechi, s-au menținut, per ansamblu, pe un trend ascendent și în luna octombrie. Conform datelor Imobiliare.ro, a fost înregistrat un avans de 1,9% la nivel național, de la 1.272 de euro pe metru pătrat util, până la o medie de 1.296 de euro pe metru pătrat util. Dintre marile orașe monitorizate constant, cele mai semnificative majorări au avut loc în Cluj-Napoca și în Iași, iar cele mai mici, în Constanța și Brașov. Bucureștiul, pe de altă parte, face excepție de la „regula” creșterilor de preț, pretențiile proprietarilor de locuințe menținându-se aici, în contextul unui ușor declin, la un nivel foarte apropiat de cel consemnat la finele lunii trecute – după ce, în septembrie, locuințele din București se apreciaseră cu 1,8%.
Timişoara nu se abate de această dată de la regulă, suma medie solicitată pentru un apartament, indiferent de anul de construcție, s-a majorat cu 0,8% în a doua lună de toamnă, de la 1.250 la 1.260 de euro pe metru pătrat util. Și aici, cele două segmente de piață analizate au avut evoluții inegale – locuințele din blocurile vechi au consemnat un avans de 0,4%, de la 1.257 la 1.262 de euro pe metru pătrat, iar cele nou-construite s-au scumpit, în medie, cu 2,2%, de la 1.226 la 1.253 de euro pe metru pătrat.
Comentarii prin facebook