Venit la Timişoara pentru a susţine interesele partidului pe care îl reprezintă, ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a fost dus de candidatul PNL la şefia Consiliului Judeţean, Alin Nica, să viziteze Bogda. Iar motivul nu a fost unul întâmplător, deplasarea nu a avut ca scop prezentarea frumuseţii zonei, ci a situaţiei taberei şcolare de aici, una aflată de ani de zile în paragină.
Acum, Ionuţ Stroe, vine şi readuce în prim plan un proiect care nu e nicio noutate, dar care poate aduce plus valoare unei campanii electorale destul de calme.
„Am discutat despre transferarea spre Consiliul Judeţean Timiş, a taberei de la Bogda, altă dată una de renume pentru turismul de tineret. Aceasta zace de ani de zile în paragină, am ajuns în dimineaţa aceasta, la invitaţia lui Alin Nica, altfel nu aş fi ştiut cât de frumos e acel loc, să văd cât potenţial de turism există, nu numai pentru cel de tineret, ce minunăţie de locaţie este pur şi simplu abandonată de administraţia centrală de ani de zile. Sistemul acesta păcătos al hipercentralizării, al concetrării puterii de decizie la Bucureşti, a dus la asemenea situaţii”, a declarat Stroe.
Ministrul a anunţat că sprijină proiectul, dar de fapt vorbim despre o iniţiativă apărută în luna mai a anului precedent, atunci când Ministerul Tineretului anunţase deja că va scăpa de cele 500 de asemenea tabere, pe care le va transfera la consiliile judeţene din întreaga ţară. Acum, şi tabăra de la Bogda va putea fi transferată la noul consiliu, desigur condus de Nica.
„Din punctul meu de vedere există disponibilitate de a transfera acest imobil la viitorul consiliu judeţean, condus de Alin Nica, şi cu bani proprii, cu iniţiativă, cu idei proprii, cu bani europeni, cu efort local să aduceţi acest loc unde e nevoie”, a mai spus Stroe.
Iar cel anunţat deja ca şef la CJT de către colegul său de partid, Alin Nica, anunţă că proiectul este mai complex, şi include mai multe asemenea tabere din Timiş.
Proiectul său vizează transformarea acestora, odată trecute la autorităţile judeţene, aici urmând să fie adevărate baze de pregătire sportivă.
„Nu e vorba doar de tabăra de la Bogda, ci şi de cele de la Chevereş şi cea de la Poieni Strâmbu. Vrem să adăugăm o componentă sportivă acestora, în sensul că vom face locuri de cantonamente, atât pentru sportul de performanţă, dar şi de pregătire pentru cei care doresc să practice un anumit sport”, a subliniat şi Nica.
Consilierii judeţeni din Timiş au lansat încă din luna mai a anului trecut solicitarea de trecere în proprietatea instituţiei a taberelor respective. În acest sens, la acel moment fusese adoptată şi o hotărâre a CJT.
În Timiș sunt cinci asemenea tabere: Bogda, Chevereș, Herneacova, Poieni Sat și Poieni Strâmbu.
Comentarii prin facebook