Localităţile din Timiş cu o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori. Timişoara – 2,79

controale restaurante

controale restaurante

În judeţul Timiş zece unităţi administrativ-teritoriale au o rată de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori. În aceste localităţi, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice, iar şcolile sunt închise. La Timişoara, rata de infectare a ajuns la 2,79 la mia de locuitori.

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi o modificare a anexelor care cuprind listele localităților din Timiş cu rata de infectare peste 1,5/1000 de locuitori și, respectiv, cu rata de infectare peste 3/1000 de locutori din cadrul Hotărârii privind instituirea măsurii de limitare a răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Unitățile administrativ – teritoriale cu rata de infectare, la ora actuală, peste 3 la mia de locuitori sunt:

Buziaș – 3,85, Dudeștii Noi- 3,81, Dumbrăvița – 3,82, Foeni – 7,98, Ghiroda 4,13, Giroc- 3,76, Jebel – 4,47, Pesac – 4,47, Sânandrei – 3,24, Șandra- 3,19.

Unitățile administrativ – teritoriale cu rata de infectare, la ora actuală, peste 1,5 la mia de locuitori sunt:

Timișoara – 2,79, Gătaia – 1,80, Sânnicolau Mare -2,19, Banloc – 2,25, Beba Veche – 1,94, Bethausen, 2,44, Comloșu Mare- 1,63, Coșteiu-1,76, Curtea – 1,55, Dudeștii Vechi – 2,50, Iecea Mare- 2,37, Moșnița Nouă – 2,66, Orțișoara – 1,68, Pișchia-2,40, Remetea Mare – 2,42, Săcălaz-2,54, Sânmihaiu Român -2,20, Saravale – 2,30, Secaș – 1,53, Variaș – 2,09.

Pentru unitățile administrativ-teritoriale care au intrat sunt incidența precedentei Hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență măsurile luate sunt aplicabile până la împlinirea a 14 zile .

Reamintim prevederile nouă Hotărârii privind instituirea măsurii de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV – la nivelul județului Timiș:

Art. 1. (1) Pe întreg teritoriul județului Timiș rămâne instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, pe toată perioada stării de alertă, în spațiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul și gura, respectiv: pe o rază de 50 m de intrarea în perimetrul unităților de învățământ, în piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții și societăți comerciale, stații de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităților și falezele (malurile râurilor) din interiorul localităților, parcările și zonele de agrement adiacente centrelor comerciale și mall-uri.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

(2) Se instituie în sarcina administratorilor/proprietarilor de spații publice deschise prevăzute la alin 1. afișarea la loc vizibil a informațiilor privind obligativitatea purtării măștii de protecție în aceste spații.

(3) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție sanitară astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice deschise, pe o perioadă de 14 zile în unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Art.2. (1) Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:

– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrative teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,

– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2,

Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

(2) Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară astfel:

– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00- 23.00, în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori,

– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00- 23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

– doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrative teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

(3) În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la alin. 1 și alin.2 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

(4) Se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor.

Art.3. Activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel: până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2, Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Art. 4. Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.

Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție.

Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.

Art. 5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unitățile administrativ teritorială este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Art. 6. În unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentere) târguri și oboare.

Art. 7. Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competență, incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile și prezintă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiș, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în prezenta hotărâre.

Prevederile prezentei Hotărâri devin obligatorii începând cu data de 20 octombrie 2020.

A fost analizată situația unităților administrativ teritoriale cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori și, conform analizei făcute de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în momentul de față nu se impune carantinarea acestora.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Joc solid în Bănie pentru Dumbrăviţa

CSC Dumbrăviţa a pierdut la limită amicalul disputat în baza sportivă Lunca Jiului, cu Universitatea Craiova. A treia clasată din ediția trecută a Superligii s-a impus cu 1-0. Prima repriză a fost echilibrată, cu situații importante de ambele părți, însă tabela a rămas intactă. În repriza a doua, staff-ul bănăţenilor a rulat întreg lotul avut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Joc solid în Bănie pentru Dumbrăviţa
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş

Bacalureatul 2024, prima sesiune pentru judeţul Timiş, a fost un succes deosebit. Peste 78% din liceenii din promoţia curentă au reuşit să promoveze adevăratul examen al maturităţii. Per-total, au fost înscrişi 4468 de elevi din promoţia curentă şi cea anterioară, 197 nu s-au prezentat, 4 au fost eliminaţi, iar 3095 l-au luat. Cele mai multe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Un număr mare de contabili au protestat, luni înainte de prânz, la un protest care a avut loc în fața sediului Finanțelor din Timișoara. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care au fost promovate și implementate proiectele e-TVA și e-Factura, care a dus la un adevărat haos în activitatea lor. De asemenea, au fost introduse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Un număr mare de contabili au protestat, luni înainte de prânz, la un protest care a avut loc în fața sediului Finanțelor din Timișoara. Aceștia sunt nemulțumiți de modul în care au fost promovate și implementate proiectele e-TVA și e-Factura, care a dus la un adevărat haos în activitatea lor. De asemenea, au fost introduse...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Contabilii timișoreni au protestat în fața sediului local al Finanțelor. Cer stoparea sistemelor e-Factura și e-TVA
Proiectul unui nou sediu pentru baza de canotaj a CSM Timișoara, prin oferirea a trei containere pentru a fi folosite ca și vestiare, a fost momentul care a declanșat o nouă dispută în plenul Consiliului Local Timișoara, protagoniști fiind consilierul Roxana Iliescu și primarul Dominic Fritz. Consiliera locală a subliniat că aceste trei containere, fără...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Containere ca și vestiare sau un teren nou pentru un sediu al canotorilor? Roxana Iliescu și Dominic Fritz s-au contrat la maxim în plenul Consiliului Local
Bacalureatul 2024, prima sesiune pentru judeţul Timiş, a fost un succes deosebit. Peste 78% din liceenii din promoţia curentă au reuşit să promoveze adevăratul examen al maturităţii. Per-total, au fost înscrişi 4468 de elevi din promoţia curentă şi cea anterioară, 197 nu s-au prezentat, 4 au fost eliminaţi, iar 3095 l-au luat. Cele mai multe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Rezultate foarte bune la Bacalureat 2024! Medie de promovabilitate de 78,10% în judeţul Timiş
Omul sfinţeşte locul. Şi asta se întâmplă la Şcoala Gimnazială Martin Şuboni din Jebel, acolo unde un colectiv de profesori dedicaţi s-au pus în slujba comunităţii şi al viitorului, ca elevii să fie cât mai bine instruiţi. Şi asta s-a văzut la primul examen al maturităţii, Evaluarea Naţională, care a făcut ca 71% din cei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Locul unde şcoala se face cu suflet! Rezultate excelente pentru elevii din Jebel la Evaluarea Naţională
Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro în iunie 2024, aproximativ o treime dintre români sunt optimiști în legătură cu viitorul țării, în creștere față de septembrie 2023. Direcția în care merge țara 34.9% dintre români cred că România se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 56.3% sunt pesimiști în legătură...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Românii au devenit mai optimişti. Procentul celor care cred că România se îndreaptă într-o direcție bună a crescut semnificativ
Societatea Colterm stă, în continuare, mai bine ca în anul precedent, la stocurile de combustibil, la începutul lunii iulie. Sistemul de termoficare centralizat pierde, în continuare clienți, deși la un ritm mai scăzut ca și în sezonul precedent. În ceea ce privește cărbunele în stoc, acum la Colterm sunt 20.377 tone, față de 14.076 tone,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Colterm pierde în continuare clienți, dar în ritm mai scăzut. Compania de termoficare are gaz și cărbune destul
Timișul se confruntă în continuare cu probleme legate de forța de muncă. Valoarea șomajului e extrem de scăzută, chiar în scădere, ajungând la doar 0,85%. În luna aprilie, valoarea acestui indicator era în Timiș de doar 0,87%. Problema șomajului extrem de scăzut din județ există de ani de zile, se poate spune că doar cine...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Scade, în continuare, șomajul în Timiș
Primăria Ghiroda a obţinut finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru trei mari proiecte privind managementul apei. Apelul de proiecte a fost gestionat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, valoarea totrală fiind de 60 de milioane de lei, incluzând şi TVA. Comuna Ghiroda a obținut finanțare pentru proiectele „Extindere rețea de canalizare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda a obţinut finanţare prin PNRR pentru trei proiecte privind managementul apei. Valorea totală este de 60 de milioane de lei
Top