Comitetul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) a suspendat activitatea centrelor expoziționale din Timiș, după ce județul a ajuns la o rată de infectare cu SARS-Cov2 de 3,61 la mia de locuitori.
În plus față de măsurile luate până în prezent, astăzi s-a dispus suspendarea activității în centrele expoziționale, atât în interiorul cât și în exteriorul acestora (cu excepția muzeelor și a galeriilor de artă), în tot județul Timiș. Măsurile existente se păstrează deja, cele de suspendare a cursurilor în școli ori de reducere graduală a capacității restaurantelor în funcție de rata de infectare, dar se prelungesc pe perioada stării de alertă, nu mai sunt valabile doar 14 zile, respectiv până când în localitatea respectivă scade incidența cazurilor.
Lista localităților din Timiș cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori, conform Instituției Prefectului: Timișoara, Buziaș, Ciacova, Recaș, Sânnicolau Mare, Banloc, Becicherecu Mic, Bethausen, Biled, Criciova, Dumbrăvița, Dudeștii Noi, Fibiș, Foeni, Găvojdia, Ghiroda, Giroc, Giulvăz, Jebel, Moșnița Nouă, Orțișoara, Pesac, Săcălaz, Sânandrei, Șandra, Sânmihaiu Român, Saravale. Pișchia și Beba Veche, deși nu mai au rata de infectare peste 3/1000 locuitori, au rămas cu restricțiile pentru că nu s-a împlinit termenul de 14 zile de aplicare a lor, transmite Instituția Prefectului.
Lista localităților cu rata de infectare peste 1,5 la mia de locuitori.
Lugoj, Deta, Gătaia, Balint, Beba Veche, Bogda, Boldur, Bucovăț, Cenad, Comloșu Mare, Criciova, Curtea, Dudeștii Vechi, Giarmata, Gottlob, Lenauheim, Margina, Nădrag, Nițchidorf, Ohaba Lungă, Otelec, Peciu Nou, Parța, Remetea Mare, Sacoșu Turcesc, Șag, Sânpetru Mare, Satchinez, Teremia Mare, Topolovățu Mare, Variaș, Uivar.
S-a stabilit deja, și rămâne în vigoare că, pe perioada stării de alertă, pe întreg teritoriul județului Timiș este obligatorie purtarea măștii de protecție, dar și că activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:
– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară astfel:
– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori,
– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
– doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrativ teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
Se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor.
Activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel:
- până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,
- până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție.
Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.
Se suspendă activitatea de pregătire fizică în sălile de sport/fitness, cu excepția activităților desfășurate de sportivi profesioniști, legitimați și/sau de performanță, în unitățile administrativ teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
Comentarii prin facebook