Proiect pentru viitorul fotbalului din Banat! SSU Politehnica, grupare la care a aderat si Cosmin Contra

proiect Poli

proiect Poli

Astăzi s-a oficializat constituirea noii societăţi pe acţiuni: Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara SA. SSU Politehnica e un proiect planificat de mai bine de un an cu scopul de a atrage alături de Politehnica întreaga comunitate alb-violetă, inclusiv mediul de afaceri, iar în acest mod performanţele sportive mult dorite să devină realitate în cel mai scurt timp. Modelul urmat şi adaptat a fost cel al cluburilor germane.

Societatea pe acţiuni e reprezentată de un Consiliu de Administraţie format din şapte membri: Viorel-Aurel Şerban (preşedinte Politehnica Timişoara), Cristian Romoniţă (vicepreşedinte şi reprezentant Druckeria), Liviu Cădariu-Brăiloiu (prorector UPT), Saşa Moza (reprezentant Druckeria), Gheorghe Iova (reprezentant Cramele Recaş), Cosmin Contra (fost fotbalist internaţional) şi Duşan Filipaş (antreprenor).

„Mă bucur că trăim acest eveniment, consider că peste câţiva ani va arăta ca un eveniment care a schimbat radical modul de percepţie a ce face Politehnica şi care este rolul ei în această parte a ţării… Această societate pe acţiuni vine din nevoia noastră de a găsi formula prin care echipa Politehnicii să devină o echipa comunităţii. Aşa cum Universitatea Politehnica a fost în întreaga ei activitate motorul aceste regiuni e timpul şi ca echipa de fotbal să preia această onorabilă şi grea sarcină de a reprezenta la cel mai înalt nivel fotbalul din această parte a ţării. Poate de mai bine de un an am încercat să găsim formula ideală pentru ca această societate să-şi respecte cele două mari deziderate. Primul, să reprezinte în continuare ca instituţie Politehnica, să fie prin principiile ei dătătoare a unui alt mod de a privi inclusiv sportul. Al doilea, să devină încet încet, aşa cum a fost de-a lungul timpului, echipa comunităţii. De aceea lucrurile au mers destul de greu, pentru că trebuiau adaptate aceste cerinţe ale noastre, la ce înseamnă modul de organizare al societăţilor. Din păcate nu am putut prelua în totalitate modelul german al cluburilor de fotbal. Dar prin acte care însoţesc actul constitutiv, cred că am reuşit acest demers”, a declarat Viorel-Aurel Şerban, preşedintele Politehnicii.

Deoarece o societate pe acţiuni are nevoie de minimum doi acţionari, la SSU Politehnica aceştia sunt la momentul formării noului SA: Clubul Sportiv ASU Politehnica Timişoara (care are ca asociaţi Univ. Politehnica, Fundaţia Politehnica şi Asociaţia Foştilor Absolvenţi şi Angajaţi ai Politehnicii – Alumni), cu o majoritate de 90% din acţiuni, şi Asociaţia Suporterilor Timişoreni „Druckeria”, cu 10%.

„Principiile sunt specifice unei societăţi pe acţiuni. Toate regulile de bună funcţionare trebuie să respecte regulile unei societăţi pe acţiuni, în acelaşi timp şi regulile care ţin de faptul că este o societate comercială sportivă. Trebuie să avem acordul atât al Ministerului Tineretului şi Sportului, care ne va acorda noul CIS, cât şi al Federaţiei Române de Fotbal, care trebuie să ne ofere afilierea ca şi continuatoare a Asociaţiei Sportive Universitare Politehnica Timişoara”, a adăugat Viorel-Aurel Şerban.

Primul mare pas a fost făcut, s-a obţinut certificatul de înregistrare a noii societăţi sportive, din punct de vedere juridic. Pasul următor e ca până la începutul sezonului 2021-22 să se obţină dreptul de la autorităţile competente (Ministerul Tineretului şi Sportului şi FRF) ca clubul nostru să funcţioneze în cadrul acestei societăţi.

Cei implicaţi în proiect şi-au luat angajamentul printr-o convenţie să respecte anumiţi paşi în dezvoltarea societăţii pe acţiuni, dar în primul rând să respecte principiile de la care s-a pornit.

„Să fie o societate transparentă, să dea încredere celor care ni se pot alătura, că aici lucrurile se vor desfăşura în cea mai corectă modalitate de lucru. Oamenii să simtă că vin la un proiect care să-i reprezinte. Acest proiect vrea să arate ţării că şi în Timişoara există oameni de afaceri, companii de succes, care se alătură într-un proiect curat… dorinţa primordială e să dezvoltăm sportul de performanţă, ca într-un număr de ani Timişoara să devină una din principalele forţe din campionatul României şi să ne bucure cu jocul şi performanţele ei. Ne inhămăm la un proiect foarte generos, dar şi foarte complex în acelaşi timp. E nevoie de multă muncă şi mult sprijin”, a concluzionat preşedintele Politehnicii.

Aşadar, următorii paşi vor fi obţinerea CIS-ului pentru noua societate şi afilierea la FRF în timp util pentru noul sezon, mărirea capitalului social cu drepturile federative ale jucătorilor, apoi emiterea a 2.000 de acţiuni către Druckeria şi Univ. Politehnica. Tranzacţie care se va realiza la valoarea nominală a acţiunilor. Urmând ca pe viitor să fie puse la dispoziţie acţiuni adresate tuturor timişorenilor, oamenilor de afaceri şi nu numai.

„Eu, începând fotbalul aici, la Timişoara, întotdeauna am avut de gând să ajut la revigorarea fotbalului din Timişoara. Din toate punctele de vedere. Oferindu-mi-se această posibilitate am acceptat cu drag, le-am spus colegilor din Consiliul de Administraţie, am venit pentru că mi s-a expus un proiect pe termen mediu-lung în care Timişoara să redevină o forţă în fotbalul românesc. E un vis de-al meu de când în Timişoara nu a mai existat fotbal de nivel foarte mare. Sper ca toţi cei implicaţi în sportul din Timişoara să se implice în acest proiect. Cu cei care sunt acum la masă nu e suficient, sunt sigur, avem nevoie de sprijinul autorităţilor, în primul rând pentru a se crea infrastructura necesară. Nu doar pentru ca Politehnica să dispună de ea pentru a face performanţă, ci şi celelalte echipe din Timişoara să aibă aceleaşi condiţii şi fotbalul bănăţean să redevină o forţă. De aceea apelez la toţi oamenii care sunt polişti să vină lângă echipă, să ajute această echipă să redevină o forţă. Din punct de vedere sportiv sunt alături de cei care conduc această echipă, inclusiv antrenor, staff tehnic, jucători, îmi pun la dispoziţie toată experienţa acumulată, să ajut cu ce pot eu acest proiect”, a spus Cosmin Contra.

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

8 comentarii pentru acest articol

Nelu a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:41 )

Bravo!

Daniel a spus: (iunie 25th, 2021 at 15:55 )

Nesimtirea nu are limite la acesti oameni, până mai ieri se scria pe ziduri Ac Recas nu e Poli, azi cramele Recas face parte din proiect, sper să aveti soarta celor de la Acs si palmaresul sa rămână la ei.

Obiectiv a spus: (iunie 25th, 2021 at 18:41 )

O decizie corecta si binevenita. Speram sa se limpezeasca apele cu “Politehnicile” si sa se puna bazele unei societati profitabile si transparente care sa stimuleze cresterea valorica a fotbalului Timisorean.

Proiectul ASU a fost unul OK, cu bune si rele, care insa si-a atins limitele.

Forta Viola!

Reos a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:06 )

Mult a durat să vedem dacă va funcționa speranța moare ultima.

sorin a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:15 )

Hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Nu mai sunt acri strugurii?

Mihai a spus: (iunie 25th, 2021 at 20:47 )

Tot respectul pentru Cramele Recaș, dar daca nu mai vin inca 10 investitori ca si Cramele Recaș nu prea are viitor solutia aceasta.

Gugu Traian a spus: (iunie 26th, 2021 at 07:26 )

Ha-ha-ha, adevarul e in vin!!! Kassai in POLITICA, totdeauna incotro bate vantul, tot in colo si minciunile !!!

drucker a spus: (iunie 26th, 2021 at 10:18 )

Interesant .
Un SA , este o societate comerciala , care nu va mai putea beneficia de banii care veneau la club de la Institutul Politehnic , Finantarea asa cum a fost pana acum , de acum va fi ilegala .
Apoi cei de la Druckeria , au pierdut controlul , avand doar 10 la suta din actualul SA .
Si atunci cum ramane cu ” fara patroni ” sau ” echipa suporterilor ” ?
Oare cati din sustinatorii ASU de pana acum , realizeaza cu adevarat , ce li s-a intamplat ?
Va reusi acest SA sa supravietuiasca fara banii alocati pana acum de Institutul Politehnic ?
ASU Politehnica prin trecerea la o noua forma juridica , adica SSU Politehnica SA , societate comerciala ,se va baza doar pe capitalul privat , adus de actionari .
Cati oameni cu bani , vor fi dispusi sa investeasca in acest SA ?
Vor mai face voluntariat cei din Druckeria , in conditiile in care exista de acum „patroni ” ?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ghiroda se pregăteşte de marea finală de promovare în Liga 2

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a ajuns în premieră într-o finală de baraj de promovare pentru Liga 2, după ce a eliminat-o pe Politehnica Timișoara săptămâna precedentă. Pregătirile pentru finală sunt în toi, atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric. Campioana din C7 a trecut în semifinalele barajului de Politehnica cu 2-0 şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ghiroda se pregăteşte de marea finală de promovare în Liga 2
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă, la Timișoara: ”Decizia este luată pentru mărirea salariului minim”

Salariul minim va crește din această vară cu 400 de lei, la pachet cu menținerea unei sume neimpozabile de 300 de lei, ca sprijin pentru mediul de afaceri, a declarat, marți, la Timișoara, Nicolae Ciucă. El a spus că a discutat cu liderul partenerului de coaliție, Marcel Ciolacu, de abia luni, după ce mărirea fusese...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nicolae Ciucă, la Timișoara: ”Decizia este luată pentru mărirea salariului minim”

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cireșar aduce la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș spectacole, expoziții, Flashmob-uri de dansuri populare și festivaluri: încă o lună efervescentă, cu unsprezece evenimente tentante pentru întreaga comunitate! Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș, organizează Festivalul Național de Folclor Petrică Moise, ediția a III-a,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Evenimente speciale într-o lună iunie magică, puse în scenă de Centrul de Cultură şi Artă/FOTO
Primăria Timișoara lucrează intens în această perioadă la tăiat iarba în spații publice. Instituția are programate numeroase intervenții de îngrijire a spațiilor verzi din toate cartierele. “Prioritate au școlile, parcurile, locurile de joacă și bulevardele mari, unde am intervenit deja de patru ori până acum, de la începutul sezonului. În aceste zone, sunt programate și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Toate firmele contractate de Primăria Timișoara pentru întreținerea spațiilor verzi au ieșit pe teren la tăiat iarbă
Consiliul Local Timișoara a adoptat, joi, cu doar 15 voturi pentru, Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Timișoara (SIDU) și a zonei urbane funcționale aferente perioadei de programare 2021-2027, un document extrem de important pentru comunitate, care trebuia adoptat în urmă cu ceva ani, dar a ajuns la rând doar acum, în cadrul unei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Strategia Integrată de Dezvoltare a Timișoarei, aprobată la limită, la ani de zile de la momentul lansării proiectului. Proiectul e contestat
Eveniment util şi foarte bine primit de studenţi. InoHub UPT (Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea Politehnica Timișoara) a organizat cu succes, marți, 28 mai, prima conferință de antreprenoriat dedicată studenților, intitulată SPARK by UPT. Evenimentul a avut loc la Centrul de Conferințe UPT, reunind aproximativ 200 de participanți entuziaști și dornici să își dezvolte cunoștințele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sute de participanţi la prima Conferinţă de Antreprpenoriat pentru studenţi/FOTO
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a lansat în licitație pe SEAP contractul prin care dorește consolidarea drumului național 59B Cruceni – Livezile, din județul Timiș. Acesta are lungimea de 16 kilometri și în urma investișiei se vor amenaja și intersecții, parcări și stații pentru transportul în comun, urmând să se efectueze lucrări și la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DRDP Timișoara dă 78 de milioane de lei, fără TVA, pentru consolidarea drumului dintre Cruceni și Livezile
Muzeul Național al Banatului Timișoara împreună cu Societatea de Istorie și Arheologie a Banatului, Societatea Constructim și publicația Știri pentru Copii îi așteaptă pe copii și părinții a un turneu de șah care se va desfășura cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în zilele de 1 – 2 iunie. Participarea este gratuită, fiind necesară doar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De Ziua Copilului, Muzeul Național al Banatului Timișoara organizează un interesant turneu de șah, dotat cu premii, adresat att micuților, dar și părinților.
Școala Gimnazială Nr. 24 din Timişoara este vicecampioană naţională la Fotbal feminin U12 – Cupa Tymbark Junior- din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. În perioada 19-22 mai 2024 a avut loc etapa naţională de Fotbal feminin U12 Cupa Tymbark, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi găzduită de Federația Română de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Fetele de la 24 sunt vicecampioane naționale la fotbal. Au pierdut finala dramatic la loviturile de departajare
Cele două cinematografe pe care Primăria Timișoara a reușit să le redeschidă, Victoria și Timiș, s-au dovedit un succes la public. De la redeschiderea lor și până acum, cele două au înregistrat împreună 109 504 de intrări la proiecții de film, dintre care numeroase avanpremiere, proiecții în exclusivitate și festivaluri, dar și la concerte, piese...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinematografele Primăriei au depășit o sută de mii de spectatori. Victoria e în topul național/FOTO
Top