O nouă întâlnire între Alin Nica şi Nicolae Robu. Nu s-a stabilit nimic, dar canalele de comunicare rămân deschise

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a avut o nouă discuţie cu Nicolae Robu, pe marginea unei eventuale candidaturi a fostului primar al Timişoarei pentru un nou mandat. Potrivit susrselor deBanat, întâlnirea nu s-a terminat cu ceva concret, din cauza pretenţiilor lui Robu, dar astfel de discuţii ar putea să mai aibă loc.

Oficial, în PNL Timiş, a fost deschisă o competiţie internă pentru stabilirea candidatului partidului la Primăria Timişoara. În cursă s-au înscris până acum viceprimarul Cosmin Tabără şi Sorin Supuran, unul dintre cei mai vechi membri ai PNL Timiş. Considerând că este sub demnitatea lui să intre în această cursă internă, fostul primar al Timişoarei şi fost preşedinte al PNL Timiş, Nicolae Robu, nu li se-a alăturat, continuând campania electorală pentru un nou mandat pe cont propriu. De menţionat că Robu este încă membru simplu PNL. Mai mult, la puţin timp după intrarea lui Tabară în cursa internă, Robu şi acoliţii lui au demarat o serie de atacuri dure la adresa viceprimarului.

În pofida acestei competiţii refuzate de Robu, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a avut o nouă discuţie cu predecesorul său în această funcţie, după una avută în decembrie anul trecut. Discuţia a abordat şi o eventuală candidatură a lui Robu la primărie pe lista PNL. Potrivit însă unor surse din partid, fostul primar a avut mai multe pretenţii de neacceptat de actuala conducere a PNL Timiş, în special în privinţa echipei. (De exemplu, fostul secretar general al PNL Timiş, Alin Popoviciu, exclus din partid, se laudă în tot oraşul că va fi city manager al Timişoarei.)

Totuşi, canalele de comunicare între Robu şi Nica rămân deschise, afirmă aceleaşi surse. Dacă Nica este mai maleabil în privinţa candidaturii lui Robu, această variantă este respinsă total de secretarul general Dănuţ Groza. Evident că nici Tabără, preşedinte PNL Timişoara, nu-şi doreşte această conciliere. De altfel, în urmă cu o lună, chiar Robu scria pe pagina sa de Facebook că nu mai vede posibilă o împăcare. În schimb, există mai mulţi primari în judeţ care ar dori îngropată securea războiului între Robu şi conducerea filialei.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

'thinga a spus: (februarie 23rd, 2023 at 13:55 )

Farmecul discret al meseriei de curvă: Tu ca președinte al organizației județene știi că ai deja doi candidați la primărie din partea organizației locale, dintre care unul este chiar președintele organizației Timișoara. Dar mai stai la discuții cu Robu!
De ce nu urinezi direct pe Tabără și pe Supuran?

Într-un partid (cu atât mai mult autointitulat LIBERAL), șeful organizației județene nu ar trebui să-și mânărească colegii din organizațiile componente.

Maria a spus: (februarie 23rd, 2023 at 16:00 )

Este incredibil că unii liberali nu -si dau seama că Robu nu mai are șanse să caștige un nou mandat de primar.
Nu am văzut niciodată ca un fost primar să-și atace permanent pe succesorul său cum face Robu.
Poate faptul că provine dintr-un sat din județul vecin o fi cauza bârfelor sale.
Mă întreb dacă PNL Timiș are și candidați mai tineri care pot să candideze.

observator a spus: (februarie 23rd, 2023 at 16:07 )

Ca de obicei, citim un articol superficial care nu are alt scop decât de a nedumeri pe liberali și a-l denigra, indirect, pe Nica. Adică, Nica este președintele org. județene PNL, are doi candidați pentru primar al Timișoarei (Tabără este chiar președintele org. municipale Timișoara) și discută cu Robu, un histrion dovedit cu inclinații AURiste. Nu din convingere, ci din lichelism! O eventuală coabitare cu Robu, este toxică pt. imaginea PNL în Timișoara. Iluzia că se pot face blaturi cu Robu este puerilă. Omul nu va respecta nici o înțelegere. Nici caracterul și nici educația nu-i permit abordarea corectă a consecințelor unei înțelegeri.

DIlema intelectuală a spus: (februarie 23rd, 2023 at 16:11 )

Mai mai ce învârteli de pomanagii de sat. Ce sa facem cu MOȘNEAGAU DE 70 DE ANI?? Până la alegeri mai is 2 ani, face 72… sa spună sărumâna dacă până aunci mai prinde un TELEJURNAL. Auzi tu… sa candideze UN BOȘOROG VOPSIT pentru PNL care imediat iși cară PAMPERSUL în gentuța de PROFESOR FRUSTRAT. Candidează și iși ia zborul apoi SPRE UN LOC MAI BUN…. Facem iar alegeri?? Toată ziua alegeri?? Iar se ajunge la vot ANTI ROBU și câștigă primăria doNIMIC ȘPRIȚ??
Apoi vine beteagu astă cu toată ȘATRA după el ? Popou(VICIU), Buboi zis si BABUIN…. Ce să faci cu ANALFABETU ala care a luat BACU LA 37 de ani… Știți cine ia bacul la 37 de ani? PROȘTII și SĂTENII DE PE DUNĂRE care nu au alt mijloc de transport… Aștia să conducă TIMIȘOARA?? Hai să fim seriosi…. au plecat 60.000 de deja…. câți să mai plece ?? Dacă zici ROBU zici FITZ, de ce ??? Pentru că Robu a început să BAGE COLTERMUL ÎN PĂMÂNT și RATATUL asta de PRIMAR actual l-a ÎNGROPTAT DE TOT. Știțu care e denumirea lor în termeni populari ??? CIOCLI… și nu orice fel…. CIOCLII APOCALIPTICI…. Apoi GREBĂĂĂĂĂĂ ??? ,, FEMEIA DE SERVICI A LU ROBU” , „ COAFEZA LUI, A LU NEVASTĂ-SA ȘI LEPĂDĂTURA AIA DE FIE-SA” Care adunat tot are 2 CLASE CA TRENU ȘI UNA CA LOCOMOTIVA …. Haida de…. ASTA E NOAPTEA MINȚII… ASTA NICI SUBIECT DE PAMFLET NU POATE FI… E PREA PROST SUBIECTUL CA SĂ STRICI UN PAMFLET PE EL…. NOAPTE BUNĂ TIMIȘOARA….

Reos a spus: (februarie 23rd, 2023 at 17:33 )

Numai făcături și manevre care pot produce numai un lucru „scîrbă”.

Dan A. a spus: (februarie 23rd, 2023 at 17:47 )

E minunat ca au canale noi, vor pune si vaporase pe el? Pe banii nostri, evident.

vasile popescu a spus: (februarie 23rd, 2023 at 20:20 )

Poate ne spune cineva ce mai zic sondajele…Ca asa poate gasim si explicatia mentinerii deschise a legaturii cu Robu…

Stancu Mihai a spus: (februarie 23rd, 2023 at 21:14 )

Domnule Robu,decent ar fi sa va scoateți mâinile din buzunare!

TM a spus: (februarie 24th, 2023 at 07:14 )

@dilema intelectuala PNL a ajuns extrem de jos atata timp cat produce doar rebuturi politice care se mai si cearta ca la piata. Oameni fara orizont manati doar de interese obscure. Incet, incet ajunge la aceleasi practici PSD-iste cu influente AUR. priviti doar initiativele legislative. Ce analize politice mature fac sustinstorii unui partid din ce in ce mai dezamagitor.

vlad a spus: (februarie 28th, 2023 at 15:19 )

Vad ca e plin de postaci dar ca om neimplicat politic si total nepartizan as spune ca eu personal, daca e sa aleg intre Fritz si Robu, pe principiul comparatiei voi alege Robu.

@vlad a spus: (februarie 28th, 2023 at 19:20 )

tu, ca neimplicat care nu poate sta deoparte, confunzi o metodă (comparația) cu un principiu / criteriu. Dacă nu menționezi și criteriul / criteriile, ca să-ți cunoaștem scara valorilor, atunci ești curat murdar, coane Fănică!
Până acum am înțeles că, pe principiul „de-al dreaq, că nu-mi place mie ălălalt!”, îl preferi pe Robu. Pe renastereabanateana,ro, cred că argumentele tale sunt beton (capetele beton produc argumente așijderea).

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur. În acest scop a fost lansată o licitație, pe SEAP, pentru cumpărarea a trei microbuze electrice, suma alocată fiind de aproape 3,7 milioane de lei. ”Autoritatea contractanta dorește contractarea unui operator economic in vederea atribuirii contractului având ca obiect „Achiziția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă nu s-a produs niciun şoc, fetele pierd meci după meci. În Vinerea Neagră, fetele în ghete au condis la pauză cu 1-0, dar au pierdut pe final cu 1-2, în deplasare, contra Farului. Reamintim, Poli a terminat prima sezonul regulat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici continuă să fie cele mai mari din oraș, chiar mai ridicate decât cele din zona zero a orașului. Conform datelor deținute de imobiliare.ro în zona amintită, un metru pătrat de locuință scoasă la vânzare a ajuns la 1933 de euro....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă a play-out-ului din Liga 2. Alb-violeții s-au impus cu 1-0, prin golul lui Valentin Buhăcianu, în vreme ce alb-verzii au ratat un penalty în minutul 82, prin Răzvan Ghinescu. Echipa bănăţeană a arătat azi mult mai hotărâtă decât în ultimele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare
Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici continuă să fie cele mai mari din oraș, chiar mai ridicate decât cele din zona zero a orașului. Conform datelor deținute de imobiliare.ro în zona amintită, un metru pătrat de locuință scoasă la vânzare a ajuns la 1933 de euro....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara
Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur. În acest scop a fost lansată o licitație, pe SEAP, pentru cumpărarea a trei microbuze electrice, suma alocată fiind de aproape 3,7 milioane de lei. ”Autoritatea contractanta dorește contractarea unui operator economic in vederea atribuirii contractului având ca obiect „Achiziția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun
Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și cuantificabile din diferite domenii de activitate din România – afaceri, educație, cultură, cercetare,  administrație publică, resurse umane etc. – înregistrate pe durata anului precedent. Teatrul Național din Timișoara măsoară excelența în parametri de o altă amploare decât cifrele: în beneficiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024
Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, şi a fost pus în mormânt. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seacă, pentru că este zi de post negru, adică nu se mănâncă și nu se bea decât apă toată ziua. Postul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vinerea Patimilor, zi de post negru
Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei vor înfrunta CS Vâlcea 1924, în disputa pentru locul al treisprezecelea. Seria este programată după sistemul „două din trei”, cu primul meci astăzi, de la ora 19.00, la sala Traian din Rm. Vâlcea. Partida va fi arbitrată de Matei Bănică,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare
Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele florale. Florăriile Horticultura vă aşteaptă cu aranjamente pascale și specii variate de plante la ghiveci. Sunt atât plante colorate, precum Kalanchoe, Guzmania, Saint Paulia, cât și plante decorative prin frunze, precum Dracaena, Philodendron, Sansieveria și multe altele. Prețurile încep de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto
În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1 mai, s-a constat faptul că un cetățean român, șofer de taxi, a transportat din municipiul Timișoara, migranții și pe cele trei călăuze afgane, până în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad. Totodată, ieri dimineață, în jurul orei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră
Top