Senatorii au adoptat, miercuri, în plen, propunerea legislativă făcută de deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru prin care se instituie obligaţia amplasării de indicatoare de avertizare în localităţile cu risc de roaming involuntar din ţările vecine. Respectiv, oamenii care trec prin zonă vor şti că, deși nu au părăsit România, convorbirile telefonice și traficul de date mobile ar putea fi taxate cu prețuri de roaming.
Proiectul a trecut cu 56 de voturi “pentru” şi 27 de abţineri (USR şi AUR).
Potrivit proiectului de act normativ, “administratorii drumurilor care se regăsesc pe raza unităţilor administrativ-teritoriale indicate în lista publicată de ANCOM au obligaţia ca, în cel mult şase luni de la publicarea listei, să instaleze la cel mult 50 metri distanţă faţă de fiecare intrare în unitatea administrativ-teritorială în care a fost identificat riscul de roaming involuntar, a unui indicator pe fiecare sens de mers, amplasat într-un loc cu vizibilitate pentru toţi participanţii la trafic, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, care să conţină în mod obligatoriu, textul: ‘Atenţie! Risc de roaming involuntar’”.
Potrivit expunerii de motive a iniţiativei legislative, care citează ANCOM, în România sunt 1.092 de localităţi care prezintă risc de roaming involuntar în judeţele: Arad, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Caraş-Severin, Dolj, Galaţi, Giurgiu, laşi. Maramureş, Mehedinţi, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui.
Comentarii prin facebook