Societatea Horticultura a prezentat raportul de activitate pentru primele șase luni ale anului 2023. A fost analizată activitatea din primul semestru, s-a discutat despre realizările societății și planurile pentru lunile rămase până la finalul anului.
„În prima jumătate a anului 2023, prioritatea societății a fost întreținerea spațiilor verzi și a parcurilor din zona centrală a orașului, mai exact respectarea contractului încheiat cu Primăria Timișoara. S-a pus accentul pe calitatea spațiilor verzi și s-au onorat cu prioritate solicitările și sesizările urgente venite din partea municipalității”, conform Raportului Horticultura.
Angajații Horticultura au plantat 4132 de arbori, arbuști și conifere, au plantat covoarele florale din zona centrală, ce au cuprins aproximativ 260.000 de plante anuale, dintre care 40% producție proprie din serele Horticultura și au acționat zilnic pentru întreținerea spațiilor verzi din zonele centrale avute în grijă.
Printre activitățile suplimentare față de contractul cu Primăria Timișoara se numără proiectele și lucrările de amenajare a spațiului verde către terți și comercializarea de material dendrologic și floricol. În primele șase luni ale anului Horticultura a derulat o lucrare de amenajare a spațiului verde în localitatea Ghiroda, pe strada Dunării, unde s-au plantat 450 de salcâmi. De asemenea societatea are în derulare un proiect de amenajare a zonei verzi de la Bastionul Theresia și este partener în proiectul în derulare Pepiniera Verde din Piața Victoriei.
Florăriile Horticultura au înregistrat o creștere a vânzărilor, cu 10% peste aceeași perioadă a anului 2022.
Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, veniturile totale ale societății au crescut cu aproximativ 10%, de la 6.965.000 lei în ianuarie – iunie 2022 la 7.682.000 lei, în ianuarie – iunie 2023. Și cheltuielile au crescut cu 7%, de la 7.022.000 lei la 7.519.000 lei în ianuarie – iunie 2023. Astfel a rezultat un profit în valoare de 163.000 lei pentru prima jumătate a anului 2023.
„Pe plan intern, în primele șase luni ale anului societatea a pus accent pe motivarea și perfecționarea angajaților. Aceștia au beneficiat de cursuri de formare profesională, de exemplu cursuri de lucrător comercial, dar și de cursuri specifice Sănătății și Securității în Muncă. Pentru motivarea angajaților, s-au acordat bonusuri pentru acțiuni de urgență în perioada mai – iulie, prime de merit în baza evaluării activității, iar bonurile de masă s-au majorat de la 10 lei la 20 de lei începând din iulie 2023. O altă prioritate pe plan intern o constituie investițiile, pentru mecanizarea muncii la departamentul Spații Verzi. În luna iunie s-a finalizat montarea de echipamente GPS pe mașini, în total 20 de mașini ale societății. Au fost achiziționate unelte noi în valoare de 50.000 lei, respectiv motocoase, rotative, suflante; 3 mașini prin programul Rabla, în valoare totală de 260.000 lei; o nacelă PRB în valoare de 390.000 lei; o freză pentru tăiat rădăcini în valoare de 25.000 lei și o cositoare mecanică în valoare de 40.000 lei”, se mai arată în Raport.
Pentru lunile rămase până la finalul anului 2023 societatea își propune creșterea veniturilor provenite din lucrări către terți, continuarea investițiilor, atât în personal cât și în echipamente, și gestionarea riscurilor de Securitate și Sănătate în Muncă. Pentru anii viitori Horticultura are în plan modernizarea spațiilor existente și deschiderea unei noi pepiniere pe un spațiu de 4 hectare.
Comentarii prin facebook