Minivacanța de Sfânta Maria nu a găsit Timișoara printre orașele atractive de vizitat

Timișoara nu a fost atractivă ca și destinație turistică nici în minivacanța de Sfânta Maria. Conform datelor cuantificate de o importantă platformă de rezervări hoteliere, city-break-urile realizate în câteva orașe românești au dominat solicitările, fiind mai mari chiar și decât cele pentru litoralul românesc. Printre aceste orașe, și o fostă capitală culturală europeană, care, se pare, a știut să își valorifice la maxim acest titlu.

Orașele Braşov, Sibiu, Oradea şi Bucureşti au fost cele mai rezervate destinații din această vacanță, în timp ce litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate, cu 18,86% dintre rezervări. Au fost cerute mai ales camere în Costineşti, Mamaia, Eforie Nord şi Neptun.

Preţul mediu pentru un sejur de două nopţi în această minivacanţă de Sf. Maria este de 892 lei pentru două persoane iar cele mai multe rezervări (33,81%) au fost efectuate în marile oraşe ale ţării, potrivit platformei hoteliere online.
Zona montană a atras 13,32% dintre rezervări, cele mai multe cereri fiind înregistrate în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Bran. Românii au ales și destinaţiile balneoclimaterice din ţară (cu 8,65% dintre rezervări), opţiunile lor fiind deja tradiţionalele Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane.
Conform platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022. O altă diferenţă este că 2023 este primul an în care nu litoralul este principala destinaţie aleasă de turişti pentru petrecerea minivacanţei.
Preţurile sunt mai mari la mare decât la munte cu aproximativ 25% pentru rezervările de familie şi cu aproximativ 32% pentru rezervările de cuplu, pentru acest weekend. De exemplu, preţul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când acelaşi sejur la munte are un preţ mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).
Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit are în portofoliu Portofoliul companiei conţine 7500 de unităţi de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma şi acoperă o gama largă de cazare în toată ţară (litoral, munte, destinaţii balneoclimaterice şi oraşe mari), fiind lider pe piaţă rezervărilor cu card de vacanţă. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croaţia), cu vânzări de peste 150 milioane de euro şi peste 350 de angajaţi. 

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

6 comentarii pentru acest articol

Dinu a spus: (august 14th, 2023 at 13:02 )

Și nici nu va fi „atractivă”…atât timp cât nu este este „atractivă” pentru mass-media centrală! Reclama este sufletul comerțului, în cazul de față a turismului! Simplu!

Vinitura a spus: (august 14th, 2023 at 14:05 )

De vreo șase ani sunt „timișorean” prin adopție profesională și încerc o părere obiectivă. În ultimul an am vizitat cele patru orașe și vara și iarna. Cu toate problemele lui, prin dimensiune și opțiuni, Bucureștiul este altceva. Celelalte trei, cu toată promovarea excesivă, nu rup gura târgului. Dacă azi, ar trebui să aleg un oraș în care să traiesc/mă stabilesc, alegerea ar fi rapidă și ușoară: Timișoara.
Înțeleg dorința timișorenilor pentru un oraș „altfel” dar nu pot să înțeleg atitudinea de nemulțumire permanentă. Timișoara nu este orașul perfect, dar nici nu este în urma orașelor (mult)promovate/mediatizate/idealizate.

#Bedeleanu a spus: (august 14th, 2023 at 14:49 )

Din cauza lu’ Dragniia bă!
Ciuhandu primar 20 de ani, cu excepția faptului că a vândut toată piatra șlefuită de granit, care se afla in pavajul orașului de 100 de ani, altor municipalități din Europa, nu a mișcat nimic, nu a lăsat urmă nici cât un melc pe istoria orasului. Ba pardon, era să uit, a împroprietărit cu acte contrafăcute pe unii din clanurile și neamurile lui și ale lui Nicușor Miuț, da ăla macar a fost un pic pe la gheboaia, ăsta în schimb stă ascuns ca un hârciog.
Robu a mișcat lucrurile în bine, pietonalele, pasajele Jiul și Popa, Sapca și a asfaltat Ronatul și Mehala.
Acum când era rost de ceva turiști și reclame ne-am pricopsit cu păcăliciul asta se Fritz. Toți banii pentru acțiuni publicitare, reclame, spectacole și alte acțiuni de promovare Timișoara capitala culturala, au ajuns în buzunarele unor ONG- uri și persoane fizice din București.
Timișorenii din mediul cultural au rămas cu degetul in gură, ca proștii, nici măcar nu au auzit de beneficiarii fondurilor destinate pt. capitala culturală.
Sa vină turiștii să vadă ce? Pe cine? Eventual să-i vadă pe neamurile lu’ Ciuhandu, că s-au întors „dă pă diasporă”, să să „petrece șî ei”, că pot, aici, că pe Germania mai canci.

@Bedeleanu a spus: (august 14th, 2023 at 16:05 )

Astăzi este o zi norocoasă am găsit viitorul primar al Timișorii,unul care analizează totul perfect bine informat și se pare că le știe pe toate ,exact omul de care avem nevoie.

Ronatean de 50 de ani a spus: (august 15th, 2023 at 10:15 )

Domnul Bedeleanu ori este postac ori informat greșit. Pietonalele le-a preluat la stadiu de licitație pentru execuție de la administrația Ciuhandu. Marea lui realizare a fost modificarea proiectului din Piața Libertății. Bine că nu a reușit mai mult! Iar asfaltatul Ronatului și a Mehalei s-au „întâmplat” tot în administrația Ciuhandu, inclusiv primul strat de asfalt pe Calea Bogdanestilor. Administrația Robu a REasfaltat prin Ronat și Mehala și au fost lucrări atât de calitative încât bitumul a crăpat la o lună după turnare. În rest dacă ar fi putut ar fi asfaltat fiecare petec verde. Și foarte rău pentru Timișoara…sub oblăduirea Marelui El Însuși s-au distrus Colterm și RATT/STPT. Așa că, mai ușor cu mobila pe scări!

Timisorean obiectiv a spus: (august 16th, 2023 at 09:33 )

#Bedeleanu Hai sa stam strimb si sa judeacm drept ! Banii astia de promovare a Timisoara capitala cultura 2023, vreo 7 milioane de lei sint gestionati de Consiliul Judetean Timis, n-are primaria nicio treaba cu ei. Iar legat de infrastructura : cele 2 pasaje Jiul si Popa Sapca au costat impreuna 10 milioane euro, iar acum doar Cetatii costa singura 20 milioane eur, mai adaugam 20 milioane eur in Calea Buziasului.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș

Alianța Dreapta Unită și-a prezentat, miercuri, candidații pentru mai multe primării din județ, oameni cu care speră să câștige sau, în unele localități, să mențină mandatele de primar. Sunt candidați pentru mai multe localități periurbane, dar și pentru Lugoj, unde reprezentanții alianței speră să obțină conducerea localității. Piesele de rezistență sunt primarul actual de Cenad...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța Dreapta Unită și-a prezentat propunerile de primar pentru câteva din localitățile cheie din Timiș
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă

Politehnica Timișoara a câștigat două medalii joi, 16 mai, în prima zi a Campionatuliu Național de floretă, seniori. Rebeca Cândescu și Ingrid Miti Bikflavi au urcat pe podium la individual feminin. Campionatul Național de floretă destinat seniorilor are loc la București în perioada 16–19 mai 2024, iar prima zi a fost destinată întrecerii feminine la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Debut excelent pentru CSU Politehnica la naţionalele de floretă
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat

Cea mai îngrozitoare veste pe care o putea primi o familie, a venit de la Poliţie. „La data de 15 mai, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații CriminaleTimiș împreună cu polițiștii Serviciului Criminalistic Timiș cu privire la identificarea cadavrului găsit spânzurat de o schelă în data de 7 mai, pe strada...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dat dispărut de acasă, găsit după o săptămână, spânzurat
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Concurență mare pe șantierul de realizare a Centurii Vest Timișoara. Cinci firme și asocieri de firme, din mai multe țări, se luptă pentru contractul de 1,7 miliarde de lei. Miercuri a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul de realizare al Centurii Vest Timișoara, ultimul segment rămas nerealizat din inelul complet. ”Încă un pas...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cinci firme și asocieri de firme vor să realizeze Centura Vest Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cu doar aproximativ două săptămâni înainte de termenul de predare al studiului de prefezabilitate pentru un nou spital municipal la Timișoara, specialiștii de la Banca Mondială, divizia IFC, au venit din nou în vizită în orașul de pe Bega pentru a vedea terenul unde ar putea fi ridicată, odată, unitatea medicală de câteva sute de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Specialiștii IFC au venit din nou la Timișoara. Caută cea mai bună soluție pentru un viitor spital municipal/FOTO
În organizarea Muzeului Național al Banatului va avea loc evenimentul „PreHistoria”, un festival de arheologie experimentală ce va avea loc la Punctul Muzeal Parța, din comuna timișeană, în zilele de 25 și 26 mai. Evenimentul, organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Primăriei Comunei Parța, aduce în prim-plan o (pre)istorie vie, oferind publicului o...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Parța se pregătește festivalul de arheologie experimentală ”PreHistoria”
Femeile pilot de raliu ocupă parcarea Modex. Primăria Timișoara anunță că începând de joi seara și până vineri seara, zona amintită nu va mai fi disponibilă publicului larg, fiind rezervată unei competiții de raliu. La solicitarea ACS Women in Motorsport, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat rezervarea parcării Iancu Huniade (Parcarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Doamnele pilot de raliu închid parcarea Modex. Gentlemanii motocicliști ies în paradă pe străzile Timișoarei
În una dintre viitoarele ședințe ale plenului Consiliului Local Timișoara, aleșii locali vor avea de dezbătut și, eventual, aprobat, un nou proiect în vederea construirii în Parcul Central a unui skatepark. Ideea nu este deloc o noutate a fost reluată de mai multe ori, acum avem și un set de desene despre cum ar putea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara mai încearcă o dată construirea unui skatepark. Avem și un set nou de desene frumoase/FOTO
Timișoara va găzdui, timp de două zile, o importantă conferință în domeniul juridic. SPECTO 2024 – ”Proiectarea viitorului sistemului de justiție penală prin lentilele tehnologiei” este organizată de Universitatea de Vest din Timișoara și Confederația Europeană de Probațiune, în parteneriat cu Direcția Națională de Probațiune, Administrația Națională a Penitenciarelor și Asociația Română de Științe Penale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul La Timișoara se deschide o importantă conferință în domeniul juridic, în organizarea UVT
Ziua de sâmbătă va fi una plină pentru cei de la Retromobil Club România, filiala Timiș. Asociația organizează două evenimente dedicate pasionaților de vehicule istorice. Începand cu ora 10, pe platoul Emag din cadrul Iulius Town Timișoara, se va desfășura cea de a patra ediție a memorialului automobilistic „Timișoara 1930 – Primul Concurs Internațional de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Retromobil Club organizează la Timișoara propria versiune a Nopții Muzeelor
Blackjack este unul dintre cele mai apreciate jocuri de cărți din lume. Este practicat de sportivi, actori, oameni de afaceri, dar și de oameni simpli. Obiectivul este unul singur: să învingi casa. De-a lungul timpului, nume ca Ben Affleck, Michael Jordan ori Jason Alexander și-au încercat norocul la blackjack. Acest joc generează multă distracție și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cele mai întâlnite mituri despre blackjack
Top