“Maestrul” şi… nu, nu Margareta, ci Auăleu

Editorial de Ino Ardelean

Editorial de Ino Ardelean

Zilele trecute a început unul dintre cele mai stranii procese din multiculturala şi megatoleranta Timişoară, având în vedere atât protagoniştii cât şi miza. Ambasadorul cultural al Timişoarei, titlu primit de la fostul primar Nicolae Robu, Maestrul (am înţeles că aşa trebuie să i se spună) Ştefan Popa Popa’s a dat în judecată două instituţii culturale independente. Este vorba de Teatrul Auăleu şi Muzeul Consumatorului Comunist, la pachet cu Scârţ Loc Lejer, localul care găzduieşte cele două instituţii de cultură. Despre local doar atât spun că este frecventat de studenţi, artişti, liceeni din ani terminali, în general clienţi “altfel”.

Miza procesului este… liniştea. Una creativ-artistică, iar nu politică, precum ni se cerea la începutul anilor 90. Maestrul nu poate crea nemuritoarele sale opere în gălăgia provocată de cei care cred că arta înseamnă ceva mai mult decât nişte caricaturi şi portrete făcute cu viteza sunetului. Aşa că, după ce a făcut zeci de sesizări, a dat în judecată cele două instituţii culturale şi localul amintite. Iniţial a făcut acelaşi lucru cu Primăria Timişoara şi primarul Dominic Fritz, solicitând în instanţă anularea autorizaţiei de funcţionare. În trecut a făcut acelaşi lucru şi cu “Casa Bunicii”, restaurant care a trebuit să-şi mute activitatea, în urma reclamaţiilor Maestrului. Tot în numele liniştii creatoare. Cu toate că stă  în centrul unui oraş cu aproape o jumătate de milion de locuitori. Obligaţi să facă linişte, fiindcă Maestrul creează. Sigur, unii o să spună că, dacă vrea linişte, să se mute la ţară sau, mai bine, în pădure, dar personal nu-mi permit asta. Că rămânea Timişoara fără ambasador cultural.

Cu riscul de-a fi acuzat de iconoclasm şi făcut “duşman al Timişoarei” (dai în ambasadorul ei, dai în Timişoara!), trebuie să mă opresc niţel şi la vasta operă a Maestrului, desemnat şi “imens om de cultură” de multă lume. Vastă, fiindcă Popa’s desenează mai ceva decât versifica Păunescu. Ba chiar e un fel de Van Gogh (nu mă refer la arta în sine) intrat într-o “gaură de vierme”. Respectiv, dacă marele artist olandez a vândut o singură pictură în timpul vieţii, Popa’s a vândut cu nemiluita, putând intra şi din acest punct de vedere în Cartea Recordurilor, după ce a mai intrat pentru că a fost cel mai rapid caricaturist din lume. Cât o fi vândut? Probabil doar Fiscul poate spune, fiindcă sunt convins că a plătit taxe pentru fiecare portret comercializat. Cert este faptul că nu există vreo instituţie publică în Timişoara, dar şi în ţară, în care să nu vezi pe pereţi portrete ale Maestrului.

Vrei să-ţi pui un portret cu “Mareşalul” în birt? Face Maestrul! Eşti nostalgic şi vrei o icoană cu Ceauşescu la care să te închini? Apelezi la Popa’s. Mai scoţi un ban, doar ştii că merită, şi o desenează şi pe “Tovarăşa”. A intrat în tine virusul suveranismului patriotard? Imediat îţi face Popa’s un tablou cu Putin, Orban şi George Simion luptându-se cu globaliştii. Ca şi curiozitaţe, daţi pe Okazii.ro şi găsiţi lucrări de la 200 de lei la 500 de lei. “Vrei să faci un cadou deosebit celor dragi? Oferă-le un portret marca Popa’s”, sună o reclamă de pe Intenet. Şi dacă tot apare în articol Muzeul Consumatorului Comunist, parcă trebuie spus că Maestrul a dat curs într-o oarecare formă faimoaselor “teze din iulie” ale lui Ceauşescu, creînd pentru popor. Sigur, fără ideologia care presupunea acele teze. Ori, cine a dat poporului mai multă artă la kilogram (sau hectar?) decât Popa’s?

Revin însă la bizarul proces din toleranta şi multiculturala Timişoară a anului de graţie 2022, an premergător Capitalei Culturale Europene. Un proces în care ambasadorul cultural al Timişoarei, marca Robu, dă în judecată două instituţii culturale. Una dintre ele este cel mai vizitat muzeu din Timişoara şi al şaselea obiectiv turistic ca număr de vizitatori din oraş. O fi puţin oare? Da, o fi oarecare gălăgie, dar chiar să fie, un “imens om de cultură” n-ar lăsa de la el pentru binele oraşului în care locuieşte? La Auăleu se joacă cu casa închisă de ani de zile. Da, nu are multe locuri, dar e altceva. E pe lângă sau în afara sistemului şi a conservatorimului cultural. Stabilim că nu e artă acolo doar fiindcă îl deranjează pe Maestru de la depăşirea producţiei de portrete la hectar? Şi ce-l deranjează pe Maestru, musai trebuie să ne deranjeze pe toţi timişorenii şi trebuie închis? Într-o logică sectantă, ca să nu spun  fascistoidă.

Şi nici n-am folosit cuvântul infatuat în articol…

 

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Un USR-ist. a spus: (octombrie 22nd, 2022 at 12:46 )

Mearga pictorii la tara/ Ca sa piara…

justitiarul a spus: (octombrie 22nd, 2022 at 17:25 )

Daca 12 ciumeti inseamna casa inchisa asa este. In ceea ce priveste locatia este al lui Fulger jr. (din ce bani?) si este recunoscuta ca loc de intalnire pentru consumatorii cu veleitati artistice. Ce fel de consumatori? De prafuri pentru mama mare. Salutari de la dr. Man!

R.Edy a spus: (octombrie 22nd, 2022 at 19:50 )

Viteza este o noțiune din fizică, nu din estetică.

să fie cultură, da' cu multe tone le hectar! a spus: (octombrie 23rd, 2022 at 08:41 )

@mânie proletară justițiară
Ce chestie și artiștii ăștia! În loc să se adune să discute opera învățătorului popoarelor, generalissimul Stalin, a tov. Ceaușescu, cel mai iubit fiu al poporului, ori problemele globale ale omenirii, așa cum le-a ilustrat tov. Iliescu-Gargară, ei își dau cu fumuri ce predispun la visare! Într-un teatru în care nu se adună clasa muncitoare, țărănimea ce trudește pe ogoare, intelectualii angajați, doctori (cu buzunarele cât groapa Marianelor), ci doar 12 inși! Și asta când toată lumea știe că creativitatea este stimulată de munca pe șantier, cu roaba, în uzină la strung etc.
Bine măcar că nu se dedau la preacuvioase acte de homosexualitate!

Constantin Jichiţa a spus: (octombrie 23rd, 2022 at 16:11 )

Un demers jurnalistic de joasă speţă

Răutatea se lăfăie pe un spaţiu larg la pachet cu neadevărul, învăluite în hlamida cenuşie a unor confuzii abil create spre a induce în eroare nu doar publicul, ci şi instanţa de judecată. Scrie: „În trecut, S.P.P. a făcut acelaşi lucru şi cu “Casa Bunicii”, restaurant care a trebuit să-şi mute activitatea etc.” Eroare! Cei de la „Casa Bunicii” au funcţionat fără… autorizaţie. Fiind gard în gard cu Ştefan Popa POPA’S, i-au servit acestuia gălăgie din belşug. Şi-au luat tălpăşiţa pentru că n-au mai putut plăti cele peste 200 de amenzi pentru câte nereguli au săvârşit, în cei peste şase ani cât au sfidat legea pe strada Oniţiu nr. 3, în Timişoara. Dacă tot e preocupat de răul pe care le-a făcut POPA’S, de ce nu se referă Ino Ardelean şi la aberanta toleranţă a Primăriei de a le fi îngăduit… tacit să funcţioneze fără autorizaţie? La concret, monşer!
Iată ce „noutăţi” aduce el în susţinerea ideii că artistul plastic Ştefan Popa POPA’S ar întreprinde atacuri sistematice la adresa vecinilor de la Teatrul „Auăleu” şi „Muzeul Consumatorului Comunist”, precum, vezi Doamne!, a făcut şi cu restaurantul „Casa Bunicii”. O altă eroare strecurată aşa, ca din senin (!?), spre a deruta pe toată lumea. Întâi, că acţiunea în instanţă vizează doar restaurantul „Scârţ Loc Lejer”, ce funcţionează… ilegal (!!) în curtea celor două instituţii, fără a avea acordul său, în calitate de vecin, aşa cum se precizează în lege. Restaurantul cu pricina are autorizaţie doar pentru jumătate din suprafaţa curţii. Primăria omite (neintenţionat?!) acest fapt. În fine, intenţionat sau nu, tot încălcare a legii se cheamă. Iar înregistrările cu sonometrul sunt probe ce atestă încălcarea flagrantă a ordinii şi liniştii publice. În fine, pentru a funcţiona ca restaurant, bar, terasă etc, legea prevede obligativitatea de a avea locuri de parcare, ceea ce, în cazul lor, nu există. Nici vorbă să se aducă în discuţie faptul că ar fi câteva în faţa clădirii, pe o stradă îngustă de doar şase metri, cu sens unic.
O întreagă bălmăjeală de ironii scălâmbăiate şi acuze nefondate, cum că POPA’S ar vinde artă „la kilogram”, fraudând fiscul, sunt de natură a spori confuzia, în fapt dovedind reaua-intenţie şi demersul josnic al jurnalistului „investigator”. Artistul Ştefan Popa POPA’S face portrete, icoane, pictură, pastel sec, pe care le vinde pe bază de chitanţă, dar face şi gesturi caritabile, donând câtorva instituţii, precum Consiliul Judeţean, S.R.I., fosta BankPost, Spitalele Judeţean, „Victor Babeş”, Militar, „Louis Ţurcanu”, Clinica „Bega”, câteva sute de lucrări. E de notorietate generozitatea Maestrului POPA’S, aşa că ironiiile străvezii şi searbede ale jurnalistului semnatar al textului apărut în publicaţia online „de BANAT.ro” nu fac decât să dovedească, o dată în plus, netemeinicia celor afirmate. Cine are ochi să vadă şi minte să înţeleagă această „făcătură” îşi dă seama că este un demers de joasă speţă. De dragul unei publicităţi zgomotoase şi fără substanţă, ţintind apărarea unei cauze pierdute. Să lăsăm, aşadar, justiţia să facă lumină în hăţişurile create de inşi şi instituţii certate cu legea. Punct!

@ Descartes(ița) a spus: (octombrie 24th, 2022 at 08:13 )

De ce-ar putea unii să se-nșele, iar jurnalistul nu? Și de ce să mai plătim justiția, dac-avem aici verdictul? E treaba DB să controleze existența autorizațiilor eliberate de Primărie?
A trimis Ștefan Popa un drept la replică și nu s-a publicat?
(Ironiile și bălmăjeala sunt preferabile tăcerii indusă de frică.)

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 24th, 2022 at 16:50 )

III
Sâmbătă, pe 22 octombrie a primit vizita lui Michel BENARD, nimeni altul decât vicepreședintele – Poeta Hortonis Causa, Chevalier des Arts et des Lettres, laureate de l’Academie Francaise, care a venit însoțit de o colegă de la Cenacle Europpen des Arts et des Lettres, Eliane HURTADO, pictor și poet. Ca să vă dați seama cum îl privesc străinii, inclusiv presa acestora, presa lumii, pe timișorean am să redau cele două declarații, lăsându-vă să comentați ce doriți. Michel a spus: “Sunt absolut uimit de această întâlnire cu Popa’S care este un om universal, purtător al păcii și așa cum i-am spus eu gândesc că oameni ca el ar trebui să primească premiul Nobel pentru Pace, căci prin munca lor rezultă atât de mult din istoria umanității, istoria lumii. Demersul său relevă părțile ei bune, cât și pe cele rele. Printr-un simplu desen el poate spune mai mult decât un întreg studiu. Eu sunt absolut încântat de a fi întâlnit un asemenea om, cu atâta forță și sunt privilegiat de a fii întâlnit oameni ca Popa’S, oameni care în limbaj universal sunt ca muzica, sunt ca o uvertură universală, ca o prvire asupra lumii” La r\ndul ei, Eliane a completat; ”Eu știu că desenul este un limbaj universal, dar caricatura spune mult mai multe decât un desen , pentru că în spatele unui desen se află multe idei pe care nu le putem spune uneori prin cuvinte, dar pe care le putem foarte bine traduce prin desen cel puțin în parte și înțelege iar anumite personae se pot supăra între ghilimele pentru că adevărurile nu sunt întotdeauna bine de spus și eu cred că are dreptate să le spună”. .
În ce mă privește, până una-alta semnez, ca un simplu personaj infatuat,
Pompiliu COMȘA, cel mai bun ziarist de provincie conform Radar de Media 2013

G.B. a spus: (octombrie 24th, 2022 at 19:57 )

complezența e una, eternitatea e un pic mai dură, lucruri pe care cultura de provincie nu le-a asimilat, pare-se.

Aristotel Socrateanu a spus: (octombrie 28th, 2022 at 22:01 )

@Pompiliu
Auzi, ba, Pompi’, „Sunt absolut uimit de această întâlnire cu Popa’S care este un om universal, purtător al păcii și așa cum i-am spus eu gândesc că oameni ca el ar trebui să primească premiul Nobel pentru Pace,”… pe bune!? :)))
Fac pe mine de ras cand citesc aceasta ridicare in slavi a preacuviosului si nepatatului Popas. Zici ca m-am intors in timp si suntem la Cantarea Romaniei sau nu stiu ce demonstratie de 23 August!
Drepti! si sa nu va mai luati de neprihanitul Maestru!
Asa basiator culos nu am mai vazut de mult. Am crezut (gresit) ca numai in multinationale mai gasesti asa ceva…
Daca asa de pacificator e Fanic-a-popii asta, cine a dat in judecata pe cine?

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 30th, 2022 at 09:21 )

Faci pe tine de râs pentru că ești un biped cu diaree, impertinent, înjuri tot ce nu poți atinge sau ajunge. PopaS nu este preacuvios și nepătat., ci un bun universal. Tu ești un hibrid între Ferentari și Oltenia, cu accente de Vaslui.,Te-aș da în judecată dacă ți-aș știi adevărata identitate. Dar este Halloween, nu? Marș și te maschează. Pa și pu. La mare.

Pompi pupă poala lui Popa's,... a spus: (octombrie 30th, 2022 at 11:24 )

Pentru cine se mai miră cum a fost posibil cultul personalității lui Ceașcă. Dacă există dos-pupători pentru un caricaturist (bun, foarte bun, nu-i vorbă!), de ce n-ar fi existat și pentru geniul Carpaților? Mai ales că pentru dosul lui Popa’s puparea e gratuită, pe când dosul lui Ceașcă aducea post-pupare televizor color, avansare pe lista pentru apartamente, bani, trimiterea la închisoare a vecinului-obiect al urii. Fiindcă, dacă n-ați observat, cultul scriitor Pompi, dă cu flegma mai ceva ca vipera scuipătoare cu veninul.
Un sfat pentru nea Pompi: Când ai pantalonii rupți în fund și chiloții pătați în culorile toamnei, oricât de tare te mănâncă să ții un discurs înălțător în piața publică, e mult mai înțelept să stai acasă.

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 30th, 2022 at 14:35 )

Pompiliu Comșa, pupătorul de poală
Pe Ceașcă l-ați împușcat la Târgoviște sau la Boteni, nu știm exact unde și toată lumea îl regretă azi. Pentru Popa-S ați pregătit mai întâi linșajul public singura lui vină fiind talentul evident pe care-l are. Dacă ar fi să răscolim puțin istoria am observa că pe meleagurile mioritice tradiția mizeră se păstrză intactă, tot timpul find idioți ca grupul vostru care au ignorat valoarea, artiști și personalități de seamă fiind obligate să emigreze pentru a vă demonstra de la distanță valoarea.. Că sunt sau nu cult e treab mea și numai mea. Idioții nu m-au ajutat în nici un fel. Ce nu știi mătăluță cap de puță este că nu port chiloți de fel, făcând mai ușoară transmiterea de salutări spre gurile voastre pline de venin. Vă scriu treaba aceasta de acasă nu e nevoie să ies în piața publică să mă înțelegeți sau nu vă ajută capul nici atâta? Pentru Popa’S și alte valori de asemenea nivel mă voi risca oricând..La închisoare nu vreau să te trimit, ar fi o prea mare onoare să te întâlnești acolo cu borfași ca tine.. Și să știi că ăia nu-ți iartă găozul. .

-Amice, ești idiot? / Comme-și - Comme-șea. a spus: (octombrie 31st, 2022 at 08:00 )

Așa-i când te laudă proștii și idioții utili din comunism. Te așează în galeria idolilor lor, alături de Ceaușescu, Cristoiu și implicit Vadim (stilul trădează).
Trist trebuie să fie pentru Ștefan Popa Popa’s.

Pompiliu Comsa a spus: (octombrie 31st, 2022 at 15:14 )

Mulțumesc amice. M-ai reconvins. Ești un ditamai idiot. Sau cumva te droghezi? Așa pute pe aici..Hăt de la Severin.

Cu fiecare comment îți completezi portretul. Ai trecut prin personalitățile tale preferate, ai proferat înjurături (ce se voiau) șmechere, ai vânturat amenințări care presupuneau utilizarea cornișonului tău deshidratat și nu se putea ajunge, o da, și la droguri! În buna tradiție FSN-PDSR-PSDisto-PRMisto-AURistă.
Nu, nu mă droghez, sunt un simplu LGBTQ progresist. Dacă știi ce-i aia. Știi? Dacă da, dă un semn.
Și sunt și vândut străinătății.
Am votat cu Fritz și lucrez la programul de AI care va desena caricaturi/portrete à la Popa’s. (Sper c-ai observat că utilizez litere păgâne – à, deci sunt și satanist.)

Pompiliu Comsa a spus: (noiembrie 2nd, 2022 at 13:44 )

Ai inceput ca idiotul sa te preznti desi nu ti-a cerut-o nimeni. Tu esti o virgula si cand o sa-ti fac eu semn, te poti apuca sa latri. Ai vazut vreodata balega de vca? N-o baga nimeni in seama si pute rau, chiar si stapana care a emanat-o stramba din bot. Esti in matere un fel de Rusia urata de toti. Corupti din toate tarile, uniti-va! Mars la brasoveanca.

cătri Puompilicî Acomșoaii a spus: (noiembrie 14th, 2022 at 07:42 )

Dacă tu ești marele profesor de la universitatea Apollonia din Iași (nu trebuia să se cheme Apolloniei, dacă-i din Moldova?), care scribălește prin foi obscure precum Melidonium, înseamnă că ești un jeg antisemit și anti-Casa Regală. Printr-un alt cotlon de internet am descoperit un interviu cu tine, în care povestești cum te-ai frecat de actori pe la Buftea și de presa sportivă – tare-aș fi interesat să văd pe la CNSAS ce hram purtai la vremea respectivă! Chiar și plimbarea prin tot felul de job-uri (contabil la Frecăței!) poate ridica unele semne de întrebare. Dar să nu vorbesc înainte de-a fi sigur. Poate că ești doar un idiot util Securității, poate-ai fost într-adevăr oprimat și suferi de sindromul Stockholm. Marș în uitare! (văd că-ți place limbajul de mahala cumano-turcă, deci …)

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO

Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pregătirile pentru organizarea Forumului Internațional de Afaceri Timișoara,  premieră CCIA Timiș în sistemul cameral românesc și european, se apropie de final.  Din cele 7 țări participante, s-au înregistrat până în prezent pentru întâlnirile B2B peste 90 de companii din străinătate – Serbia (32), Turcia (20), Germania (19, inclusiv membri AHK), Polonia (11),  Italia (10, inclusiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 200 de lideri de afaceri europeni sunt așteptați la Forumul Internațional de Afaceri Timișoara
Consilierii locali vor avea de aprobat tarifele pe care adăpostul public de câini urmează să îl perceapă proprietarilor animalelor pierdute și ajunse în acest adăpost. Pentru fiecare zi de ”cazare” urmează să fie solicitați bani, la fel și pentru operațiuni medicale. În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 155/2001, privind aprobarea programului de gestionare a câinilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara stabilește tarifele percepute celor care își recuperează câinii pierduți și ajunși în adăpostul public
Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, filiala Timiș a decis să meargă, la alegerile pentru funcția de președinte al consiliului județean, pe candidatul propus de alianța PSD – PNL și nu pe cel propus de cea din care face parte la nivelul Timișoarei, deci îl vor susține pe Alfred Simonis. Decizia nu aduce nicio atingere...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UDMR Timiș a decis și a luat o decizie pragmatică. Îl susține pe Alfred Simonis la șefia CJT 
Soluția provizorie a liniei continue trasată pe întreaga lungime a centurii de ocolire a Timișoarei devine definitivă. De marți va începe montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul De azi se montează parapet de beton pe toată Centura Nord de ocolire a Timișoarei
Anul acesta Iulius Town Timișoara vă încurajează să fiți „De Paște, mereu împreună!”. Au fost pregătite cadouri pentru toată familia, iar cei mai norocoși pot câștiga, pe lângă premiile zilnice din cadrul campaniei, vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia. Până pe 3 mai 2024, toate ajutoarele Iepurașului care fac shopping la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ajutoarele Iepurașului sunt recompensate la sesiunile de shopping din Iulius Town, cu 1.400 de premii pe loc sau 3 vouchere în valoare de 1.000 de euro la Bijuteria Gia
Ajuns la cea de-a V-a ediţie, festivalul „Aero West Bike Fest” va aduce pe scena amplasată la Aerodromul din Buziaş emblematica trupă a rock-ului românesc şi timişorean, Cargo. Concertul legendarului grup va avea loc în prima  zi a festivalului, pe 24 mai. Primăria și Consiliul Local Buziaș, în colaborare cu Aerodromul Aero West Buziaș și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Legendarul grup Cargo va cânta la Buziaş, pe 24 mai, la “Aero West Bike Fest”
Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara, cu susținerea Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, a participat la Milano Design Week, în perioada 15-21 aprilie 2024, cu proiectul „SIT WITH ME”, prezentat la BASE Milano. Într-o lume acaparată de tehnologie, expoziția prezintă mici obiecte de stat, originale, realizate de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Studenţii de la Arhitectură s-au remarcat la Milano Design Week 2024
Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis îl acuză pe Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, că încearcă să saboteze orice proiect major al Timişoarei care nu-i aparţine. El a făcut referire la faptul că Nica  pus cu greu la dispoziţia Guvernului Sala Multifuncțională a CJ Timiş pentru desfăşuraea şedinţei Executivului care va avea loc joi. Joi, săptămânala...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis, atac la Alin Nica: “Încearcă să-și mascheze incompetența blocând și sabotând orice proiect susținut de oricine altcineva în afară de el”
Actualul președinte al CJ Timiș, Alin Nica, consideră că organizarea ședinței de guvern, joi, la Timișoara, este o întâlnire în scop electoral, deci ar fi trebuit să aibă loc la sediul PSD. Chiar și așa, spune că CJT va pune la dispoziția celor din guvern Sala Multifuncțională. Nica nu crede că modul în care întâlnirea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Deși supărat pentru modul de anunțare, Alin Nica dă Sala Multifuncțională pentru ședința de guvern
Timişorenii iubesc mersul pe bicicletă, iar asta s-a văzut în weekend, odată cu desfăşurarea unei tradiţionale curse cicliste. Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, dar și susținătorii acestora au venit la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Animaţie în centrul Timişoarei, odată cu disputarea unei super-ediţii a Poli Bike Challenge/FOTO
Top