Arhiva pentru eticheta: comercianti

Pregatiri de Ziua Mortilor. Ce trebuie sa faca toti cei care vor sa vanda candele si coronite

Pregatiri de Ziua Mortilor. Ce trebuie sa faca toti cei care vor sa vanda candele si coronite

Comercianții care vor să vândă lumânări și flori de Ziua Morților trebuie să aibă avize de la primărie. De miercuri, 18 octombrie, ei pot depune cereri la Camera 12 a PMT. Fiecare solicitant poate primi un singur spațiu, de doi metri pătrați.

Incep pregatirile pentru Targul de Craciun! Piata Libertatii nu va fi amenajata special

Nu vom avea târg de Crăciun în Piața Libertății, dar pe străduțele pietonale ar putea fi amplasate căsuțe la care să se vândă, de exemplu, vin fiert. Comercianții care vor să participe la târgul din Piața Victoriei, care va începe pe 1 decembrie, își pot pregăti dosarele.

„Reteta” de succes a Targului de Craciun: nu sponsorizezi, nu participi!

Pavel Deheleanu, directorul Casei de Cultură, a recunoscut, senin, sub ochii primarului Gheorghe Ciuhandu, că vânzătorii de la Târgul de Crăciun au semnat contracte de sponsorizare, nu de închiriere. Mai mult decât atât, el a admis că metoda se practică de ceva vreme la toate festivalurile și târgurile în a căror organizare este implicată instituția pe care o conduce.

La Primaria Timisoara, sponsorizarea bate spaga, dar micsoreaza si bugetul

Potrivit DEX-ului, „sponsorizare” înseamnă finanțare în scop publicitar. Evident e vorba de o acțiune benevolă. Dincolo de aspecte ce țin de activitatea DNA, Primăria Timișoara a reușit marea performanță de-a modifica chiar și Dicționarul Explicativ al Limbii Române. Ceea ce, trebuie să o recunoaștem, e o performanță.

Cu girul primariei, Targul de Craciun sponsorizeaza pe sest Casa de Cultura

Primăria Timişoara face abuz de autoritate, dar susține că totul este în interesul timişorenilor. Cei aproximativ 90 de comercianţi care au avut căsuţe la Târgul de Crăciun nu au semnat contracte de închiriere cu PMT, ci niște contracte de sponsorizare cu Casa de Cultură. Suma medie a „sponsorizării”: 4.000 de lei.

Perchezitii la bijuterii

Percheziţii la comercianţii de bijuterii, în Bucureşti şi judeţele Giurgiu și Timiș. Este vizată o reţea de comercianţi turci de bijuterii din aur. Prejudiciul estimat: 500.000 de euro. Se pare că printre suspecţi sunt şi cei doi bărbaţi jefuiţi, în vară, pe autostrada A1.

Plati si garantii de plata in relatiile dintre comercianti

În această perioadă dificilă din punct de vedere economic, garantarea plăţilor reprezintă de multe ori o solicitare uzuală a celor îndrituiţi să le primească. Bunăoară, dacă acum câţiva ani în relaţionarea dintre societăţile comerciale se obişnuia să se transmită marfa însoţită de factura fiscală conţinând contravaloarea acesteia, în prezent, tot mai mulţi comercianţi condiţionează livrarea mărfii de garantarea achitării acesteia, solicitând în schimbul ei file cec sau bilete la ordin scadenţate.

Top