Arhiva pentru eticheta: constantin brancusi

Un cui pentru… Cumintenia Pamantului! Proiect alternativ de strangere de fonduri

Un cui pentru… Cumintenia Pamantului! Proiect alternativ de strangere de fonduri

Mai mulți tineri care locuiesc în Timișoara au pornit un proiect ambițios și… mai altfel, prin care vor să strângă bani pentru Cumințenia Pământului. Ei vor realiza, cu 7.000 de cuie și 20.000 metri de ață, o lucrare care va fi scoasă, la final, la licitație. Între timp, puteți dona câte 10 lei pentru un cui.

Schita originala a Coloanei Infinite, expusa in public pentru prima data, la Art Encounters

Pe 27 octombrie 1938, la Târgu-Jiu, a fost inaugurată Coloana Infinită, a lui Brâncuși. În octombrie 2015, la Timișoara, este expusă pentru prima dată cea dintâi schiță a celebrei sculpturi, așa cum a fost ea desenată de genialul sculptor român. Se întâmplă la Art Encounters, în expoziția „Șiruri secvențiale”, de la Palatul Baroc.

Cum sa-ti faci reclama la misto cu „olimpica” Maria Grapini

Ați auzit de Asociația Culturală „Constantin Brâncuși”? Nu, nu este din Târgu-Jiu, Rovinari sau Târgu Cărbunești, ci exact din Timișoara. Și are drept scop, printre altele, „omagierea unor personalități cu rădăcini în zona Banatului s-au care și-au desfășurat activitatea în Banat”.

Strabate Europa pe jos, din dragoste de Brancusi

A plecat de la Hobiţa, pe jos, spre Paris, într-un demers pe care unii l-ar putea considera pură nebunie. Va ajunge în Franţa în septembrie şi speră să-i poată înmâna o scrisoare preşedintelui Nicolas Sarkozy. Laurian Stănchescu vrea să convingă autorităţile franceze să fie de acord cu repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi.

Top