Arhiva pentru eticheta: cutremur

„Cutiile de chibrituri”, singurele care ar face fata unui cutremur serios

Numite, cu condescență, „cutii de chibrituri”, blocurile cu apartamente confort III, cu pereți dintr-o singură placă de beton, ar suporta cel mai bine un cutremur de intensitate medie spre mare. Nu același lucru se poate spune despre multe dintre clădirile ridicate în ultimele două decenii, în cazul cărora constructorii au fost preocupați mai mult de aspect decât de siguranță.

Un cutremur puternic ar pune la pamant multe cladiri istorice din Timisoara

Clădirile pot fi adevărați „ucigași” în caz de cutremur! Specialiștii în rezistență susțin că este obligatoriu să se țină cont de faptul că orașul apare pe harta seismică a zonei. În Timișoara sunt foarte multe imobile istorice, unde problemele de rezistență sunt serioase. Autoritățile au numărat clădirile și atât.

Cutremur in zona Mehadia

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs, luni, în zona localităţii Mehadia din Caraş-Severin. Nu s-au înregistrat pagube, seismul fiind resimţit la Băile Herculane şi Orşova.

Principalele evenimente ale anului, in lume

Seismul soldat cu 250.000 de morţi în Haiti, accidentul aviatic în care a murit preşedintele Poloniei şi dezvăluirile site-ului WikiLeaks sunt câteva dintre evenimentele care au marcat acest an. Aceasta este retrospectiva principalelor evenimente petrecute în lume în anul 2010, conform AFP.

Top