În contextul actual, deja s-au scris foarte multe articole legate de cum ne spălăm corect pe mâini, cât de des şi ce tipuri de săpun să folosim (presupun că este clar deja că trebuie să utilizăm săpunurile lichide şi nu cele solide, mai ales în această perioadă). În calitate de medic dermatolog primar, dr. Nadiţa Popovici vine cu recomandări privind principala conscecinţă a spălatului frecvent pe mâini.
Ce afecţiuni ale unghiilor pot exista?
Le avem expuse în fiecare zi. Ni se par atât de banale pentru unii dintre noi, iar pentru alte persoane ele reprezintă un accesoriu. Le împodobim, le tăiem, le colorăm, dar cât de bine le îngrijim? Despre unghii vorbim. Iar acest articol este dedicat afecţiunilor unghiilor: cum apar ele, unde apar si ce putem face pentru a le preveni. Dr. Nadiţa Popovici, medic primar dermatolog la centrul Derma Skin din Timisoara, ne explică ce afecţiuni ne pot ”ataca” unghiile.
Ce tratamente putem face pentru cicatricile post-acneice. Recomandările dermatologului
Despre acnee s-au scris deja foarte multe articole, s-au făcut studii şi, cu toate acestea, nu încetăm să ne documentăm cu privire la ce se mai poate face pentru a o elimina complet. Chiar dacă reuşim să scăpăm de ea, mai rămân urme. Şi nu orice fel de urme. Urme care ne jenează şi ne deranjează estetic: cicatricile post-acneice.
Despre îngrijirea pielii în sezonul rece. Sfatul dermatologului
Temperaturile scăzute nu ne scutesc de îngrijirea pielii, din contra. Ele vin la pachet cu un regim special de îngrijire a tenului, mai ales atunci cand dorim să evităm uscarea pielii. Sezonul rece aduce cu el două fenomene: cel de vasoconstricţie şi cel de vasodilataţie.
Care este diferenţa dintre retinol și retinoizi? Răspunsul dermatologului
Timpul îşi pune amprenta asupra pielii, dar nu oricum, ci împreună cu stresul oxidativ, factorul pricipal în îmbătrânirea rapidă a pielii. Pielea începe să îşi piardă din elasticitate, încep să se formeze linii fine, riduri, iar pielea işi schimbă complet textura. Expunerea la soare de-a lungul timpului este şi ea responsabilă şi accelerează procesul de îmbătrânire a pielii.
E simplu sa fii frumoasa. Primul pas e sanatatea pielii tale
Nu e deloc greu să fii frumoasă, iar frumusețea începe chiar cu pielea ta. Trebuie să acorzi atenție fiecărui semnal pe care ți-l trimite corpul tău, pentru că doar așa vei reuși să arăți întotdeauna așa cum îți dorești. Este concluzia la care câteva zeci de timișorence cochete au ajuns în urma unei întâlniri speciale.