În cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp din Timișoara se desfășoară în permanență studii clinice care privesc întreaga patologie oncologică. Este vorba, în principal, de studii de fază 2, 3 și chiar 4. Unul dintre cele mai importante programe care se derulează în acest centru de oncologie este proiectul „Early Access”. Prin acest program, pacienții pot…
Ce tratamente putem face pentru cicatricile post-acneice. Recomandările dermatologului
Despre acnee s-au scris deja foarte multe articole, s-au făcut studii şi, cu toate acestea, nu încetăm să ne documentăm cu privire la ce se mai poate face pentru a o elimina complet. Chiar dacă reuşim să scăpăm de ea, mai rămân urme. Şi nu orice fel de urme. Urme care ne jenează şi ne deranjează estetic: cicatricile post-acneice.
Inca o serie de bilete la bai, de la Casa de Pensii
Casa de Pensii Timiș are din nou bilete în mai multe stațiuni balneare din țară. Acestea pot fi ridicate de la sediul instituției, iar doritorii trebuie să aibă la ei o recomandare de la medic și acte de identitate. Curele se adresează celor suferinzi de diverse acțiuni.
Despre expectante in tratamentul stomatologic
Tocmai ai trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă și de durată, un sinuslift, adiție de os și înserarea a trei implanturi dentare. Ai primit o rețetăde antibiotic, ți s-a recomandat să nu fumezi, să nu forțezi zona, să te menajezi câteva zile. E de așteptat să se simtă ceva dupăintervenție și poate să se umfle puțin. Este o reacție normală a organismului. Așa că ești pregătit pentru ceea ce va urma și îți asumi aceasta. Evident că după o albire dentară lucrurile sunt cu totul altfel.
Principalele probleme stomatologice
În primul rând trebuie să înțelegem un lucru, de la bun început: tratamentul modern în stomatologie se bazează foarte mult pe ameliorarea simptomelor, dar singurul aspect care într-adevăr ar trebui considerat ca fundație reală este prevenția și tratamentul cauzelor. Greșeala din medicina modernă constă în faptul că se încearcă tratarea problemei în locul în care se observa problema, chiar dacă nu în acel loc este și cauza.
Despre colaborare
Ați auzit cumva de oameni care să exceleze în absolut toate domeniile? Faptul că vrei, ca om, să ai rezultate cât mai bune în tot ce faci și te străduiești pentru asta e una, dar chiar să fii excelent în orice domeniu e rar, dacă nu imposibil. Așa e și în domeniul medicinei dentare, unde nu e de mirare că, la o singură vizită la cabinet, ați putea fi tratați de trei persoane diferite.
De ce in privat si nu la stat?
În articolul ce urmează vrem să vorbim despre sistemul de stat și sistemul privat în ceea ce privește stomatologia. Exista o veșnică dispută între cele două, cu părți bune și părți mai puțin bune.
Top 10 mituri in stomatologie
1. Tratamentele dentare sunt foarte dureroase. Trebuia să începem cu acest mit deoarece aceasta este percepția oamenilor despre mersul la dentist . Peste 78% dintre români afirmă că evită să meargă la dentist de frica durerii. Nimic mai fals. Astăzi, cu o tehnologie modernă și anestezice mai bune, tratamentele stomatologice nu mai sunt dureroase.