Arhiva pentru eticheta: divort

Brigitte Sfat anunta pe Facebook ca-l lasa pe Ilie Nastase

Brigitte Sfat anunta pe Facebook ca-l lasa pe Ilie Nastase

Brigitte Sfăt a anunțat, pe Facebook, că se desparte de soțul ei, Ilie Năstase. Timișoreanca spune că vrea să se ocupe de problemele ei de sănătate și susține că s-a săturat de imaturitatea soțului ei. Cei doi sunt căsătoriți de trei ani și au avut, de-a lungul timpului, o relație furtunoasă, așa că nu este sigur că divorțul se va produce efectiv.

Hotelul Boavista, scos la vanzare! Borcea vrea 4 milioane de euro

Aflat în spatele gratiilor și implicat într-un ultramediatizat scandal de divorț, fostul patron al lui Dinamo, Cristian Borcea, a luat decizia de-a vinde Hotelul Boavista din Timișoara. Informația a fost confirmată de firma de avocatură Poppa din București, prețul solicitat de fostul dinamovist fiind de patru milioane de euro.

Supernanny, sfaturi pentru parintii aflati in prag de divort: Un copil nu salveaza o relatie

Din păcate, din ce în ce mai multe cupluri ajung să-și încheie relația prin divorț, iar acest lucru poate schimba în întregime viața unui copil. Tocmai de aceea, Irina Petrea, cunoscută și ca Supernanny, s-a aflat la sfârșitul săptămânii la Timișoara. Expert în dezvoltarea copiilor, aceasta le-a explicat părinților cum pot face divorțul mai suportabil pentru copiii lor.

Judecarea divortului in sedinta secreta

Faptul că la judecarea unei cereri de divorț pot fi scoase la lumină anumite împrejurări din viața intimă a părților litigante, care ulterior astfel făcute publice ar putea leza imaginea acestora, respectiv ar putea îngreuna administrarea dovezilor, a determinat legiuitorul să prevadă posibilitatea judecării unor astfel de procese în camera de consiliu, în ședință secretă.

Divortul anului a inceput cu o amanare

Procesul de divorț al lui Georgică Cornu a început, la fel ca acum doi ani, cu o amânare. „Regele Asfaltului din Banat”, care trăieşte o poveste de dragoste cu vedeta TVR Marina Almăşan, a ajuns în instanță cu soția sa, după mai multe tentative de a încheia relația amiabil în fața notarului. Cei doi au mai vrut să divorțeze și în 2010.

Prestatia compensatorie

Foarte frecvent după adoptarea noului cod civil şi mai ales după intrarea acestuia în vigoare, am fost solicitat să-mi exprim părerea despre cum influenţează acest act normativ relaţiile de familie deja constituite. Aşa mi-a venit ideea abordării în articolul de săptămâna aceasta a prestaţiei compensatorii, instituţionalizată prin noua lege civilă, care este aplicabilă căsătoriilor cu o durată de minimum 20 de ani ce se desfac prin divorţ.

Desfacerea casatoriei prin acordul partilor

Reforma din justiţie materializată prin Legea 202 din toamna anului trecut a adus un pachet consistent de noutăţi şi în materia codului familiei. Astfel, în lumina noilor prevederi legale, desfacerea căsătoriei prin acordul soţilor nu mai este condiţionată de nimic, ea putându-se materializa în faţa instanţei de judecată chiar şi în situatia în care din căsătorie au rezultat copii care încă sunt minori, indiferent de timpul scurs de la momentul încheierii căsătoriei.

Partajul de bunuri comune

După desfacerea căsătoriei rămâne de rezolvat adesea problema bunurilor comune dobândite de soţi în timpul căsătoriei. Cu toate că prin rezolvarea acţiunii de divorţ se poate realiza şi partajul bunurilor comune, majoritatea acţiunilor privind desfacerea căsătoriei omit un capăt de cerere în acest sens, în principal datorită faptului că judecarea partajului poate conduce la o prelungire nejustificată a procesului de divorţ, aspect evitat de părţile litigante.

Avem eroi de gasca. Manastire, maici, chef cu preacucernicul Laszlo?

N-aş putea să spun că pastorul Laszlo Tökes a fost omul Securităţii înainte, ba chiar în zilele lui decembrie 1989, fără să fac un păcat. Am o bănuială, confirmată oarecum de nişte documente revărsate prin presă, dar dacă nu sunt 100% sigur, nu pot să spun dacă omul a colaborat cu Securitatea sau doar Securitatea a colaborat cu el. Dar că pastorul Tökes e băiat fain, de gaşcă, pasionat de frumos, chiar merită spus.

Divortul la primarie n-are norme de aplicare

Teoretic, de anul trecut, divorţurile se pot face la Starea Civilă. Practic, până acum, niciun cuplu timişorean nu a înaintat o astfel de cerere. Şi chiar dacă ar fi făcut-o, şeful Serviciul de Evidenţă a Populaţiei spune că legea nu poate fi aplicată, pentru că nu are norme metodologice.

Top