În urma controlului în cabinetul stomatologic, medicul poate depista carii la nivelul dinților printr-un examen clinic al cavității bucale cu ajutorul oglinzii, sondei și al suportului radiologic (radiografie panoramică, retroalvelare sau bitewing).
Tratamentul endodontic
Tratamentul endodontic se realizează atunci când țesuturile interne ale dintelui au fost afectate. Motivele pot fi de natură microbiană, termică și traumatică.
Caria dentară, cea mai cunoscută afecţiune stomatologică
Caria dentară apare ca o formațiune de culoare albă, apoi maronie sau neagră, ulterior devenind cavitate. Demineralizările dentare sunt zone mai ușor afectate de procesul carios. Caria dentară în prima fază este la nivel de smalț dentar și nu dă simptomatologie, adică nu doare.
Albirea dentară
Albirea dentară este una dintre cele mai frecvente manopere care se fac în ziua de azi în cabinetele de medicina dentară. Pentru ca albirea să fie corect efectuată, trebuie însă ca înainte să fie tratate toate afecţiunile stomatologice prezente.
Afecţiunea parodontală
Afecţiunea parodontală apare atunci când inflamaţia gingivală nu a fost tratată la timp, devenind astfel de la o situaţie reversibilă la una ireversibilă.
Sângerarea gingivală – gingivita
Una dintre întrebările cele mai frecvente pe care pacienţii o adresează medicului stomatolog este: “Ce pot să fac ca să nu-mi ami sângereze gingiile?”. La ceastă întrebare va răspunde dr. Albert Korozsi, medic stomatolog, implantolog – Dental Smart Timişoara.
Consultaţia stomatologică
Consultaţia stomatologică este momentul cel mai important în relaţia medic-pacient în vederea obţinerii rezultatelor dorite de către pacient. Consultaţia stomatologică realizată de către medicul stomatolog nu face referire doar la examenul cavităţii bucale (endobucal), ci şi la nivel exobucal care este la fel de important.