Aveți între 14 și 19 ani? Vă puteți înscrie la Școala de vară în natură. Proiectul Școala de vară „Sport și nutriție în natură pentru TINEri” are ca scop principal creșterea numărului de tineri din sud-vestul României (județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj) care practică un stil de viață sănătos, în comuniune cu natura. Tabăra…
Specialiştii români şi francezi s-au întâlnit la Timişoara în cadrul unei şcoli de vară
Specialişti din România şi Franţa s-au întâlnit la Timişoara în cadrul unei şcoli de vară francofone. Proiectul a fost organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, în cadrul programului Erasmus. La această întâlnire, cursurile școlii de vară francofone au avut ca temă: „Practici de utilizare, diagnosticare și conservare a ecosistemelor…
Elevii de liceu au experimentat viața de student la Politehnica din Timișoara
Sâmbătă, 1 septembrie 2018, de la ora 10, în amfiteatrul K1 al Centrului de Conferinţe al Universităţii Politehnica Timişoara, are loc conferința de închidere a proiectului Electronics Summer University 2018, eveniment aflat la cea de-a treia ediţie.
Jocul de-a facultatea. Zeci de liceeni vor vedea cum e să fii student la Politehnica
Câteva zeci de elevi de liceu din mai mult județe se vor juca de-a… studenții! Se întâmplă, timp de două săptămâni, la Universitatea Politehnica, unde are loc a treia ediție a Electronics Summer University.
Școală de vară pentru olimpici și șefi de promoție la UVT. Vor lua prânzul cu un director de multinațională
Încă mai aveți timp să vă înscrieți la școala de vară Youth Elite, de la Universitatea de Vest din Timișoara. Vor învăța și se vor perfecționa la UVT 60 de elevi olimpici și șefi de promoție din licee.
Detectivii timpului în Cetate. Școală de vară la Timișoara
Să mergi la școală și în vacanță? Da, dacă asta înseamnă să te transformi în… detectiv! Copiii între 8 și 11 ani sunt așteptați la o aventură în Cetate, la finele căreia vor ști mai multe despre orașul lor.
#CeaMaiTareVară. Aproximativ 300 de elevi experimentează viața de student la Timișoara
Aproximativ 300 de elevi din România și Republica Moldova vor experimenta viața de student, timp de două săptămâni, la West Summer University. Proiectul poartă semnătura Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) și a ajuns la a VIII-a ediție.
Studenți ai UPT le vor arăta copiilor ce este arhitectura
Școală vara? Da, la țară, cu ateliere unde copiii vor învăța să exploreze lumea. E frumos și nu chiar școală. Va fi artă, va fi joc, arhitectură și explorare.
Vacanță fără telefon. Îți poți înscrie copilul la o școală de vară cu sport și lectură, la Timișoara
Vacanță de vară fără telefon mobil și tabletă, măcar câteva zile, dar cu multă mișcare și… lectură, într-o sală de sport! Este propunerea Smartfit pentru copiii cu vârste între 7 și 12 ani, care, timp de o săptămână, vor avea parte de o vacanță cu mers pe bicicletă, ore de înot și de karate, dans, dar și lectură.
Cea mai tare vară! Liceenii pot trăi viața de student timp de două săptămâni, la Timișoara
Elevii de liceu pot simula viața de student timp de două săptămâni la una dintre cele mai bune universități ale țării. Universitatea de Vest îi așteaptă pe cei care vor să vadă cum e viața de student. Mai sunt trei zile pentru înscrieri.
Puteți oferi unui copil dintr-un sat din Timiș o zi la școala de vară. Pentru ca la toamnă să nu renunțe
Puteți susține zeci de copii din județul Timiș să învețe la școala de vară. Provin din familii fără posibilități materiale și sunt cei mai „buni” candidați pentru abandonul școlar. Cu puțin ajutor, micuții își vor putea îmbunătăți performanțele la citire și scriere sau chiar să se pregătească pentru Evaluarea Națională. E cât se poate de simplu.
Școală de vară la UVT: Cursuri despre cum se scrie un proiect cultural și cum poți deveni un lider în domeniu
Vreți să scrieți proiecte culturale sau să deveniți un lider în domeniu? Aveți ocazia să învățați cum se face asta. Universitatea de Vest organizează, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, prima ediție a Școlii de vară de leadership cultural.
Hai sa inveti gratuit ce inseamna o afacere de succes. Incep inscrierile la scoala de vara Climate-Kic
Vreți să participați la cea mai mare școală de vară de inovație și antreprenoriat organizată în Europa? Acum vă puteți înscrie și puteți alege între un program de 3 săptămâni sau unul de 5 săptămâni. Încă un amănunt, și încă unul esențial: totul este gratuit.
Doua milioane de lei pentru Scoala de Vara a UVT, in urmatorii trei ani
West Summer University, proiectul iniţiat în 2012 de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest, va avea la dispoziţie, în următorii trei ani, câte 700.000 de lei, ca urmare a unei finanțări prin proiectul Romania Secondary Education Project/ROSE.
Scoala de vara urbana: povesti despre Timisoara, La Doua Bufnite, pentru copii intre 7 si 11
Ce dacă e vară și copilul tău e încă în vacanță? Poate învăța lucruri interesante despre orașul în care locuiește, se poate distra și poate avea parte de câteva zile speciale. Se întâmplă la cea de-a doua ediție a Școlii de vară urbană „În cetate”, organizată de Asociația Cultural-Educațională Melopolis și librăria La Două Bufnițe.
Arta’n casa: opt zile de scoala de vara cum nu s-a mai vazut
Artiștii timișoreni care au „colonizat” zona Ciclova Montană – Ilidia – Socolari – Potoc devin, la început de august, gazdele primei școli de vară de management cultural din vestul țării. Casele lor se deschid pentru tot felul de ateliere, dezbateri și spectacole.
Incepe cea mai tare vara! Joaca de-a studentii, la Universitatea de Vest
Peste 200 de elevi din țară și din Republica Moldova vor petrece două săptămâni de studenție, la una din cele 11 facultăți de la UVT. Totul, pe durata West Summer University (WSU), un proiect inițiat de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT).
Joaca de-a studentii la UVT! Elevi din toata tara si din Republica Moldova vin la Timisoara
La vară, sute de elevi din România, dar și din Republica Moldova vor avea ocazia să descopere cum e viața de student. Tinerii vor avea acces la o mulțime de facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, urmând ca astfel să aibă o viziune mai clară despre domeniul care li se potrivește cel mai bine.
Joaca de-a studentii s-a incheiat! Record de participare la West Summer University / FOTO
Chiar dacă joaca de-a studenții a luat sfârșit, 180 de elevi absolvenți de clasa a XI-a au rămas cu o mulțime de informații despre viața universitară, după ce au participat la West Summer University. A fost al patrulea an în care adolescenții au putut „gusta” din viața academică pentru a-și face o idee despre ce-i așteaptă atunci când vor părăsi băncile liceului.
Premiera… stomatologica pentru Horia Colibasanu, la Timisoara
Prima școală internaţională de vară de endodonţie din lume a adus la Timișoara câteva zeci de studenţi în ani terminali, rezidenţi şi tineri medici. Ei vor învăţa de la specialişti renumiţi din ţară şi din străinătate care sunt cele mai actuale tehnici de tratament. Unul dintre ei este… alpinistul Horia Colibășanu.
Endodonţia este specialitatea care se ocupă de diagnosticarea bolilor nervului dentar şi tratamentul acestora. Școala de vară organizată la Timișoara va dura o săptămână și este o premieră mondială. „Am avut o experienţă foarte reuşită anul trecut, când a avut loc prima școală de vară internaţională de parodontologie din România. Interesul participanţilor a fost atât de mare încât am hotărât ca un an mai târziu, să organizăm o primă școală de vară de endodonţie. Este prima din lume. Este o provocare faptul că avem ca lectori cei mai buni specialişti din ţară şi cei mai buni specialişti români care activează în afara graniţelor ţării”, spune dr. Ştefan Ioan Stratul, iniţiatorul evenimentului. Până sâmbătă, cei care s-au înscris vor particpa la cursuri, dar şi la exerciţii clince şi demonstraţii live de tratament prin cele mai actuale tehnici din lume. Unul dintre cei care va susține cursuri este și… alpinistul timişorean Horia Colibăşanu! Stomatolog de meserie, Horia a revenit acasă acum o lună și jumătate, după ce a încercat să ajungă pe Everest fără șerpași și oxigen suplimentar. Din păcate, vremea rea i-a dat planurile peste cap.
- 1
- 2