Arhiva pentru eticheta: tarani

Muzeul Satului cauta opt… „tarani” romani, sarbi, unguri si svabi

Muzeul Satului cauta opt… „tarani” romani, sarbi, unguri si svabi

Muzeul Satului Bănățean caută opt persoane dispuse să se mute, câte cel puțin opt ore pe zi, în gospodăriile tradiționale de la Pădurea Verde. Este primul pas spre „Muzeul Viu al Satului Bănățean”, proiect desfășurat în parteneriat în județele Csongrad și Timiș, care a ajuns în faza angajării personalului.

Fara internet sau telefon mobil! Patru familii vor trai ca pe vremuri la Muzeul Viu al Satului Banatean

Muzeul Viu al Satului Bănățean ar putea deveni una dintre cele mai mari atracții ale județului. Turiștii care vor veni aici vor putea beneficia de o experiență inedită și să trăiască la fel ca generațiile de odinioară. Asta, după ce în câteva case se vor muta familii dispuse să renunțe, pentru o perioadă, la o parte din beneficiile vremurilor moderne.

UE scoate laptarii din pietele din Romania

Noul an a început cu o veste proastă pentru micii producători: laptele nu va mai putea fi vândut în pieţe decât dacă, la maximum două ore după ce a fost muls, va fi răcit în tancuri speciale. Restricțiile sperie țăranii veniți în piețele din Timișoara. La fel ca și clienții lor, care cumpără de la ei de ani buni, oamenii sunt nemulțumiți de noile reguli.

„Viitorul este trist cu gaze de sist”, cu Victor Porcu’

Protestele împotriva exploatării cu cianuri, dar și a prospecțiunilor hidraulice au fost reluate, duminică, la Timișoara. De această dată, după modelul patentat înainte de întreruperea de săptămâna trecută, s-a pus în „scenă” o piesă de teatru cu două personaje, arbitrată de deja celebrul „Victor Porcu’”

Top