Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș”, spune că cei care sacrifică porcul trebuie să verifice carnea printr-un examen trichineloscopic realizat la medicul veterinar. „Dacă după două – trei zile de la consumul de carne prezentăm semnele unei toxiinfecții alimentare, trebuie să ne prezentăm de urgență la medic. Acesta…
Testați carnea de porc pentru prezența Trichinelozei. Vânarea animalelor vii, doar în anumite condiții
În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, inclusiv a infestării cu parazitul Trichinella spiralis, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor informează că vânzarea porcilor vii, din gospodăriile populației din județul Timiș, este permisă către alte gospodării ale populației sau pentru consumul propriu, către abatoare ce prestează servicii de tăiere, cu respectarea legislației sanitare veterinare…
Examinați carnea de porc înainte de a o consuma! Locurile din Timiș unde o puteți testa!
Dacă sacrificați porcul înainte de sărbători, atunci nu uitați să treceți cu o probă din carne pe la analiza trichineloscopică. În Timișoara și Lugoj sunt puncte unde se realizează această analiză. Vă prezentăm intervalul în care sunt deschise. Puncte de verificare trichineloscopică a cărnii de porc sunt deschise în Piața din zona Lipovei, Piața Doina…
Carnea de porc trebuie testata, ca sa nu ajungeti apoi la spital. Pretul este modic
Dacă vă gândiţi să tăiaţi porcul înainte de Crăciun este absolut necesar să verificaţi carnea înainte de consum, avertizează inspectorii Direcţiei Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş. Sunt patru centre deschise special în această perioadă, unde pot fi făcute astfel de teste.
Din ce in ce mai putini timiseni taie porcul in curte, dar aproape toti testeaza carnea
Numărul celor care deţin animale în gospodăriile proprii pe care le sacrifică şi cer apoi testarea cărnii a crescut semnificativ în ultimii ani. În acest moment, aproape integral, carnea sacrificată acasă este testată în laboratoare pentru existenţa trichinelozei.
Focar de trichineloza, dupa un ospat vanatoresc
Un chef al vânătorilor la care s-a mâncat un mistreț braconat s-a sfârșit la spital. O parte din cei care s-au ospătat s-au îmbolnăvit de trichineloză. Acum se tem să recunoască faptul că au împușcat animalul fără autorizație.