20 de milioane de euro pentru extinderea firmelor mici si mijlocii

Firmele mici şi mijlocii pot obţine fonduri europene nerambursabile pentru a se dezvolta şi a-şi extinde activitatea. A început depunerea cererilor în cadrul acestei linii de finanţare, parte a Programului Operaţional Regional. Suma totală alocată pentru Regiunea Vest depăşeşte 20 de milioane de euro.

Finanţarea vizează sprijinirea dezvoltării şi extinderii firmelor din mediul urban şi rural, iar fondurile se acordă în cadrul Priorității de investiții 2.2 „Sprijinirea creării și extinderea capacității avansate de producție și dezvoltarea serviciilor” a Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Pot beneficia de aceste fonduri microîntreprinderi, întreprinderi mici sau mijlocii. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 23 august 2017, la ora 12. Depunerea cererilor se va putea face exclusiv prin intermediul aplicației electronice MySMIS. Acest apel de proiecte este de tip competitiv cu depunere la termen, proiectele primind finanțare în funcție de punctajele obținute și în limita alocării financiare pentru Regiunea Vest, adică 20,36 milioane euro.

Finanțarea nerambursabilă acordată vizează construirea, modernizarea şi extinderea spațiilor de producție sau prestare de servicii; dotarea cu active corporale (echipamente), necorporale (licențe, programe software, brevete), inclusiv cu instrumente de comercializare on-line. Valoarea eligibilă a unui proiect trebuie să fie de minimum 200.000 euro și nu poate depăși un milion de euro. Contribuția solicitantului diferă în funcție de componenta prin care se acordă finanțare. ADR Vest organizează joi, 2 martie, începând cu ora 10, un seminar online în cadrul căruia se vor prezenta și discuta secțiunile cererii de finanțare din cadrul aplicației electronice MySMIS. Seminarul este gratuit, dar participarea se face doar în baza unei înscrieri prealabile, care se face aici.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Fresh Kebab

Administratie vezi arhiva Administratie

CCIAT

Politica vezi arhiva Politica

MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Statiunea Buzias

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Salarii brute între 3.800 și 6.200 de lei. Asta este oferta Primăriei Timișoara, care caută 28 de oameni interesați să se angajeze pe diverse posturi în instituția de pe CD Loga 1. Concursul este promovat de administratorul public, care vrea să risipească mitul conform căruia salariile în administrația publică sunt prea mici.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Salarii de pana la 6.200 de lei la Primaria Timisoara. Sunt scoase la concurs aproape 30 de posturi
Cei care consideră că primarul Nicolae Robu are vreo legătură cu marcajul rutier de la Pasajul Jiul nu se ridică peste inteligența unei gâște. Edilul admite însă că e nemulțumit de liniile trasate pe asfalt și nici șoferii nu sunt destul de încântați, astfel că ar putea fi făcute unele modificări. Robu a făcut anunțul printr-o nouă postare pe Facebook, ilustrată muzical cu piesa „Învingător”, a trupei... Coco!
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marcajul de la Pasajul Jiul ar putea disparea! Robu: Sunt omul esentelor, nu al derizoriului
Error, no Ad ID set! Check your syntax!
Top