Profitând de faptul că PSD-ALDE a piedut majoritatea în Camera Deputaților, PNL a propus la începutul ședinței de marți revocarea din funcție a președintelui Liviu Dragnea, precum și a vicepreședintelui Florin Iordache. PSD refuză să pună la vot cererea, dovadă că îi este teamă.
Încă de dimineață, PSD știa că se pune ceva la cale în Camera Deputaților, astfel că s-a dat o circulară prin care toți deputații partidului au fost chemați să vină la ședință. Din 144 de deputați au venit însă doar 104. Liderul grupului PNL, Raluca Turcan, a solicitat revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte, la pachet cu a lui Florin Iordache din cea de vicepreședinte. Florin Iordache, cel care conduce ședința, a refuzat să supună votului propunerea liberalilor și, de asemenea, a refuzat să părăsească tribuna Camerei. Regulamentul arată că, dacă celui care conduce ședința i se cere revocarea, nu mai poate conduce ședința. Raluca Turcan a solicitat ca plenul să fie condus de vicepreşedintele Camerei, timișoreanul Marilen Pirtea (PNL), iar votul să se facă prin ridicare de mână.
Iordache a motivat refuzul prin faptul că președintele Camerei poate fi demis doar la cererea grupului care l-a propus. Opoziția i-a amintit că, în 2012, PSD și PNL au procedat la fel cu Roberta Anastase, pe cacre au revocat-o din funcția de președinte. „În urmă cu șase ani, grupurile PNL și PSD au solicitat schimbarea doamnei Roberta Anastase. Și dumnevoastră, și domnul Nicolicea ați contribuit la aceea procedură. Doamna Anastase a invocat aceleași argumente ca și dumneavoastră azi, dar, în caz că nu mai țineți minte, în 2012 spuneați că plenul este suveran și poate decide revocarea”, a spus chiar Victor Ponta, liderul Pro România.
Ședința continuă cu doi lideri de ședină, Florin Iordache și Marilen Pirtea.
Comentarii prin facebook