Marșul pentru Viață, va avea loc sâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 12.00, în Timișoara. La miezul zilei se va pleca din Parcul „Carmen Sylva” din Timișoara, din fața Bisericii „Sf. Maria Regina Păcii”, iar la ora 13.00 se va face o oprire la Catedrala Mitropolitană din oraș.
Reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei, cei care suțin acest eveniment, transmit că studiile recente trag un semnal de alarmă, arătând că, în fiecare zi, în România, au loc circa 400 de întreruperi de sarcină, iar țara noastră se situează pe primul loc la numărul de copii avortați din Europa și, alături de Rusia, e singura țară din lume a cărui număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață.
În data de 23 martie 2019, sâmbătă, la orele 13.00, în fața Catedralei Mitropoliane va avea loc Marșul pentru Viață din Timișoara organizat de Arhiepiscopia Timișoarei, în colaborare cu principalele culte creștine din Timișoara și are ca scop afirmarea dreptului la viață al copilului nenăscut, conștientizarea gravității avortului și susținerea familiei tradiționale. Din fața Catedralei procesiunea va continua pe traseul Primărie – Consiliul Județean, unde se va finaliza prin mai multe luări de cuvânt din partea organizatorilor și participanților la Marș.
„Apărarea vieții intrauterine prin intermediul Marșului pentru Viață, Timișoara 2019, este o reafirmare a strălucirii luminii lui Hristos în pântecele mamei însărcinate. Marșul va fi mai mult o manifestare de rugăciune publică, pentru ca pruncul zămislit să ajungă, cu ajutorul lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, să vadă și el lumina, atât cea simțitoare și cea înțelegătoare: „să-i arate lui lumina cea simțitoare (fizică), ca să se învrednicească și de lumina cea înțelegătoare (necreată)” (Molitfelnic, 2013, p. 21), și „să se însemneze peste el lumina feței Tale” (p. 16) sau „să strălucească pururea lumina feței Tale în inima lui” ( p. 50). Așadar, embrionul abia zămislit se va întâlni față-către-Față cu Hristos, paradigma sau modelul său, avortul reprezentând o formă de iconoclasm, de ucidere a chipului lui Dumnezeu, care este omul, încă din prima clipă unic în relația sa cu arhetipul. În zilele noastre însă tot mai multe femei refuză să mai fie mame, refuză Darul vieții, care este o binecuvântare a lui Dumnezeu, iar noi știm că „femeia se mântuiește prin naștere de prunci” (1 Tim. 2, 15). Întreruperea sarcinii, care înseamnă ucidere cu premeditare, este un păcat foarte greu. Așadar, refuzul de a da viaţă sau oprirea cursului vieţii, sunt expresia unei mentalităţi secularizate, care a pierdut sensul spiritual al existenţei umane. Persoana umană nu mai este experiată ca o taină (Stăniloae), divino-umanismul existenței noastre este eludat.”, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Comentarii prin facebook