Stadion de patru stele, sală polivalentă, un mega complex sportiv, bazin olimpic etc. Sunt doar câteva dintre promisiunile pentru Timişoara ale primarului Nicolae Robu încă din 2012. În Cluj-Napoca însă toate acestea sunt cât se poate de reale. Acestora se va adăuga un nou obiectiv fabulos. Tot la Cluj, că la Timişoara rămânem doar cu laudele pentru „realizări” inexistente.
Este vorba de un mega parc acvatic care va cuprinde: un aquapark cu opt tobogane acvatice, un centru SPA, dar și un acvariu pe modelul celor din Valencia sau Barcelona. Viitorul parc acvatic va fi amenajat pe 12 hectare într-o fostă zonă de pășunat a orașului. Noua zonă de agrement a Clujului va fi finalizată în trei ani. Iar acest parc este doar începutul pentru realizarea unui proiect mult mai amplu.
Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat pe Facebook că în ședința de marți, 5 martie, Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca va discuta indicatorii tehnico-economici (studiul de fezabilitate) pentru construirea bazei de agrement – Aqua Park-ul din Gheorgheni (Becaș). ”Potrivit documentului care va fi supus votului consilierilor, partea de interior a Aqua Park-ului va avea o suprafață construită de 20.900 de metri pătrați, iar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați. Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apă, soare și aer curat vor avea la dispoziție opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase. „Vedeta” Aqua Park-ului va fi fără îndoială toboganul King Cobra, un echipament cu o înălțime de 17,5 metri și o capacitate de 480 de utilizatori pe oră. Vizitatorii Aqua Park-ului vor avea de asemenea la dispoziție o parcare cu peste 1.200 de locuri. Conform devizului general întocmit de SC Novelty AE SRL la comanda RADP Cluj-Napoca, valoarea estimată a investiției este de 198,2 milioane de lei (fără TVA). Costurile construcției și montajului sunt estimate la 125,5 milioane de lei (fără TVA), restul investiției reprezentând dotările. Aqua Park-ul reprezintă prima etapă din cadrul Masterplanului Zona Verde – Est, proiect amplu care prevede realizarea etapizată a unui parc natural urban, a unui parc de recreere și a unei zone de activități sportive”, a scris Emil Boc pe Facebook.
În timp ce la Cluj se fac lucruri în fiecare an, la Timişoara, primarul Nicolae Robu se întrece în promisiuni. Sau în laude cu “realizări” care nu există pe teren. Iar când aude de Emil Boc şi Cluj se înfurie…
Comentarii prin facebook