Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Organizația Salvați Copiii România a întrebat 62 de candidați la Parlamentul European ce vor face pentru copiii din țara lor? „Ce veţi face în Parlamentul European pentru copiii din România?”, aceasta a fost întrebarea la care au răspuns doar 18 dintre candidați.

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Salvaţi Copiii a trimis partidelor şi candidaţilor la alegerile europarlamentare un chestionar cu întrebări despre violenţa împotriva copiilor, copii în sărăcie/ drepturile socio-economice, copii în situaţie de migraţie/azil, copiii din zonele de conflict şi ajutorul umanitar.

18 candidaţi – printre care Rareş Bogdan, Maria Grapini, Vasile Blaga, Iurie Leancă, Cristian Ghinea şi Renate Weber – au răspuns chestionarului,

„Sunt teme reale, concrete, teme ale României, care pot avea soluţii europene, pentru că la nivelul Uniunii Europene se negociază şi decid politici generale, dar şi alocări de fonduri europene”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

O parte dintre răspunsurile candidaților:

Renate Weber (ALDE)

Consultarea copiilor: „Cred ca ar trebui să existe niște proceduri de ascultare a copiilor, dar ele trebuie elaborate cu mare grijă. Nu aș vrea să-i obligăm să se înregimenteze în forme de asociere numai pentru asta. Evident, vârsta este și ea importantă.

E greu să consulți copii de 0-6 ani, dar sigur există posibilitatea consultării părinților, a profesorilor, psihologilor privind impactul unor măsuri. E puțin diferit în cazul copiilor cu vârste mai mari. Importante sunt procedurile de consultare și în funcție de temele în legătură cu care vrem să acționăm”.

Violenţa împotriva copiilor: „Cred că importantă este conștientizarea cu privire la consecințele pe care le au violențele asupra copiilor. Pedepsele corporale sunt un aspect, în instituții sau în familie, dar fenomenul de bullying are, de asemenea, consecințe uriașe asupra dezvoltării copiilor.

Ar fi bine să organizăm în Parlamentul European niște audieri publice în prezența unor deputați din țările care nu au ratificat Convenția, a unor experți din statele în care ea se aplică deja cu rezultate pozitive, a unor psihologi etc.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Voi sprijini întotdeauna măsurile concrete prin care pot fi ajutați copiii pentru a ieși din sărăcie, pentru a-i încuraja să meargă la școală, pentru a reduce abandonul școlar, iar pentru asta e nevoie de fonduri. E important ca în astfel de programe să fie prinși și părinții copiilor.

Accesul la servicii de sănătate de calitate este și el fundamental. Nu susțin însă măsurile care, în spatele cuvintelor frumoase privind protejarea sănătății copiilor, ascund practici protecționiste sau reprezintă subvenții mascate ale unor produse.”

Vasile Blaga (Partidul Național Liberal)

Participarea copiilor la decizie: „Cred că pentru a crește copii care să ajungă adulți sănătoși este foarte important ca vocea copiilor să fie ascultată. La nivelul familiei apropiate, familiei extinse, școlii și, de ce nu, al politicii, copiii trebuie ascultați, iar problemele lor luate în considerare. Este clar că în ziua de astăzi copiii nu mai sunt crescuți ca pe vremea mea sau chiar ca pe vremea copiilor mei.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Înțeleg că România are cei mai mulți copii vulnerabili din toate statele Europene. Trebuie să devină un obiectiv European, dar și unul național reducerea drastică a numărului copiilor vulnerabili în fața sărăciei. Dincolo de garantarea unor drepturi fundamentale ale copiilor la nivelul Uniunii, de linii de finanțare deschise pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor cu toate direcțiile lor, este în primul rând datoria României să aibă grijă de copiii ei. Ca să răspund direct la întrebare, da, sunt dispus să sprijin o astfel de inițiativă.”

Iurie Leancă (Pro România)

Participarea copiilor la decizie: „Deși tratatele internaționale prevăd dreptul copiilor de a fi auziți, avem nevoie de instrumente care să transpună în practică acest drept atât de important. Trebuie să identificăm un mecanism viabil care să ofere copiilor dreptul de a participa la procesul de luare a deciziilor, în special în cazul politicilor care-i vizează. Și aici trebuie să mizăm pe suportul ONG-lor de profil care cunosc cel mai bine atât problemele cu care se confruntă copiii, cât și soluțiile care ar contribui cel mai bine la remedierea acestora.”

Violența împotriva copiilor: „Împreună cu colegii vom face demersuri pentru ca UE să inițieze campanii de informare și sensibilizare cu privire la diferitele forme de violență împotriva copiilor. Concomitent, vom lucra activ pentru a ne asigura că statele membre respectă Directiva UE (2011/93/UE) privind combaterea abuzului sexual și a exploatării sexuale a copiilor, precum și a pornografiei infantile. Totodată, vom promova activ aplicarea Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Faptul că astăzi 50% din copiii români sunt expuși riscului sărăciei și excluziunii sociale trebuie să motiveze eurodeputații din partea României să prioritizeze pe agenda lor promovarea alocării a cât mai multor fonduri europene din CFM (Cadrul Financiar Multianual) pentru diminuarea acestor statistici triste.”

Maria Grapini (PSD)

Participarea copiilor la decizie: „Copiii știu să-și exprime spaimele și nemulțumirile, direct și sincer, iar vocea lor trebuie, categoric, ascultată. Din postura mea de europarlamentar și, sper, viitor europarlamentar, voi milita pentru o voce sonoră a copiilor din România și UE și pentru libertatea ca ei să se facă auziți, ori de câte ori sunt în dificultate.”

Violența împotriva copiilor: „Voi propune un buget consistent pentru acțiuni de informare în fiecare stat membru, în scopul prevenirii violenței.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Ce guvern din UE sau din lumea întreagă își dorește sărăcie și excluziune socială? Sunt, cred eu, cele mai grele provocări ale statelor, pentru că vorbim despre copii într-o conjunctură nefericită, vorbim, deci, despre viitorul nostru, iar acesta trebuie să fie, obligatoriu, unul optimist. Voi sprijini întotdeauna un asemenea demers, cum am făcut-o și până în prezent, mă voi lupta pentru acces liber și neîngrădit la servicii medicale și educaționale! Consider că fiecare, în țara lui, trebuie să aloce atenție majoră și bugete serioase pentru a rezolva aceste vulnerabilități critice, dar e nevoie și de un demers european comun, imediat și consistent.”

Cristian Ghinea (Alianța 2020 USR-PLUS)

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „În 2016 am coordonat Pachetul Anti-sărăcie, inițiativa guvernului Dacian Cioloș de a orienta fondurile europene spre problemele sărăciei extreme. Cele mai multe dintre măsuri vizau copiii. Rămân credincios ideii că e nevoie de intervenții integrate din fonduri europene în România pentru a da o șansă generațiilor viitoare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Analiza Imobiliare.ro: Terenurile sunt cele mai tranzacţionate proprietăţi de pe piaţă

Timişul este judeţul vânzării de terenuri, fie ele intravilane, fie extravilane. Cu o piaţă imobiliară în scădere, de altfel un trend naţional, cel mai vestic judeţ are evoluţii bune atunci când vine vorba de acest tip de tranzacţii. Cu un preț mediu de 1.200 de euro pe metru pătrat util pentru un apartament (indiferent de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiza Imobiliare.ro: Terenurile sunt cele mai tranzacţionate proprietăţi de pe piaţă

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

PNL anunţă, prin vocea Alinei Gorghiu, senator de Timiş, că săptămâna viitoare demarează acţiunile pentru convocarea unei sesiuni speciale a parlamentului. Decizia, care probabil îi va supăra pe mulţi dintre aleşii poporului, are loc pentru a se putea vota modificarea legislaţiei electorale. Nu va fi timp destul pentru adoptarea unei noi legislaţii în domeniul alegerilor,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alina Gorghiu se gândeşte mai puţin la vacanţa parlamentarilor: Facem sesiune specială!
Mobilizare generală a autorităților din vestul țării, în urma unui accident care a avut loc pe unul dintre cele mai intens circulate drumuri din țară și, totodată, printre cele mai periculoase. Incidentul s-a petrecut pe DN6, la intrarea în localitatea Topleț, dinspre Orșova, fiind activat Planul Roșu de Intervenție. Din primele informații venite în urma...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Planul Roșu de Intervenție, activat în urma unui accident rutier care a avut loc în Banat
Întreaga idee a primarului Nicoale Robu, de a realiza o parcare pe un teren de pe strada Oituz aparţinând Universităţii de Vest Timişoara, nu este, cel puţin deocamdată, decât… o idee. Rectorul UVT, Marilen Pirtea, spune că nu s-a pus niciodată problema ca pe acel teren să se realizeze exclusiv doar o parcare, ci orice...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iluzii pentru o parcare pe terenul Universităţii de Vest, de pe strada Oituz. Pirtea şi Robu nu au discutat pe acest subiect
Toate declaraţiile făcute de ministru Dezvoltării, Daniel Suciu, legate de sala polivalentă care ar trebui ridicată la Timişoara, sunt fără nicio susţinere. Proiectul e departe de a deveni realitate. Deputatul PNL de Timiş, Marilen Pirtea, spune că a fost informat că nici măcar documentaţia aferentă proiectului nu a fost în totalitate întocmită. Primăria Timişoara şi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CJ Timiş şi Primăria Timişoara se ceartă degeaba: sala polivalentă nu are nici măcar documentaţia integrală întocmită
Unul din cei mai promițători jucători din lotul Ripensiei în sezonul trecut a făcut marele pas spre Liga 1. Ofertat de mai multe cluburi, acesta a ales o echipă la care poate să se dezvolte. Vorbim despre atacantul Andrei Dumiter care se află deja în cantonamentul echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe, care se desfășoară în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un jucător de la Ripi merge în prima ligă
La Timișoara va avea loc un concert caritabil. Scopul acestui eveniment este achiziționarea unui scaun cu rotile electric pentru Geanina. Puteți dona. Concertul va avea loc duminică, 23 iunie, la ora 18.00, la Biserica Romano-Catolică din Elisabetin, Timișoara. Vă vor încânta componenții corului Juventus Salvator. „Suntem corul Juventus Salvator și vă invităm la o seară...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concert caritabil în biserică, la Timișoara. Geanina are nevoie de un scaun cu rotile electric
La Timișoara va avea loc un eveniment care se adresează persoanelor aflate în dificultate. În urbea de pe Bega se va desfășura Bursa locurilor de muncă, organizată de Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Agenția Județeană Pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. Evenimentul are ca scop facilitarea recrutării de personal pentru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bursa locurilor de muncă pentru persoane aflate în dificultate, la Timișoara
Top
WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com