Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Organizația Salvați Copiii România a întrebat 62 de candidați la Parlamentul European ce vor face pentru copiii din țara lor? „Ce veţi face în Parlamentul European pentru copiii din România?”, aceasta a fost întrebarea la care au răspuns doar 18 dintre candidați.

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Salvaţi Copiii a trimis partidelor şi candidaţilor la alegerile europarlamentare un chestionar cu întrebări despre violenţa împotriva copiilor, copii în sărăcie/ drepturile socio-economice, copii în situaţie de migraţie/azil, copiii din zonele de conflict şi ajutorul umanitar.

18 candidaţi – printre care Rareş Bogdan, Maria Grapini, Vasile Blaga, Iurie Leancă, Cristian Ghinea şi Renate Weber – au răspuns chestionarului,

„Sunt teme reale, concrete, teme ale României, care pot avea soluţii europene, pentru că la nivelul Uniunii Europene se negociază şi decid politici generale, dar şi alocări de fonduri europene”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

O parte dintre răspunsurile candidaților:

Renate Weber (ALDE)

Consultarea copiilor: „Cred ca ar trebui să existe niște proceduri de ascultare a copiilor, dar ele trebuie elaborate cu mare grijă. Nu aș vrea să-i obligăm să se înregimenteze în forme de asociere numai pentru asta. Evident, vârsta este și ea importantă.

E greu să consulți copii de 0-6 ani, dar sigur există posibilitatea consultării părinților, a profesorilor, psihologilor privind impactul unor măsuri. E puțin diferit în cazul copiilor cu vârste mai mari. Importante sunt procedurile de consultare și în funcție de temele în legătură cu care vrem să acționăm”.

Violenţa împotriva copiilor: „Cred că importantă este conștientizarea cu privire la consecințele pe care le au violențele asupra copiilor. Pedepsele corporale sunt un aspect, în instituții sau în familie, dar fenomenul de bullying are, de asemenea, consecințe uriașe asupra dezvoltării copiilor.

Ar fi bine să organizăm în Parlamentul European niște audieri publice în prezența unor deputați din țările care nu au ratificat Convenția, a unor experți din statele în care ea se aplică deja cu rezultate pozitive, a unor psihologi etc.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Voi sprijini întotdeauna măsurile concrete prin care pot fi ajutați copiii pentru a ieși din sărăcie, pentru a-i încuraja să meargă la școală, pentru a reduce abandonul școlar, iar pentru asta e nevoie de fonduri. E important ca în astfel de programe să fie prinși și părinții copiilor.

Accesul la servicii de sănătate de calitate este și el fundamental. Nu susțin însă măsurile care, în spatele cuvintelor frumoase privind protejarea sănătății copiilor, ascund practici protecționiste sau reprezintă subvenții mascate ale unor produse.”

Vasile Blaga (Partidul Național Liberal)

Participarea copiilor la decizie: „Cred că pentru a crește copii care să ajungă adulți sănătoși este foarte important ca vocea copiilor să fie ascultată. La nivelul familiei apropiate, familiei extinse, școlii și, de ce nu, al politicii, copiii trebuie ascultați, iar problemele lor luate în considerare. Este clar că în ziua de astăzi copiii nu mai sunt crescuți ca pe vremea mea sau chiar ca pe vremea copiilor mei.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Înțeleg că România are cei mai mulți copii vulnerabili din toate statele Europene. Trebuie să devină un obiectiv European, dar și unul național reducerea drastică a numărului copiilor vulnerabili în fața sărăciei. Dincolo de garantarea unor drepturi fundamentale ale copiilor la nivelul Uniunii, de linii de finanțare deschise pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor cu toate direcțiile lor, este în primul rând datoria României să aibă grijă de copiii ei. Ca să răspund direct la întrebare, da, sunt dispus să sprijin o astfel de inițiativă.”

Iurie Leancă (Pro România)

Participarea copiilor la decizie: „Deși tratatele internaționale prevăd dreptul copiilor de a fi auziți, avem nevoie de instrumente care să transpună în practică acest drept atât de important. Trebuie să identificăm un mecanism viabil care să ofere copiilor dreptul de a participa la procesul de luare a deciziilor, în special în cazul politicilor care-i vizează. Și aici trebuie să mizăm pe suportul ONG-lor de profil care cunosc cel mai bine atât problemele cu care se confruntă copiii, cât și soluțiile care ar contribui cel mai bine la remedierea acestora.”

Violența împotriva copiilor: „Împreună cu colegii vom face demersuri pentru ca UE să inițieze campanii de informare și sensibilizare cu privire la diferitele forme de violență împotriva copiilor. Concomitent, vom lucra activ pentru a ne asigura că statele membre respectă Directiva UE (2011/93/UE) privind combaterea abuzului sexual și a exploatării sexuale a copiilor, precum și a pornografiei infantile. Totodată, vom promova activ aplicarea Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Faptul că astăzi 50% din copiii români sunt expuși riscului sărăciei și excluziunii sociale trebuie să motiveze eurodeputații din partea României să prioritizeze pe agenda lor promovarea alocării a cât mai multor fonduri europene din CFM (Cadrul Financiar Multianual) pentru diminuarea acestor statistici triste.”

Maria Grapini (PSD)

Participarea copiilor la decizie: „Copiii știu să-și exprime spaimele și nemulțumirile, direct și sincer, iar vocea lor trebuie, categoric, ascultată. Din postura mea de europarlamentar și, sper, viitor europarlamentar, voi milita pentru o voce sonoră a copiilor din România și UE și pentru libertatea ca ei să se facă auziți, ori de câte ori sunt în dificultate.”

Violența împotriva copiilor: „Voi propune un buget consistent pentru acțiuni de informare în fiecare stat membru, în scopul prevenirii violenței.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Ce guvern din UE sau din lumea întreagă își dorește sărăcie și excluziune socială? Sunt, cred eu, cele mai grele provocări ale statelor, pentru că vorbim despre copii într-o conjunctură nefericită, vorbim, deci, despre viitorul nostru, iar acesta trebuie să fie, obligatoriu, unul optimist. Voi sprijini întotdeauna un asemenea demers, cum am făcut-o și până în prezent, mă voi lupta pentru acces liber și neîngrădit la servicii medicale și educaționale! Consider că fiecare, în țara lui, trebuie să aloce atenție majoră și bugete serioase pentru a rezolva aceste vulnerabilități critice, dar e nevoie și de un demers european comun, imediat și consistent.”

Cristian Ghinea (Alianța 2020 USR-PLUS)

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „În 2016 am coordonat Pachetul Anti-sărăcie, inițiativa guvernului Dacian Cioloș de a orienta fondurile europene spre problemele sărăciei extreme. Cele mai multe dintre măsuri vizau copiii. Rămân credincios ideii că e nevoie de intervenții integrate din fonduri europene în România pentru a da o șansă generațiilor viitoare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Dominic Fritz

Au fost stabilite scenariile unui eventual nou spital municipal care s-ar putea ridica la Timișoara

Municipalitatea timișoreană a făcut public studiul de prefezabilitate referitor la un viitor spital municipal. Conform acestuia, există trei scenarii pentru construcția noului Spital Municipal din nordul orașului. Studiul de prefezabilitate a fost realizat de IFC, divizie a Băncii Mondiale. În funcție de variantele de finanțare, experții propun în proiect trei scenarii de relocare a secțiilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Au fost stabilite scenariile unui eventual nou spital municipal care s-ar putea ridica la Timișoara
MINA Pop-Up 3 octombrie - 12 ianuarie

Politica vezi arhiva Politica

Emil Constantinescu a discutat despre Timiș cu liderul administrației județene

Aflat la Timișoara pentru a comemora 35 de ani de la momentul Revoluției de la Timișoara, fostul președinte al României, Emil Constantinescu, a avut o întâlnire și cu președintele CJ Timiș, Alfred Simonis. Cei doi au purtat discuții pe mai multe teme legate de administrație, fonduri europene sau modul de susținere a mediului de afaceri....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Emil Constantinescu a discutat despre Timiș cu liderul administrației județene
dermaskin-orizontal

Sport vezi arhiva Sport

isho.ro

Social vezi arhiva Social

Muzeul National al Banatului
No More Bad Gifts

Economic vezi arhiva Economic

O nouă bucată din centura de ocolire a Aradului e finalizată/VIDEO

La Arad este aproape de deschidere o nouă bucată din centura orașului. Lucrarea a fost realizată de Consiliul Județean Arad, sub supervizarea Direcției de Drumuri și Poduri, ceea ce arată că ideea transmiterii spre autoritățile locale a managementului unor astfel de proiecte este posibilă, chiar dacă în Timiș a fost un eșec total. Vă reamintim...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O nouă bucată din centura de ocolire a Aradului e finalizată/VIDEO

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Pițărăi, dubași, colindători de pe tot cuprinsul timișean dau zvon bun de sărbătoare nouă, după datini vechi! Joi, 19 decembrie 2024, peste 250 de colindători vor sosi la Timișoara pentru a aduce vestea Nașterii Domnului, în cel mai așteptat, vesel și colorat eveniment al iernii bănățene! Colindătorii se vor întâlni la ora 11:30, în fața...
Citeşte tot articolul Citeste articolul E vremea sărbătorilor și a reîntoarcerii la tradiții! Alaiul colindătorilor are loc zilele viitoare
Neatenția și graba continuă să bage oameni nevinovați în spital. S-a întâmplat și sâmbătă noaptea, într-o intesecție intens circulată din Timișoara. O tânără în vârstă de 22 ani conducea un autovehicul pe Calea Circumvalațiunii, iar la intersecția cu str. Gheorghe Lazăr a intrat în coliziune cu un autoturism ce circula regulamentar din sens opus, condus...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei persoane au ajuns la spital din cauza unei șoferițe care nu a dat prioritate în intersecție
Victorie mare venită într-un moment important. SCM Timișoara continuă să alterneze victoriile și înfrângerile din Liga Națională de Baschet Masculin. Leii din Banat au ajuns la un bilanț de 6-6 în campionat, după ce au învins-o în deplasare pe Steaua București cu scorul de 70-57. „Militarii” au acum un bilanț de 5-7 după acest meci....
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Timișoara câștigă sub panoul Stelei
Miercuri 18 decembrie, între orele 9.00 şi 11.00 se va desfăşurta Târgul de Crăciun al Copiilor de la Şcola Gimnazială din Şag. Copiii din Şag au transformat sărbătoarea în artizanat și creativitate şi vă invită să descoperiți un târg de Crăciun plin de surprize, unde fiecare obiect spune o poveste. De la decoruri strălucitoare, felicitări...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Magia Sărbătorilor prinde viață! Copiii din Şag organizează un târg de Crăciun
Momentul începutului protestelor care au dus la Revoluția care a răsturnat sistemul comunist din România, atunci când enoriașii, inițial, apoi tot mai mulți timișoreni, s-au adunat la casa parohială a pastorului reformat Laszlo Tokes, a fost marcat, acum la 35 de ani de atunci, printr-un eveniment special, la Biserica Reformată Noul Mileniu din Timișoara. Oaspete...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Debutul Revoluției de la Timișoara, comemorat de Biserica Reformată în cadrul unui moment festiv/FOTO
A doua etapă a returului Ligii Naţionale de handbal masculin a debutat la Timişoara, acolo unde o echipă aflată în scădere de formă şi în nevoie disperată de puncte întâlnea campioana ţării, grupare care obţinuse doar victorii şi în acest sezon. După 60 de minute echilibrate, s-a produs şi mini-surpriza. După o primă repriză echilibrată...
Citeşte tot articolul Citeste articolul SCM Poli, prima echipă din acest sezon care o încurcă pe Dinamo! Egal, după o revenire ca în filme
Povestea Revoluției de la Timișoara a ajuns la Viena, capitala Austriei, prin intermediul fotografiilor document realizate de Constantin Duma în zilele evenimentului care a adus schimbarea cu 180 de grade a istoriei României. La Institutul Cultural Român din capitala Austriei a avut loc expoziția „Timişoara Incognito – Revoluţia Română 1989”, care a prezentat publicului, în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imaginile Revoluției, realizate de Constantin Duma, au ajuns în premieră la Viena/Foto
Două dintre facultățile din cadrul Universității Politehnica Timișoara vor beneficia de investiții cu fonduri nerambursabile, prin Programul Regional Vest 2021-2027. Proiectul este în valoare totală de 4,13 milioane euro, din care 4 milioane de euro finanțare nerambursabilă, a anunțat Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest Timișoara. Reprezentanții ADR Vest și cei ai Universității Politehnica Timișoara au semnat contractul de finanțare...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prin Programul Regional Vest, Universitatea Politehnica va primi pentru modernizare patru milioane de euro fonduri nerambursabile
Top