Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Organizația Salvați Copiii România a întrebat 62 de candidați la Parlamentul European ce vor face pentru copiii din țara lor? „Ce veţi face în Parlamentul European pentru copiii din România?”, aceasta a fost întrebarea la care au răspuns doar 18 dintre candidați.

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Salvaţi Copiii a trimis partidelor şi candidaţilor la alegerile europarlamentare un chestionar cu întrebări despre violenţa împotriva copiilor, copii în sărăcie/ drepturile socio-economice, copii în situaţie de migraţie/azil, copiii din zonele de conflict şi ajutorul umanitar.

18 candidaţi – printre care Rareş Bogdan, Maria Grapini, Vasile Blaga, Iurie Leancă, Cristian Ghinea şi Renate Weber – au răspuns chestionarului,

„Sunt teme reale, concrete, teme ale României, care pot avea soluţii europene, pentru că la nivelul Uniunii Europene se negociază şi decid politici generale, dar şi alocări de fonduri europene”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

O parte dintre răspunsurile candidaților:

Renate Weber (ALDE)

Consultarea copiilor: „Cred ca ar trebui să existe niște proceduri de ascultare a copiilor, dar ele trebuie elaborate cu mare grijă. Nu aș vrea să-i obligăm să se înregimenteze în forme de asociere numai pentru asta. Evident, vârsta este și ea importantă.

E greu să consulți copii de 0-6 ani, dar sigur există posibilitatea consultării părinților, a profesorilor, psihologilor privind impactul unor măsuri. E puțin diferit în cazul copiilor cu vârste mai mari. Importante sunt procedurile de consultare și în funcție de temele în legătură cu care vrem să acționăm”.

Violenţa împotriva copiilor: „Cred că importantă este conștientizarea cu privire la consecințele pe care le au violențele asupra copiilor. Pedepsele corporale sunt un aspect, în instituții sau în familie, dar fenomenul de bullying are, de asemenea, consecințe uriașe asupra dezvoltării copiilor.

Ar fi bine să organizăm în Parlamentul European niște audieri publice în prezența unor deputați din țările care nu au ratificat Convenția, a unor experți din statele în care ea se aplică deja cu rezultate pozitive, a unor psihologi etc.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Voi sprijini întotdeauna măsurile concrete prin care pot fi ajutați copiii pentru a ieși din sărăcie, pentru a-i încuraja să meargă la școală, pentru a reduce abandonul școlar, iar pentru asta e nevoie de fonduri. E important ca în astfel de programe să fie prinși și părinții copiilor.

Accesul la servicii de sănătate de calitate este și el fundamental. Nu susțin însă măsurile care, în spatele cuvintelor frumoase privind protejarea sănătății copiilor, ascund practici protecționiste sau reprezintă subvenții mascate ale unor produse.”

Vasile Blaga (Partidul Național Liberal)

Participarea copiilor la decizie: „Cred că pentru a crește copii care să ajungă adulți sănătoși este foarte important ca vocea copiilor să fie ascultată. La nivelul familiei apropiate, familiei extinse, școlii și, de ce nu, al politicii, copiii trebuie ascultați, iar problemele lor luate în considerare. Este clar că în ziua de astăzi copiii nu mai sunt crescuți ca pe vremea mea sau chiar ca pe vremea copiilor mei.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Înțeleg că România are cei mai mulți copii vulnerabili din toate statele Europene. Trebuie să devină un obiectiv European, dar și unul național reducerea drastică a numărului copiilor vulnerabili în fața sărăciei. Dincolo de garantarea unor drepturi fundamentale ale copiilor la nivelul Uniunii, de linii de finanțare deschise pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor cu toate direcțiile lor, este în primul rând datoria României să aibă grijă de copiii ei. Ca să răspund direct la întrebare, da, sunt dispus să sprijin o astfel de inițiativă.”

Iurie Leancă (Pro România)

Participarea copiilor la decizie: „Deși tratatele internaționale prevăd dreptul copiilor de a fi auziți, avem nevoie de instrumente care să transpună în practică acest drept atât de important. Trebuie să identificăm un mecanism viabil care să ofere copiilor dreptul de a participa la procesul de luare a deciziilor, în special în cazul politicilor care-i vizează. Și aici trebuie să mizăm pe suportul ONG-lor de profil care cunosc cel mai bine atât problemele cu care se confruntă copiii, cât și soluțiile care ar contribui cel mai bine la remedierea acestora.”

Violența împotriva copiilor: „Împreună cu colegii vom face demersuri pentru ca UE să inițieze campanii de informare și sensibilizare cu privire la diferitele forme de violență împotriva copiilor. Concomitent, vom lucra activ pentru a ne asigura că statele membre respectă Directiva UE (2011/93/UE) privind combaterea abuzului sexual și a exploatării sexuale a copiilor, precum și a pornografiei infantile. Totodată, vom promova activ aplicarea Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Faptul că astăzi 50% din copiii români sunt expuși riscului sărăciei și excluziunii sociale trebuie să motiveze eurodeputații din partea României să prioritizeze pe agenda lor promovarea alocării a cât mai multor fonduri europene din CFM (Cadrul Financiar Multianual) pentru diminuarea acestor statistici triste.”

Maria Grapini (PSD)

Participarea copiilor la decizie: „Copiii știu să-și exprime spaimele și nemulțumirile, direct și sincer, iar vocea lor trebuie, categoric, ascultată. Din postura mea de europarlamentar și, sper, viitor europarlamentar, voi milita pentru o voce sonoră a copiilor din România și UE și pentru libertatea ca ei să se facă auziți, ori de câte ori sunt în dificultate.”

Violența împotriva copiilor: „Voi propune un buget consistent pentru acțiuni de informare în fiecare stat membru, în scopul prevenirii violenței.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Ce guvern din UE sau din lumea întreagă își dorește sărăcie și excluziune socială? Sunt, cred eu, cele mai grele provocări ale statelor, pentru că vorbim despre copii într-o conjunctură nefericită, vorbim, deci, despre viitorul nostru, iar acesta trebuie să fie, obligatoriu, unul optimist. Voi sprijini întotdeauna un asemenea demers, cum am făcut-o și până în prezent, mă voi lupta pentru acces liber și neîngrădit la servicii medicale și educaționale! Consider că fiecare, în țara lui, trebuie să aloce atenție majoră și bugete serioase pentru a rezolva aceste vulnerabilități critice, dar e nevoie și de un demers european comun, imediat și consistent.”

Cristian Ghinea (Alianța 2020 USR-PLUS)

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „În 2016 am coordonat Pachetul Anti-sărăcie, inițiativa guvernului Dacian Cioloș de a orienta fondurile europene spre problemele sărăciei extreme. Cele mai multe dintre măsuri vizau copiii. Rămân credincios ideii că e nevoie de intervenții integrate din fonduri europene în România pentru a da o șansă generațiilor viitoare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 3864 cazuri

3339
active
151
decese
374
vindecate

Situația globală

Total: 1272514 cazuri

941616
active
69413
decese
261485
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Romania tineret

Jucătorii care au pus umărul la calificarea pentru Jocurile Olimpice rămân eligibili, deși competiția se dispută la anul

După ce Federația Română de Fotbal s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice de la Tokyo, forul de la Zurich a anunțat aseară că, deși competiția se va desfășura în 2021, pot fi prezenți jucătorii care au obținut calificarea. Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jucătorii care au pus umărul la calificarea pentru Jocurile Olimpice rămân eligibili, deși competiția se dispută la anul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

tramvai istoric

Nu se lasă, în problema casării mijloacelor de transport: „Demersul Societății de Transport este unul inacceptabil”

Entuziaştii din domeniul istoriei transportului în comun nu se lasă în problema licitaţiei organizate de Societatea de Transport Public Timișoara pe tema casării şi vânzării la licitaţie aunor tramvaie, autobuze sau troleibuze. Asociaţia “Metrou Uşor” spune că anunţul STPT referitor la licitaţie este fals şi că, de fapt, s-ar realiza casarea pentru mijloace de patrimoniu. Joi,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu se lasă, în problema casării mijloacelor de transport: „Demersul Societății de Transport este unul inacceptabil”
galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Analiza imobiliare.ro

Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%

Preţurile proprietăţilor imobiliare din ţară nu par a fi fost afectate decisiv în cea de a treia lună din acest an, cea în care România a intrat în stare de urgenţă. Mai mult, acestea au crescut cu 1,6% per ansamblul lunii, la Timişoara plusul fiind de 1,4%. Starea de urgență instaurată pe plan național în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Numărul persoanelor aflate în carantină, în Timiș, a crescut de la o zi la alta. Conform Direcției de Sănătate Publică, în Timiș, în 5 aprilie, sunt 936 persoane în autoizolare la domiciliu, care se află sub monitorizare medicală, iar alte 570 de persoane sunt in carantină instituționalizată. Sâmbătă, în Timiș erau în carantină 499 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: 570 de persoane în carantină
Încă trei decese ale pacienților cu COVID-19 în România, au fost anunţate duminică după-amiază. Ţara noastră ajunge astfel la 151 de decese confirmate ale pacienților cu coronavirus, transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Decesul unui bărbat a fost raportat la peste o săptămână distanță. A decedat un bărbat de 68 de ani, din județul Ilfov...
Citeşte tot articolul Citeste articolul 151 de decese ale persoanelor cu COVID-19 în România. Un deces a fost făcut public după mai bine de o săptămână
Doctorul Virgil Musta este în prima linie a luptei cu coronavirusul, de când primul pacient suspect a fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. A vindecat zeci de pacienți și continuă să o facă, alături de medicii de la spitalul în care profesează. Le-a vorbit oamenilor în biserică despre cum să...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Preot din Timișoara: Medicul Virgil Musta duce „lupta cea bună” împotriva bolilor, infecțiilor și a virușilor
Numărul amenzilor date de polițiști și jandarmi celor care au încălcat restricțiile de circulație impuse de Ordonanțele Militare a depășit 250, într-o singură zi, în Timiș. Polițiștii din județul Timiș au aplicat, în cursul zilei de 4 aprilie, 247 amenzi în valoare de 604.540 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. În ultimele 24 de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: amenzi de peste 600.000 lei pentru cei care nu respectă restricțiile de circulație din timpul stării de urgență
DSP Timiș recomandă restrângerea activității la Maternitatea Odobescu și asigurarea urgențelor. Au fost depistate 25 de cazuri de COVID-19 din clinică Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș recomandă ca Maternitatea Odobescu să-și restrângă activitatea. Au fost depistate 25 de cazuri COVID-19 în clinica care aparține de Spitalul Municipal Timișoara. DSP Timiș transmite că sunt 25...
Citeşte tot articolul Citeste articolul DSP Timiș recomandă restrângerea activității la Maternitatea Odobescu și asigurarea urgențelor. 25 de cazuri de COVID-19 din clinică
După ce Federația Română de Fotbal s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice de la Tokyo, forul de la Zurich a anunțat aseară că, deși competiția se va desfășura în 2021, pot fi prezenți jucătorii care au obținut calificarea. Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jucătorii care au pus umărul la calificarea pentru Jocurile Olimpice rămân eligibili, deși competiția se dispută la anul
Încă trei persoane au fost depistate cu coronavirus la Maternitatea Odobescu din Timișoara. Rezultatul testelor a venit sâmbătă seara, iar numărul pacienților și personalului medical de la Maternitatea Odobescu cu coronavirus ajunge la 23. Maternitatea Odobescu a fost în carantină, pentru o zi, după ce cinci asistente au fost depistate cu COVID-19. De atunci, numărul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alte trei persoane, din rândul personalului medical, au coronavirus, la „Odobescu”
Primăria Timişoara nu a reuşit nici la această oră să rezolve problemele legate de oamenii fără adăpost. Primarul Robu dă vina pe noul duşman al acestor zile, Direcţia de Sănătate Publică şi directorul acesteia. Locul e decis, amenajat, stabilit, dar închis. Vorbim despre locul unde ar trebui să ajungă şi ţinuţi închişi toţi “boschetarii” din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Problema campării oamenilor străzii nu e rezolvată. Nicolae Robu: De vină e DSP Timiş
Entuziaştii din domeniul istoriei transportului în comun nu se lasă în problema licitaţiei organizate de Societatea de Transport Public Timișoara pe tema casării şi vânzării la licitaţie aunor tramvaie, autobuze sau troleibuze. Asociaţia “Metrou Uşor” spune că anunţul STPT referitor la licitaţie este fals şi că, de fapt, s-ar realiza casarea pentru mijloace de patrimoniu. Joi,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nu se lasă, în problema casării mijloacelor de transport: „Demersul Societății de Transport este unul inacceptabil”
Top