Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Organizația Salvați Copiii România a întrebat 62 de candidați la Parlamentul European ce vor face pentru copiii din țara lor? „Ce veţi face în Parlamentul European pentru copiii din România?”, aceasta a fost întrebarea la care au răspuns doar 18 dintre candidați.

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Candidații la alegerile europarlamentare, bombardați cu întrebari de Salvați Copii

Salvaţi Copiii a trimis partidelor şi candidaţilor la alegerile europarlamentare un chestionar cu întrebări despre violenţa împotriva copiilor, copii în sărăcie/ drepturile socio-economice, copii în situaţie de migraţie/azil, copiii din zonele de conflict şi ajutorul umanitar.

18 candidaţi – printre care Rareş Bogdan, Maria Grapini, Vasile Blaga, Iurie Leancă, Cristian Ghinea şi Renate Weber – au răspuns chestionarului,

„Sunt teme reale, concrete, teme ale României, care pot avea soluţii europene, pentru că la nivelul Uniunii Europene se negociază şi decid politici generale, dar şi alocări de fonduri europene”, a spus Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

O parte dintre răspunsurile candidaților:

Renate Weber (ALDE)

Consultarea copiilor: „Cred ca ar trebui să existe niște proceduri de ascultare a copiilor, dar ele trebuie elaborate cu mare grijă. Nu aș vrea să-i obligăm să se înregimenteze în forme de asociere numai pentru asta. Evident, vârsta este și ea importantă.

E greu să consulți copii de 0-6 ani, dar sigur există posibilitatea consultării părinților, a profesorilor, psihologilor privind impactul unor măsuri. E puțin diferit în cazul copiilor cu vârste mai mari. Importante sunt procedurile de consultare și în funcție de temele în legătură cu care vrem să acționăm”.

Violenţa împotriva copiilor: „Cred că importantă este conștientizarea cu privire la consecințele pe care le au violențele asupra copiilor. Pedepsele corporale sunt un aspect, în instituții sau în familie, dar fenomenul de bullying are, de asemenea, consecințe uriașe asupra dezvoltării copiilor.

Ar fi bine să organizăm în Parlamentul European niște audieri publice în prezența unor deputați din țările care nu au ratificat Convenția, a unor experți din statele în care ea se aplică deja cu rezultate pozitive, a unor psihologi etc.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Voi sprijini întotdeauna măsurile concrete prin care pot fi ajutați copiii pentru a ieși din sărăcie, pentru a-i încuraja să meargă la școală, pentru a reduce abandonul școlar, iar pentru asta e nevoie de fonduri. E important ca în astfel de programe să fie prinși și părinții copiilor.

Accesul la servicii de sănătate de calitate este și el fundamental. Nu susțin însă măsurile care, în spatele cuvintelor frumoase privind protejarea sănătății copiilor, ascund practici protecționiste sau reprezintă subvenții mascate ale unor produse.”

Vasile Blaga (Partidul Național Liberal)

Participarea copiilor la decizie: „Cred că pentru a crește copii care să ajungă adulți sănătoși este foarte important ca vocea copiilor să fie ascultată. La nivelul familiei apropiate, familiei extinse, școlii și, de ce nu, al politicii, copiii trebuie ascultați, iar problemele lor luate în considerare. Este clar că în ziua de astăzi copiii nu mai sunt crescuți ca pe vremea mea sau chiar ca pe vremea copiilor mei.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Înțeleg că România are cei mai mulți copii vulnerabili din toate statele Europene. Trebuie să devină un obiectiv European, dar și unul național reducerea drastică a numărului copiilor vulnerabili în fața sărăciei. Dincolo de garantarea unor drepturi fundamentale ale copiilor la nivelul Uniunii, de linii de finanțare deschise pentru eradicarea sărăciei în rândul copiilor cu toate direcțiile lor, este în primul rând datoria României să aibă grijă de copiii ei. Ca să răspund direct la întrebare, da, sunt dispus să sprijin o astfel de inițiativă.”

Iurie Leancă (Pro România)

Participarea copiilor la decizie: „Deși tratatele internaționale prevăd dreptul copiilor de a fi auziți, avem nevoie de instrumente care să transpună în practică acest drept atât de important. Trebuie să identificăm un mecanism viabil care să ofere copiilor dreptul de a participa la procesul de luare a deciziilor, în special în cazul politicilor care-i vizează. Și aici trebuie să mizăm pe suportul ONG-lor de profil care cunosc cel mai bine atât problemele cu care se confruntă copiii, cât și soluțiile care ar contribui cel mai bine la remedierea acestora.”

Violența împotriva copiilor: „Împreună cu colegii vom face demersuri pentru ca UE să inițieze campanii de informare și sensibilizare cu privire la diferitele forme de violență împotriva copiilor. Concomitent, vom lucra activ pentru a ne asigura că statele membre respectă Directiva UE (2011/93/UE) privind combaterea abuzului sexual și a exploatării sexuale a copiilor, precum și a pornografiei infantile. Totodată, vom promova activ aplicarea Convenţiei Consiliului Europei pentru protecţia copiilor împotriva exploatării sexuale şi a abuzurilor sexuale.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Faptul că astăzi 50% din copiii români sunt expuși riscului sărăciei și excluziunii sociale trebuie să motiveze eurodeputații din partea României să prioritizeze pe agenda lor promovarea alocării a cât mai multor fonduri europene din CFM (Cadrul Financiar Multianual) pentru diminuarea acestor statistici triste.”

Maria Grapini (PSD)

Participarea copiilor la decizie: „Copiii știu să-și exprime spaimele și nemulțumirile, direct și sincer, iar vocea lor trebuie, categoric, ascultată. Din postura mea de europarlamentar și, sper, viitor europarlamentar, voi milita pentru o voce sonoră a copiilor din România și UE și pentru libertatea ca ei să se facă auziți, ori de câte ori sunt în dificultate.”

Violența împotriva copiilor: „Voi propune un buget consistent pentru acțiuni de informare în fiecare stat membru, în scopul prevenirii violenței.”

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „Ce guvern din UE sau din lumea întreagă își dorește sărăcie și excluziune socială? Sunt, cred eu, cele mai grele provocări ale statelor, pentru că vorbim despre copii într-o conjunctură nefericită, vorbim, deci, despre viitorul nostru, iar acesta trebuie să fie, obligatoriu, unul optimist. Voi sprijini întotdeauna un asemenea demers, cum am făcut-o și până în prezent, mă voi lupta pentru acces liber și neîngrădit la servicii medicale și educaționale! Consider că fiecare, în țara lui, trebuie să aloce atenție majoră și bugete serioase pentru a rezolva aceste vulnerabilități critice, dar e nevoie și de un demers european comun, imediat și consistent.”

Cristian Ghinea (Alianța 2020 USR-PLUS)

Copiii în sărăcie/drepturile socio-economice: „În 2016 am coordonat Pachetul Anti-sărăcie, inițiativa guvernului Dacian Cioloș de a orienta fondurile europene spre problemele sărăciei extreme. Cele mai multe dintre măsuri vizau copiii. Rămân credincios ideii că e nevoie de intervenții integrate din fonduri europene în România pentru a da o șansă generațiilor viitoare.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Leii pierd meciul cu Sibiul. O înfrângere dulce care îi duce însă în Top 6

SCM Timișoara a pierdut ultimul meci din prima fază a campionatului, 80-84 cu CSU Sibiu, însă în urma jocului rezultatelor a reușit să acceadă în Top 6. Trupa lui Dragan Petricevic a avut un început perfect de meci și conducea după primele zece minute cu 33-12. Părea o victorie sigură pentru bănățeni, care inexplicabil au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii pierd meciul cu Sibiul. O înfrângere dulce care îi duce însă în Top 6
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

CCIAT

Continuă programul SIA Vest, la CCIA Timiş

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener coordonator al Proiectului „SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale”, continuă activitatea de sprijinire și monitorizare a start-up-uri finanțate în cadrul proiectului.  După autorizarea activității și semnarea contractelor de subvenție, firmele au început implementarea planurilor de afaceri selectate spre finanțare. Cele 24 de firme...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Continuă programul SIA Vest, la CCIA Timiş

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Sâmbătă după-masă, în Complexul Studențesc din Timișoara, la intersecția străzilor Pestalozzi și Ofcea, un șofer a intrat cu o viteză prea mare în curbă. O fetiță și bunica ei sunt la spital, iar șoferul s-a oprit cu mașina în stâlp. Accidentul care a făcut ca o fetiță de 5 ani și bunica ei de 66...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O fetiță și bunica ei la spital, după ce un șofer a intrat cu viteză într-o curbă, în Complexul Studențesc din Timișoara
Liderul Pro România, Victor Ponta, de abia aşteaptă ca Sorin Grindeanu să se reîntoarcă în PSD şi să facă reformă, nu doar să fie pe post de „moţ”. Fostul său coleg de partid, trebuie să intre din nou în rândul social-democraţilor şi să se apuce de curăţenie, să retragă personaje gen „odiosul şi sinistra”.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un parteneriat politic alături de Grindeanu şi un PSD „curăţat” e atractiv pentru Pro România
Ceața este tot mai prezentă în această perioadă în Timiș. Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condițiile meteo și să se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Polițiștii au căteva...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Recomandările polițiștilor pentru a conduce în siguranță pe ceață: Păstrați o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în față!
Top