Elevii Liceului Baptist din Timişoara au venit, miercuri, in corpore, în sala de şedinţe a Primăriei Timişoara pentru a solicita consilierilor locali refecerea terenului de sport situat pe malul Begăi, pe care tinerii îl foloseau în activitatea de învăţământ. Ei au prezentat problema, riscurile aferente stării proaste a acestuia şi, spre cinstea lor, au reuşit să obţină promisiunea reabilitării acestuia din partea primăriei.
Ultima şedinţă de Consiliu Local Timişoara, programată miercuri, a oferit un exemplu perfect de iniţiativă civică. Supăraţi pentru că terenul de sport pe care l-au primit în folosinţă în una dintre bazele de sport de pe malul Begăi, elevii Liceului Baptist Timişoara au venit în şedinţa consiliului local şi au cerut primăriei să le reabiliteze terenul. Vlad Radeş, elev la unitatea amintită a prezentat situaţia existentă consilierilor locali şi a cerut rezolvarea problemei. „Acolo au fost o serie de accidentări din cauza stării proaste a suprafeţei terenului, a fost nevoie de intervenţia medicilor. Legea 61 obligă primăria să păstreze terenurile de sport în stare de funcţionare”, a spus Radeş.
Respectivul liceu se află la intersecţia străzilor Ady Endre şi Tudor Vladimirescu, fiind 347 de elevi care folosesc acel teren, care e situat chiar pe malul Begăi, lângă podul pietonal de fier peste Bega. Neîntreţinerea terenului, efectuarea de către primărie de lucrări pentru realizarea pistei de biciclete de pe malul apei, toate acestea au dus la distrugerea suprafeţei terenului de sport amintit. Elevii au solicitat efectuarea de urgenţă de lucrări de reparaţii, prin turnarea unui nou strat de asfalt, pentru a se putea evita apariţia unor noi accidentări. Tinerii au mai solicitat şi reabilitarea unor imobile distruse de un incendiu, situate tot acolo şi care, de asemenea, ar pune în pericol activitatea sportivă a copiilor. De asemenea, au vorbit şi despre plopii existenţi în zonă, ai căror puf poate duce la alergii.
Primarul Nicolae Robu a fost extrem de permeabil la solicitarea lansată, dornic să rezolve problema şi să ofere copiilor un teren de calitate. Dar, în acelaşi timp a găsit şi vinovatul care să-l scape de răspundere, măcar un pic: Mihai Costa, directorul Biroului sport-cultură din cadrul Primăriei Timișoara.
„Apreciez implicarea tinerilor, sunt indignat să aflu că baza a ajuns într-un asemenea hal. Este domnul Costa (n.r Mihai Costa) aici? Nu, desigur că nu, nu este când trebuie să ştie ceva. Lui i s-a umplut paharul, stie să facă bine un singur lucru, premierea sportivilor. Se va interveni urgent, putem să asfaltăm, dar vom face ulterior şi un proiect de aplicare de tartan, plus nocturnă. Referitor la plopi, trebuie aprobare de la mediu, trebuie depusă o solicitare în acest sens de la cet afectaţi. Vă mulţumesc că ne-aţi informat asupra situaţiei terenului. Unii nu îşi fac datoria… Vom face o reparaţie pe tehnologia actuală, plus igienizare la acele clădiri. De aici nu mai e probl voastră”, a anunţat primarul Nicolae Robu.
Situaţia acelui teren a fost expusă de Adrian Orza, fost viceprimar şi actual consilier local independent. „Situaţia acestui teren, ca şi a întregii zone cu baze sportive de pe malul Begăi există din 2008, m-am implicat personal. Terenul era revendicat în acei ani. În 2011, Primăria a câştigat procesul. În 2012 a fost elaborat un proiect de hotărâre de consiliu local, de reamenajare a întregii zone de baze sportive, dar aceasta a picat la vot. Nu e doar un teren de sport, acolo a fost şi un celebru ştrand. Ar trebui refăcut acel proiect de hotărâre şi pus din nou în dezbatere. Acel proiect să cuprindă refacerea întregii zone”, a spus Orza.
Comentarii prin facebook