Cum falimentează Primăria „în forţă” Calea Girocului

Au trecut doar câteva zile de la interzicerea parcării pe Calea Martirilor (Girocului) şi reacţiile au curs extrem de vehement împotriva acestei decizii. Una din nou fără cap, de genul car pus înaintea boului, fără o analiză sumară etc. Nu vorbesc de studiu de impact că intră în fibrilaţii „meritocraţii” din primărie şi au nevoie de-o lună pauză de la plimbat aer până îşi revin. Nu ştiu acum dacă e vorba de o „pedeapsă” a primarului la adresa locuitorilor din zonă sau e doar o altă „nefăcută” marca Robu.

Calea Martirilor

Calea Martirilor

Reamintesc, anul trecut, primarul anunţa cu mare tam-tam campania „parcare etajată la tot cartierul”. Şi prima pe listă era chiar în Girocului. Iar asta după ce primarul a fost în vizită anul trecut în zonă, fiind însoţit de mega-specialistul Culiţă Chiş şi celebrul Vasile. „E jale mare, noroaie cât încape, oamenii bieții n-au unde să-și țină mașinile”, spunea Robu anul trecut în urma „vizitei de lucru”.

Şi a promis 200 de locuri de parcare într-o „supraetajată”. În primăvara acestui an, cele 200 de locuri s-au redus la 100, iar oamenii din zonă i-au spus primarului că n-au nevoie de un şantier pentru două locuri de parcare în plus. Fiincă există la ora actuală 98 de locuri. Ca atare, Robu a plecat cu pletele între picioare, iar marea campanie cu parcările de cartier începea cu stângul. E bine totuşi că primăria a cheltuit nişte bani pe SF, proiect etc. Evident, nu din buzunarele lui Robu, Culiţă sau Vasile.

Urmarea acestui eşec, s-a văzut săptămâna trecută, cu interzicerea parcării. Într-o zonă în care chiar Robu spunea că sunt mari probleme din acest punct de vedere. Dar nici măcar la acest lucru nu vreau să mă refer în rândurile următoare, deşi e o mare problemă pentru riverani.

Fiindcă avem un primar care se pretinde liberal, vreau să ating un alt aspect. În zona interzisă parcării există o multitudine de afaceri mai mici sau mai mari: magazine, bănci, un restaurant, brutării, farmacii, clinici medicale etc. Nu mai vorbesc de o piaţă agroalimentară. (Oare „baştanul” pieţelor Ionuţ Nasleu i-o fi zis ceva lui Robu?). Nu trebuie să faci Studii economice la Harvard, ca să realizezi că toate aceste afaceri vor fi puse pe butuci de această măsură a primăriei. La nivel naţional PNL vorbeşte de lipsa de predictibilitate a unor măsuri ale Guvernului. Şi pe bună dreptate. Dar aici putem vorbi de predictibilitate? Celor care au deschis afaceri pe Girocului le-a spus cineva că se va interzice parcarea în zonă, iar drept consecinţă vor pierde clienţi? Măcar în urmă cu un an au fost atenţionaţi de primărie în acest sens? Şi fiecare ştia ce are de făcut. Evident că nu. Din nou s-a făcut totul pompieristic fără să te gândeşi la consecinţe.

Ştiţi ce se întâmplă acum de multe ori? Cei care au au probleme la bănci, piaţă etc. vin câte doi-trei. Unul rămâne în maşină şi face „ture” până când ceilalţi îşi fac treburile. Asta înseamnă trafic îngreunat dar şi emitere de noxe aiurea. Ca să vorbim şi în plan ecologic. După reacţiile tot mai dure, în urmă cu o zi Robu a promis că va face o parcare în zonă. Oare nu era normal să faci întâi parcare şi apoi să vii cu interdicţii? Întreb şi eu.

Mai mult, există o soluţie extrem de simplă care poate conduce şi la fluidizarea traficului, dar şi la păstrarea afacerilor din zonă. Se ştie, dimineaţa traficul intens este dinspre Giroc spre oraş, iar în sens contrar este foarte liber. După-amiaza este taman invers. De ce nu se poate ca dimineaţa să laşi voie la parcare pe partea stângă a sensului dinspre Giroc spre oraş, existând două benzi libere în sensul aglomerat, iar după-amiaza invers? Nu trebuie să ai doctorat în management al traficului pentru o asemenea soluţie. Măcar până face Robu parcările promise din nou. Ştiu, e puţină muncă aici şi nu se cade să le ceri aşa ceva celor care, repet, sunt obişnuiţi doar să mute aerul dintr-o parte în alta. Că după aceea nu mai au randament la partid. Vorba vine, că şi partidul e pe butuci în Timişoara. Ca afacerile de pe Girocului.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Poli 21 a spus: (iunie 22nd, 2019 at 13:29 )

Mai „ziaristule” se vede ca ai stat prea mult pe terasa si cei citiva neuroni din dotare s-au incins peste masura.

cetatean a spus: (iunie 22nd, 2019 at 14:30 )

Mai ziarist prostovan, daca ascultai macar o singură dată de când s-a început cu realizarea de parcări in girocului, nu de 1 an , de 2 … auzeai că ăsta va fi ultimul pas… 4 benzi pe girocului. Așa că mai lasă gargara si nu mai manca kkt psd cu lopata

Ovidiu a spus: (iunie 22nd, 2019 at 14:32 )

Eu nu știu, uneori am impresia că voi ziariștii nu gândiți ceea ce scrieți, o faceți doar așa, pentru a fi gică-contra. Așadar, magazinele acelea, inclusiv băncile, sunt de proximitate, pentru oamenii din cartier. Și eu mai obișnuiam să opresc, în drum spre casă, însă cât de mare disconfortul de a opri acasă și de a merge cinci minute pe jos? Mare, mic, cred că trebuie un pic să gândim în perspectivă.

Acela e o șosea important, de trafic, spre alte cartiere, nu e strada din spatele casei, sau a blocului. E o arteră impoirtantă, și e firesc să fie liberă. Se poate discuta pe tema parcărilor, dar întreb și eu un pic retoric, chiar numai și numai primăria trebuie să se ocupe de aceste parcări? Adică magazinele „falimentare” nu au nicio obligație de a avea parcări? Proprietarii de case și blocuri, la fel, nicio obligație?

Dacă într-un bloc sunt 10 posesori de mașini și doar cinci locuri de parcare, e de vină primăria? Întrebări, întrebări. În alte orașe, din alte țări, locurile de parcare sunt limitate. Ajungi să parchezi la cinci minute de mars pe jos, uneori și mai departe. La noi, haos și pretenții. Pretenții de terasă, firește, că dacă am sta treji și am judeca drept am vedea că acesta e un bulevard, nu o parcare gigantică.

Doar zic, nu vă supărați pe mine.

Cât privește parcarea dintre blocuri. Domnilor, hai să nu mai mințim, vă rog. Oamenii nu aprobă distrugerea unui spațiu de joacă pentru copii, sau a unui spațiu verde pentru o parcare. Și apoi nici nu sunt multe spații libere, că au avut grijă comuniștii să îndesească până la sufocare blocurile. Varianta ar fi cumpărarea de către primărie a unor spații, a unor terenuri, sau chiar case. vedeți voi făcându-se așa ceva la noi în oraș? Nu. Nici eu. Greu de rezolvat, dar cu siguranță folosirea unui bulevard pe post de parcare nu este o soluție.

Poli 21 a spus: (iunie 22nd, 2019 at 17:38 )

Revin cu o remarca : se pare ca ziaristul a stat prea mult pe terasa pe aceasta vreme caniculara si cei citiva neuroni din dotare au fost grav afectati.
P.S. Sunteti niste jalnici continuatori ai tov. florescu in materie de cenzura. Mai exersati, tovarasi !

Octavia a spus: (iunie 23rd, 2019 at 13:04 )

Sa fim seriosi. La magazinele/banca/piața respectiva merg cei din cartier. Nu vine nimeni din Calea Aradului, de exemplu. Cam asta este ideea centrelor comerciale din fiecare cartier: sa deservească locuitorii din zona. Deci nu e nevoie sa dai ture cu mașina ca sa traversezi strada. Nu ca Robu nu ar avea destule bube, dar asta nu se califica 🙂

Poli 21 a spus: (iunie 23rd, 2019 at 17:32 )

Dragi tovarasi , va este peste mina sa publicati observatiile care va arata in adevarata infatisare ?

Anonim a spus: (august 4th, 2019 at 21:52 )

Ovidiu: te citez: „au avut grijă comuniștii să îndesească până la sufocare blocurile”. Si te intreb, cine e geniul pustiu care a mansardat blocurile alea indesate?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute
L'architect du Beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Trei meciuri acasă şi trei în deplasare pentru salvarea de la retrogradare

Federaţia Română de Fotbal a stabilit astăzi ţintarul din play-out, acolo unde va fi prezentă şi CSC Dumbrăviţa, în încercarea de a se salva de la retrogradare. În play-out, echipele vor intra cu toate punctele acumulate în sezonul regular și vor mai avea de jucat doar șase meciuri de fiecare în cadrul a șapte etape....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei meciuri acasă şi trei în deplasare pentru salvarea de la retrogradare
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic

Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Șoferii care folosesc ruta de intrare în oraș dinspre Sânmihaiu Român – strada Polonă, vor trebui să circule cu restricții în zona unde centura Sud supratraverseză șoseaua. Aceasta pentru că, veste bună, se montează grinzile de la pasaj. O altă veste, a fost turnat asfalt pe unele porțiuni din Centura Sud. Miercuri, 20 martie, începând...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se montează grinzile din Freidorf pe Centura Sud. Se toarnă deja asfalt pe unele porțiuni/Foto

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Fundația Art Encounters vernisează pe 28 martie expoziția „Lecții de grădinărit. 10 precepte pentru o grădină organică” a artiștilor Alexandra Boaru, Adrian Câtu, Lorena Cocioni, Pavel Grosu, Gwen (Emma Bădulescu), Catinca Malaimare, Lucian Popăilă, Victoria Sadovnic, Ioana Stanca și Ovidiu Toader. Curatoriată de Ami Barak, expoziția reunește cei zece artiști care fac parte dintr-o nouă...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Zece tineri artiști expun la Fundație Art Encounters, la Timișoara
Trei artiști stradali români și un artist islandez vor schimba aspectul comunei Foeni. Ea a avut la dispoziție un loc mai mult decât … interesant, pentru a-l transforma în gazdă pentru picture: stația de autobuz din localitate. Cea de-a doua rezidență artistic organizată de Asociația Miltonia, partenerul cultural al Consiliului Județean Timiș în cadrul proiectului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O artistă română a pictat pe stația de autobuz din Foeni. Proiectul, parte al revitalizării Conacului Mocioni/Foto
Surpriză frumoasă în etapa a doua din play-off, în prima ligă de futsal. CFR Timişoara a reuşit imposibilul şi s-a impus pe terenul campioanei, United Galaţi, formaţie neînvinsă până în acel moment. Partida din Sala Dunărea a fost echilibrată, dar bănăţenii au avut un plus de prospeţime şi inteligenţă pentru a ieşi învingători. Gazdele au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie de pus în ramă pentru CFR pe terenul campioanei
Angajaţii societăţii Horticultura continuă lucrările de întreținere a Parcului Civic, pe măsură ce condițiile meteo permit acest lucru. Acest parc a fost preluat de societatea municipalităţii, în luna ianuarie, după ce Primăria Timişoara a refuzat să recepţioneze lucrările de mântuială executate de o firmă contractată de fosta administraţie.  În prima zi a săptămânii angajaţii Horticultura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Angajaţii Horticultura lucrează de zor în Parcul Civic
Agenția de turism As Tour – Timișoara vă propune un început de toamnă reușit, alegând o ofertă de neratat: un sejur Antalya – Turcia în perioada 20 – 27 septembrie. Tarifele încep de la 590 euro de persoană într-un  hotel de patru stele Agenția de turism As Tour – Timișoara vă invită, de această dată,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Început de toamnă în Antalya, cu As Tour Timişoara
Liderii coaliției PSD – PNL au discutat în ședința de luni şi situaţia din Timiş, ajungând la un acord de principiu să sprijine candidați comuni la preşedinţia Consiliului Judeţean şi Primăria Timişoara. Potrivit acestei înţelegeri, coaliția ar urma să sprijine un candidat PSD la Consiliul Județean și un candidat PNL la Primăria Timişoara, acesta din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Coaliţia a discutat despre candidaţi comuni la Timiş. PSD ar urma să preia preşedinţia CJ Timiş
O firmă din București a primit contractul de dotare a Liceului Waldorf din Timișoara cu mobilier școlar nou. Valoarea înțelegerii cu Primăria Timișoara este de 708.000 lei plus TVA. Deocamdată, mobila nu prea are unde să fie instalată, încă se lucrează la noul corp de clădire al Liceului Waldorf unde acesta urmează să ajungă. Dotările...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O firmă din București va furniza mobila pentru viitorul corp al Liceului Waldorf din Timișoara
Primăria Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială, va depune spre finanțare un proiect pentru un nou centru pentru persoane vârstnice, acesta urmând să fie situate pe strada Lorena. Proiectul „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara” a fost aprobat de consilierii locali și vizează înființarea unui nou centru pentru persoanele vârstnice. Acesta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea finanțare pentru un nou centru destinat persoanelor vârstnice. Suma necesară, 7,8 milioane de lei
Top